| Saddelyx a întrebat:

Buna TPU.Ieri de dimineata am fost la verisoara mea acasa (are 6 ani) si dupa un timp in care ne-am uitat la desene animate, m-a intrebat:"De unde au zebrele dungi?".Nu am stiut ce sa ii raspund asa ca i-am spus ca data viitore cand o vizitez ii voi spune intreaga poveste.Acum am nevoie de ajutor... oricat am stat si m-am gandit, nu am reusit sa scot nici o idee.Imi puteti da niste idei despre cum si-a capatat zebra dungile? Nu am nevoie de compunere.Doar de idee.Mai departe o sa o dezvolt eu.Va multumesc happy

Răspuns Câştigător
| VanillaBie a răspuns:

Demult un cal alb vroia sa devina diferit de ceilanti (toti erau identici)vroia sa nu mai fie confundat cu toti s-a azezat sub un copac dupa o lunga clatorie in desert si a adormit din cauza soarelui s-a bronzat incat a devenit negru dar din cauza crengilor nu era complet negru si in dungi de atunci au aparut zebrele daca are 6 ani ii va placea povestea sper

povestea girafei chiak norris a lovit un cal in barba, urmasii sai se nmesc girafe

18 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

E probabil o adaptare... si din cate stiu, modelul dungilor pentru fiecare zebra e diferit, ca amprentele digitale la oameni. Datorita dungilor se recunosc intre ele.
Am gasit ceva :))
http://www.9am.ro/......dungi.html
Se pare ca e o adaptare care le protejeaza de atacul unor muste carora nu le place cum se reflecta lumina in dungile subtiri, alb-negru.

| BiuL a răspuns:

Spune-i ca de la Dumnezeu, le-a dat dar sa fie deosebite si mai frumoase thinking cum noua ne-a dat par pe cap sau stiu eu.

| Saddelyx explică:

Va multumesc tuturor.Ideile sunt chiar super. kiss

| CastiCuMicrofon a răspuns:

Poti zice ca a fost un cal care era la inchisoare ca a facut ceva rau. Cum el era imbracat in dungi (cum sunt pe la desene animate cei de la inchisoare) si a scapat, a fost "blestemat" sa ramana asa in dungi.

| oanna14 a răspuns:

Asa s-au nascut laughing poti sa-i spui verisoarei tale ca,cum si ea are urechi, nas, gura, ochi, etc. asa si zebrele au dungi. funda?

| AtateaConditii a răspuns:

Este un avantaj in fata leilor, leii vad alb negru si cand vor sa vaneze zebrele acestia intra in confuzie nu isi pot alege victima daca stau in turma zebrele au sansa sa scape de aceea leii izoleaza victima dupa care o ucid.

| SupradozaDeViseXD a răspuns:

Mie imi place ideea lui Angycut, cu Dumnezeu care a chemat animalele la el sa le vopseasca. Poti incerca sa dezvolti ideea asta happy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Asa s au nascut, la fel cum tigrii au dungi, la fel cum girafele au picatele, la fel cum gainile au pene

| Fatamuntilor a răspuns:

Poti inventa o poveste in care sa-i povestesti ca Dumnezeu a chemat toate animalee la EL sa le vopsesca. Zebra, fiind ultima si ramand doar vopsea alba(sau negra) a ajuns asa.

| darrio2007 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Cel mai bun raspuns.Adecvat la aceasta varsta.

| PedoBarbie a răspuns:

Îi spui adevărul nu poveşti de adormit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

http://en.wikipedia.org/wiki/Zebra

| izzy19 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bai este un copil de 6 anilaughing vrea o poveste, nu istoria zebreilaughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru izzy19):

Bai-bai, daca citeai ceva, vedeai acolo cum au aparut dungile.

| Scremer a răspuns:

Au fugit si ele si un om a aruncat vopsea pe ele laughing

Răspuns utilizator avertizat
| DrowRanger a răspuns:

Zebrele se nasc cu dungi. fiecare zebra are un model diferit(un fel de carte de identitate).

| violetalucretia a răspuns:

Buna! Ii poti spune ca zebra a fost candva un calut alb -sau negru- cu care s-a jucat fetita unui pictor... celei mici ii placea sa picteze, la fel ca tatalui ei...etc..de aici intervine imaginatia ta succes!