| MariusDaniel a întrebat:

Va rog spuneti-mi si mie ce este SSD sau Solid Stateul in pc si daca imi iau un pc pe piese trebuie sa am si piesa aceasta SSD obligatoriu la el sau nu? multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

Deci nu e obligatoriu. Si pentru a te bucura de capacitatea lui reala ai envoie de opalca de baza cu sata 3. Ceea ce face el, pai, in primul rand nu are nici o legatura cu hdd-ul. ssd este o memorie e tip flash(in el is piese ca dintr-un stick usb, doar ca mult mai performante), in vreme ce un hdd foloseste discuri mecanice, ce se invart, si scrierea se baeaza pe impulsuri magnetice ce raman pe acel disc ce s einvarte. La ssd nu se invarte nimic.

5 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

SSD-urile sunt noile tipuri de hard discuri, ce vor înlocui în timp hard discurile mecanice, şi se remarcă prin faprul ca sunt total electronice(ceva asemănător cu un card de memorie), consumă energie puţină, au o viteză de transfer de date de până la 50% mai mare ca de pe un hard disc mecanic şi o durată de viaţă dublă, deoarece fiind electronic, nu mecanic nu are ce să se strice în acesta, deci deşi este mai scump ca unul clasic cu aproape dublu îţi recomand acest dispozitiv de stocare de date pe computer.Succes

| NeimaginabilA a răspuns:

S-o luam simplu, i-ti iei ssd->windowsul megre mai repede
SSD este o generatie noua de hard-diskuri deci un hard disk normal ajunge happy

| sltlp a răspuns (pentru NeimaginabilA):

Ce tampenie, tu si ce e ala hdd. Nu au nici o legatura. Mai ine nu raspundeai.

| NeimaginabilA a răspuns (pentru sltlp):

HDD inseamna hard drive

| SuicideSilence a răspuns:

Ssd= solid state drive.
este mult superior unui hdd deoarece nu are piese in miscare. avantaj: performante ridicate. dezavantaj: spatiu de stocare redus.
dar poti cumpara un ssd 32-64Gb pe care sa pui windows-ul, iar pentru stocare poti sa folosesti un hdd normal.
(sa te feresti de acest tip de ssd: Solid-State Drive (SSD) Corsair Nova Series 2, 2.5" 30GB, SATA2, CSSD-V30GB2A )