Din pacate, copiii astia nu au niciun fel de preocupare. Nu sunt in stare sa discute despre absolut niciun subiect. Nimic nu-i intereseaza.
Noi, cand eram de varsta lor, aveam idoli, despre care stiam tot ce se putea sti, despre care eram capabili sa turuim ore intregi. Ei, nici macar nu stiu ce-i ala un idol.
Noi citeam. Lor, daca le vorbesti despre o carte, ori te intreaba ce-i aia, ori te intreaba pe ce site e.
Sunt mandri-foc de "ortografia" lor si n-ar recunoaste nici sub tortura ca sunt total agramati.
Isi umplu memoria cu toate manelele aparute in ultima saptamana, dar nu sunt in stare sa completeze un formular simplu.
Si vin pe TPU cu intrebarile lor stupide, pentru simplul motiv ca nu au niciun pic de imaginatie.
Cam ai dreptate în tot ce spui, dar despre aceşti prea tineri măcar învaţă încet, încet să scrie şi să vorbească corect româneşte. Cu tristeţe observ că preocuprile de bază sunt cum ai zis şi tu, SMS (sex, modă, siluetă ). Sunt educaţi din păcate de telembiziuni, fiind lăsaţi în voia lor să se autoeduce de către părinţii care la rândul lor nu mai au timpul necesar ( datorită strădaniei de a asigura traiul zilnic ).
Un factor ajutător ar fi lectura, dar iarăşi din păcate se citeşte din ce în ce mai puţin. O să ajungem ca până şi cei care termină nişte studii să aibă un bagaj de cunoştinţe culturale redus.
Comportamentul este iarăşi o mare problemă ( şi în public şi acasă ). Armata era şi ea un factor pregătitor pentru viaţă.
Am încercat în mod ironic, prin mai multe postări, să atrag atenţia asupra acestor întrebări fără sens, dar mi-au fost şterse. E ciudat că unii useri în loc să menţină un oarecare nivel al discuţiilor de pe site, coboară 'ştacheta ' duşi de val.
Succes pe mai departe!
Si pe mine ma deranjeaza chestiile de acest gen, dar nu avem ce face, cu totii ar trebui sa fim flexibili, sa trecem cu vederea, asta pentru o "convietuire" armonioasa. Acest site este format din useri diferiti, aici fac referire la varsta, dar si la gandire, mentalitate, etc. Si eu am criticat aceste intrebari puerile, dar nu am rezolvat nimic, in schimb m-au lovit cu stupizi din toate partile, dar nu asta e nenorocirea. Am ajuns la o concluzie: nu are sens sa mai impunem nimic in legatura ca aceste intrebari infantile, intrebari menite sa ne aduca noua aminte ca acel user, ca inca mai exista pe site, ori din lipsa de idei, ori de dragul de a posta. Nu e bine sa fii indiferent, dar nici sa exacerbam cu nemultumirile, de la un moment devenim penibili. Daca nu-ti place cum suna o intrebare, o tratezi cu indiferenta, eu zic ca e mai decent asa! Ramane la aprecierea ta.
Noi nu aveam internet la 12 ani si prin urmare mergeam sa ne jucam pe afara, aveam hoobyuri nu ca ei. cum stau toat ziua pe mess uita sa-si traiasca viata si prin urmare pun intrebari de genul asta. noi daca ne intrebam ceva gaseam singuri raspunsul dar ei acum prefera metoda cea mai simpla : google sau mai nou TPU.
Intradevar sunt extrem de multe intrebari puse de diversi utilizatori, in mare parte copii, care(intrebari) nu isi au locul aici si pe niciun alt site din intregul WWW. Pur si simplu sunt intrebari ale caror raspunsuri nu le gasesti la nimeni ci doar in propriul creieras, in special cele legate de relatii de orice natura.
De ce sunt eu pe TPU? Pentru ca nu am ce face.Aici mereu gasesc cate o intrebare la care sa raspund, catre un link care ma trimite catre un site funny...etc.Nu caut raspunsuri la intrebarile mele pe TPU, am doar doua intrebari ale caror raspunsuri le puteam afla daca navigam putin, dar mi-a fost lene sa o fac.
TPU mi se pare un site foarte bun. Nu stiu de unde s-au inspirat, dar e o idee foarte buna pentru ca conecteaza oamenii (a se observa ca site-urile de genul asta au mare succes - de ex youtube). TPU e ca un blog cu multi vizitatori, pe care orice vizitator poate sa posteze ceva. Cum nu oricine poate avea un blog cu multi vizitatori, TPU e o soluitie foarte buna. Sunt pe site-ul asta pentru ca vreau sa vad ce mai gandesc si alti oameni, si pentru ca am posibilitatea sa-mi spun o opinie care o sa fie citita de altii.
Intrebarile stupide le ignori. Ele ar inceta sa existe atunci cand n-ar mai exista oameni stupizi. Tu poate nu erai asa (sau iti place sa crezi ca nu erai), dar asta nu inseamna ca toti din generatia ta erau ca tine.
Cand eram copil ma deranjau oamenii maturi care nu ma luau in serios si imi bagau pe gat ideea ca eu as fi mai prost decat ei doar pentru ca ei sunt mai in varsta. De aceea acum, la maturitate, am tendinta sa respect pe oricine, indiferent de varsta, cu conditia sa ma respecte si el pe mine. De aceea, daca un copil imi pune o intrebare cuviincios (chiar si despre sex), am sa-i raspund la fel de cuviincios, chiar daca el are 10 ani, si n-am sa-i spun ca ii curg mucii in barba sau ca abia a invatat sa se stearga la cur (cu exceptia cazurilor in care intr-adevar el este asa).
Sa spui "pe vremea mea" este de-a drepul stupid. Intotdeauna o sa fie altul mai batran decat tine (cu exceptia cazurilor in care esti cel mai batran om de pe pamant) care o spuna ca pe vremea lui lucrurile erau mai roz si oamenii erau mai destepti decat erau pe vremea ta. Totul se intampla din cauza faptului ca avem tendinta de a idealiza trecutul.
Copiii din ziua de azi nu mi se par mai prosti decat copiii din vremea copilariei mele. Chiar daca nu-mi plac si mi se par stupide unele lucruri care le plac lor (hannah montana etc. ) stiu ca si mie imi placeau lucruri la fel de stupide cand eram de aceeasi varsta.
Parerea mea este ca aceste lucruri se intampla din lipsa creativitatii si a lipsei de comunicare. tinerii din prezent nu mai sunt ca generatiile din urma, acum aproape toata lumea are un calculator si se informeaza de acolo pentru o tema, un referat, nu mai facem singuri, sau o problema mai delicata; tehnologia face multe lucruri in locul nostru.acum vad multi copii de clasa a2a a3a cu internet si cu telefoane
eu cred ca TPU este un proiect beneficic pentru ca ne ajuta mult. ceea ce nu este bine ca multe adolescente/adolescenti pun unele intrebari ce ar trebui discutate intai cu parintiieste mult mai usor sa ceri sfaturi in legatura cu o problema delicata din spatele unui calculator pentru ca nimeni nu stie cine esti
succes
mihai: nu aveam noi internet, insa nici nu eram robotei precum copiii astia. da, ne intalneam cu prietenii, in loc sa facem conferinte pe mess, dar aveam si noi intrebari care ne framantau, si le puteam foarte bine discuta 'in gasca', faceam o spirala.
dar nu le analizam pe toate cu prietenii, cred ca nu le ceream opinia nici 50%. mai gandeam si singuri
unu: ai inteles gresit.criteriul meu de catalogare al acestor useri nu este varsta-nici nu stiu ce varsta au toti-, ci modul in care... isi privesc problemele.ma revolta faptul ca nu CAUTA SINGURI solutii.pai in ce se transforma? asteapta sa ajunga acasa, dupa o zi aiurea la scoala/serviciu, cautand solutii pe TPU?! caci daca va dainui site-ul TPU ani intregi, fii sigur ca aici vor pune poate intrebarile, vor creste ASTEPTAND solutii, nu gasindu-le.
ia zi, ii transformam in inapti mental? mai incapabili sa iasa din labirint decat un soarece de laborator.
spui: 'adultii imi bagau pe gat ideea ca eu as fi mai prost decat ei doar pentru ca ei sunt mai in varsta'. din cauza asta ai decis sa-i tratezi pe toti in mod egal, indiferent de varsta, intrebarile puse, nu ti se par stupide preocuparile lor, caci si tu aveai preocupari la fel de stupide, la varsta lor.
eu nu tratez cu superioritate un user doar pentru ca este un copil, sau ca este cu cativa ani mai mic decat mine.asta ar fi stupid de-a dreptul, pentru ca pot oricand intalni o persoana mai mica si mai inteligenta decat mine.
am mai spus, nu merg pe principiul adultilor din perioada copilariei tale, insa cand intalnesti 300 de intrebari cu subiectul 'cum ma pot transforma in sirena', 'ce hobby sa am si eu?'... si alte intrebari PREA PERSONALE ca sa cauti raspunsul in alta parte decat in tine, spune-mi, ce gandesti? ii ajuti bucuros ca ai facut o fapta buna? si nu-ti pui intrebari despre dezvoltarea lor mentala, care va stagna odata cu refuzul de a cauta singuri solutii?
nu stiu cati ani ai, ai spus ca ai ajuns la maturitate si probabil asta e motivul pentru care nu-ti amintesti cat de diferit erai, copil/adolescent fiind.de mine etapele alea ale vietii nu-s prea departe, am 21, si imi amintesc limpede ca la 12 ani nu ma intrebam daca am ramas gravida cu periuta de dinti, ci faceam concursuri de poezii, concursuri sportive.nu ma intrebam cum gasesc lingura cu care m-am masturbat, daca am pus-o, din greseala, printre celelalte linguri.nu imi intrebam prietenele cu ce tip sa stau, ci il alegeam pe cel pe care-l placeam.nu le intrebam ce pot vorbi cu el a 2a zi, ci-mi imaginam, vizualizam intalnirea cu mult inainte de a avea loc ; cand aveam probleme cautam solutii.in mine. ei cauta pe google.
si sunt convinsa ca nici tu nu iti intrebai prietenii cum sa nu mai fii vrgin la 12 ani sau ce declaratie sa-i faci iubitei tale, atunci cand te-ai indragostit.
'Intotdeauna o sa fie altul mai batran decat tine (cu exceptia cazurilor in care esti cel mai batran om de pe pamant) care o spuna ca pe vremea lui lucrurile erau mai roz si oamenii erau mai destepti decat erau pe vremea ta'
n-am spus ca noi eram mai destepti, ci ca noi ne foloseam toate resursele pentru a rezolva o problema. ei sunt aproape paraziti.
si problema cea mai grava, la intrebarile despre sex, este ca nici macar unul nu intreaba nu stiu... orice, INAINTE de a face sex, ci dupa, cand sunt ingroziti de o posibila sarcina.
desi eu am spus-o ironic, nu este stupid deloc sa spui 'pe vremea mea'. si daca va fi intotdeauna unul mai batran decat mine, care va spune ca oamenii din vremurile lui erau altfel, chiar asta este adevarul.adolescentii de pe vremea bunicii nu-s diferiti decat cei de pe vremea mamei, decat cei de acum? oamenii de schimba, vremurile se schimba, nu idealizez deloc trecutul.
silviutza: pe TPU intru cand am timp prea mult, sau cand am o stare aiurea si vreau sa ma amuz.si stii ce e tragic? ca pentru asta nu intru la rubrica 'amuzante', ci la 'adolescenti' si 'dragoste si sex'. iar tu intrebi de ce-s pe TPU daca am atatea plangeri? ai inteles gresit.plangerile nu-s pentru miile astea de intrebari, nu cer sa fie sterse, 'plangerile' sunt pentru modul in care gandesc cei care le pun.
si daca eu as pleca de pe TPU, adolescentii astia ar deschide brusc ochii si ar incepe sa caute singuri raspunsuri?
carmen: am vazut si raspunsul tau la randurile mele, dar am ales sa nu-ti raspund pentru oricum nu ne putem convinge reciproc.acum o fac, daca insisti.nu cataloghez oamenii dupa un raspuns sau dupa 'prima impresie', care pentru mine n-are nici o valoare in relatia cu oamenii. dar cand gasesti prea multe randuri, care duc toate spre aceeasi concluzie, nu ti se mai poate schimba parerea.
manelistii imi sunt indiferenti, atata timp cat nu-mi distrug auzul cu muzica lor. dar cand un manelist vb despre rock, ma ia groaza. tu zici ca intrebarile alea -la care puteai sa gasesti raspuns dand search pe google, sau pntre prietenii tai- erau pentru diferite persoane.sa zicem. daaaar, in ziua in care am intreat pe chat, erai si tu, singurul subiect de discutie al tau erau... ghiceste! manelele, da.la fiecare rand scriai ceva despre jegurile alea -'melodii' si interpreti-
erai ironica? nu cred, eu nu pot scrie din minut in minut despre ceva ce nu-mi place, imi provoaca greata.
asta e tot, orice ai zice raman cu ideea mea. dar asta nu ma impiedica sa-ti consider raspunsurile folositoare.ai 14 ani-acu' am aflat- iar pentru varsta ta, gandesti si frumos.(eram pe punctul de a zice ca esti inteligenta, dar ma acuzai ca te cataloghez dupa raspunsuri)
carmen: atmosfera acolo nu era apasatoare, se postau linkuri cu muzica, fiecare vb cu fiecare si apareai tu cu... ironii.
nu trebuie sa vb cu un om ca sa ajung sa-l cunosc. oamenii, in general nu-s sinceri: in discutii, in relatiile cu alti oameni.trebuie sa citesti printre randuri... si TPU e un site unde pot face asta.aici oamenii cand scriu, scriu mai mult pentru ei, sunt lucruri pe care nu le-ar spune unui cunoscut. e ca un jurnal(nu ma refer la toti userii, si nici la tine, nu ti-am urmarit prea multe rasp.doar vreau sa te fac sa intelegi CUM trag eu concluzii, chiar fara sa fi discutat cu persoana in cauza.si am descoperit multi useri cu... dedublari de personalitate. sa nu le zic ipocriti
Ai dreptate, se vede ca globarizarea ne face, incet incet, o apa si un pamant.
Parerea mea... niste fraieri, spun asta pentru ca sunt satul de muciosii astia care sunt din cale afara de nesimtiti si prosti ca napu. In loc sa stea in banca lor macar pana pe la 17 ani sar aicea pe virtual cu intrebari legate de fecundarea ovulului. Nu mai zic nimic... cativa admini sa le dileasca intrebarile sau cat mai multi sa selectam "caracter irelevant" poate poate. CONCLUZIE : muciosilor vedeti-va de cosurile de pe fata si de alocatie pana mai tarziu putin
Dupa parerea mea, TPU nu este cauza. Nu stiu cati ani ai tu, eu am 21. cand eram de varsta majoritatii pustilor de aici, nu avea nimeni internet, ca acum. ieseam in fiecare seara prin parc, prin fata blocului. acum de ce sa te mai intalensti cu prietenii daca poti face foarte bine conferinta pe mess Apropo, sunt aici ca mi s-a parut misto sa pot ajuta unele persoane, chiar daca suna a cliseu. PS, majoritatea raspunsurilor mele sunt pe la intrebarile tehnice. majoritatea celorlalte sunt raspunsuri la misto
TU de ce esti aici?
Toti vor sa li se ofere totul "pe tava", fara munca, fara sa se chinuie, fara sa gandeasca. Si mai grav este ca si primesc totul "pe tava" si nu-i vorba aici de intrebarile de pe site, ci de viata reala.
As fi curios ce ar raspunde si copiii astia la intrebarea ta.
Nu toti gandesc la fel.este adevarat ca unele intrebari sunt cam stupide, dar multi nu au prieteni cu care sa vorbeasca si nici cu parintii sa vorbesc.sunt multe site-uri cu astfel de intrebari.alte discutii te infioara normal ca vei gasi intrebari de genul"am 16 ani, nu stiu sa sarut.cum se saruta?" sau "cum se face sex?"
pentru prima data in tot ce faci, oricine e curios si are emotii, sunt timizi, unii speriati. in privinta raspunsurilor, fiecare isi da cu parerea... unii dau sfaturi bune, altii fac misto de ei si ii fac in toate felurile.cine vrea ajuta, cine nu, nu.
pupici
Mda! nu sunt de mult pe site dar pana acum am intalint fel si fel de intrebari majoritatea gen cum spui tu>>dar sunt si intrebari care chiar sunt puse cu cap si chiar acea persoana se afla intr-o situtie dificila.atunci cred ca chiar scrii si dai un sfat! eu sunt pe TPU pentru ca sunt departe de casa, am inceput o viata noua si la randu meu am nevoie de sfaturi, prieteni! poate gasesc ce am nevoie... dar tu dc esti pe TPU? daca ai atatea plangeri?
Tu de ce esti pe TPU? nu te ascunde dupa perdeaua aia "sunt aici sa ajut, multi au nevoie de un sfat, eu sunt sprijinul lor, iar tu esti nebuna si poti sa pleci daca nu-ti convine", pentru ca putini sunt cei intr-adevar in impas si CHIAR au nevoie de 3 sfaturi virtuale pentru solutionarea probemelor pn care trec.
Si cu asta ai spus tot. Bravo!
Nu trebuie privite lucrurile din latura lor dura. Cei care pun aceste intrebari ori sunt noi pe site, ori capacitatea mintala nu le permite mai mult. Despre a doua varianta: acesti copii nu stiu sa foloseasca calculatoru, neintelgand scopul sau, folosindu-l exact pe dos. Poate merg la superlativ, dar TPU ar putea fi un remediu pentru ei, asta daca stau pe langa persoane cu un carcater demn de urmat.
Eu la cei 14 ani ai mei raman uimita cand ii vad pe cei de varsta mea punand niste intrebari disparate dupa atentie sau din lipsa de ocupatie. Mai deranjant este faptul ca sunt catalogata dupa eticheta altora, sau datorita intrebarilor care le-am pus(p. s: am mai zis-o, si-o zic: pure nelamurire ale prietenilor/vecinilor, da am scutit TPU de replica: m-a intrebat x``).
Eu am dat intamplator de acest site(ca majoritatea) si pana acum nu am gasit un motiv destul de fondat pentru a ma retrage. Aici imi petrec timpul liber si mai castig un fel de,, experienta``.
@moonY stiu ca nu pot sa-ti schimb parerea. Da, mai vorbesc si despre manele, fiind ironica. Atunci, nevand un subiect pe chat ma gandeam sa desting atmosfera. Si acum mai pomenesc de acele nume deoarece ma plictisesc tare repede.
Nu ascult rock gen: ac/dc, dar chiar as vrea sa merg la concertul lor, din curiozitate.
Cat despre catalogarea unui om: Mi s-a parut ciudat faptul ca noi 2 nu vorbisem si tu ai tras brusc o concluzie(care a fost pripita). Atata tot.
@moonY aici sunt de acord cu tine. Multi au aici o alta viata, devenid ceea ce nu sunt, traind in basme. Cat despre sinceritate: poti citi printre randuri, dar poate multi nu stiu sa-si exprime ideile si gresesc fara sa vrea, nevrand sa zica ce s-a inteles.
Cat despre ironiile mele: asa sunt eu si in viata reala: bagareata si pusa pe sotii. Ironii fac si pe la raspunsuri si pe unde apuc, fara intentie. Asta nu inseamna ca nu pot fi serioasa: totul depinde de persoanele si atmosfera din jurul meu, dar si de starea in care ma aflu.
Si eu am 13 ani dar nu sunt obsedat de pc.Cand ploua sau atunci este altceva...dar eu nu as putea sa stau 1 zi numai pe pc. Ma plicitisesc! Cum am vazut in alte commuri.TRAITI-VA viata nu fiti obsedati de metin si de PC ca va spala CREIERII!