Demult un cal alb vroia sa devina diferit de ceilanti (toti erau identici)vroia sa nu mai fie confundat cu toti s-a azezat sub un copac dupa o lunga clatorie in desert si a adormit din cauza soarelui s-a bronzat incat a devenit negru dar din cauza crengilor nu era complet negru si in dungi de atunci au aparut zebrele daca are 6 ani ii va placea povestea sper
povestea girafei chiak norris a lovit un cal in barba, urmasii sai se nmesc girafe
E probabil o adaptare... si din cate stiu, modelul dungilor pentru fiecare zebra e diferit, ca amprentele digitale la oameni. Datorita dungilor se recunosc intre ele.
Am gasit ceva :))
http://www.9am.ro/......dungi.html
Se pare ca e o adaptare care le protejeaza de atacul unor muste carora nu le place cum se reflecta lumina in dungile subtiri, alb-negru.
Spune-i ca de la Dumnezeu, le-a dat dar sa fie deosebite si mai frumoase cum noua ne-a dat par pe cap sau stiu eu.
Poti zice ca a fost un cal care era la inchisoare ca a facut ceva rau. Cum el era imbracat in dungi (cum sunt pe la desene animate cei de la inchisoare) si a scapat, a fost "blestemat" sa ramana asa in dungi.
Asa s-au nascut poti sa-i spui verisoarei tale ca,cum si ea are urechi, nas, gura, ochi, etc. asa si zebrele au dungi. funda?
Este un avantaj in fata leilor, leii vad alb negru si cand vor sa vaneze zebrele acestia intra in confuzie nu isi pot alege victima daca stau in turma zebrele au sansa sa scape de aceea leii izoleaza victima dupa care o ucid.
Mie imi place ideea lui Angycut, cu Dumnezeu care a chemat animalele la el sa le vopseasca. Poti incerca sa dezvolti ideea asta
Asa s au nascut, la fel cum tigrii au dungi, la fel cum girafele au picatele, la fel cum gainile au pene
Poti inventa o poveste in care sa-i povestesti ca Dumnezeu a chemat toate animalee la EL sa le vopsesca. Zebra, fiind ultima si ramand doar vopsea alba(sau negra) a ajuns asa.
Cel mai bun raspuns.Adecvat la aceasta varsta.
Bai este un copil de 6 ani vrea o poveste, nu istoria zebrei
Bai-bai, daca citeai ceva, vedeai acolo cum au aparut dungile.
Zebrele se nasc cu dungi. fiecare zebra are un model diferit(un fel de carte de identitate).
Buna! Ii poti spune ca zebra a fost candva un calut alb -sau negru- cu care s-a jucat fetita unui pictor... celei mici ii placea sa picteze, la fel ca tatalui ei...etc..de aici intervine imaginatia ta succes!