Te inteleg mult prea bine. Si eu am trecut candva printr-o situatie asemanatoare pana cand am constientizat ceva.
Viata ta este viata pe care singura ti-o faci. Prietenii, iesirile, familia, evenimentele ce se petrec intr-o zi se intampla si iau forma toate dupa deciziile si gandurile tale.
Si mie candva mi s-a parut ca viata este plictisitoare, ca nu are ce sa-mi ofere, dar m-am inselat mai mult decat am crezut.
Totul a inceput cand am observat ca-mi place sa citesc oamenii. Mi-ar placea sa aflu ce se ascunde in mintea unui om, sa ii aflu secretele fara sa mi le spuna, sa aflu ce simte si ce gandeste la fiecare pas fara sa scoata un cuvant. Doar privindu-i reactia. Atunci am inceput sa ma documentez despre psihologie, si sa citesc tot felul de carti. Oriunde eram, acasa, la scoala, sau cu prietenii in oras puneam in aplicare ceea ce invatam si vedeam ca da rezultate si ca functioneaza.
Astfel, dupa un timp am realizat ca in viata trebuie sa iti impui "Targets", adica tinte. Trebuie mereu sa iti stabilesti niste lucruri care iti doresti sa le faci. De exemplu, pana in ianuarie imi doresc sa reusesc sa slabesc, sa fac exercitii in fiecare dimineata, sa imi fac un iubit care sa tina la mine cu adevarat, sa iau 10 la nu stiu ce materie, etc. Iar mereu sa faci orice sa-ti indeplinesti aceste vise/dorinte.
La fel sa faci si pe plan personal. Am observat, ca oricat de sus ai merge pe plan personal, si oricat de destept ai fi, tot exista ceva mai sus decat atat. Tot poti fi mai destept, tot poti invata mult mai multe, tot poti deveni o persoana din ce in ce mai buna si mai cum vrei tu sa fii.
Asta te sfatuiesc si pe tine sa faci. Incearca sa inveti cat mai multe despre tine, si sa incerci sa te dezvolti personal, citind carti si aplicandu-le in viata de zi cu zi. Te vor ajuta enorm de mult in viata.
In acelasi timp, o metoda excelenta de a face plictiseala sa dispara este sa ajuti lumea. Ajuta pe cineva care nu se poate ajuta. Ajuta un copil care nu are ce sa manance sau o femeie sa treaca strada. In orice moment, incearca sa ajuti persoanele (care nu iti sunt prieteni sau amici, pentru ca vor ajunge sa iti tradeze ajutorul si sentimentele. Ajuta-i doar cand au cea mai mare nevoie de tine. Apoi retrage-te.) care nu se pot ajuta pe ei, sa treaca peste cele mai grele momente din viata lor. Este foarte usor sa aduci zambetul pe buze unui om cu probleme, iar toate se merita pentru acel moment in care se uita la tine, iti zambesc si poti vedea prin ochii lor fericirea si multumirea/admiratia pe care ti-o poarta.
E un sentiment de nedescris ceea ce poti sa simti cand vezi ca ceea ce ai facut tu a facut pe altcineva sa se simta asa de bine. E o caldura ce te cuprinde toata si te face sa te simti bine! Ceva mai frumos decat atat, nu poti intalni.
Incearca sa faci macar un lucru din cate ti-am enumerat. La inceput poate nu vei reusi, dar si atunci cand vei reusi, cand vei vedea ca munca ta a dat roade, este al naibii de placut!
Sper ca te-am putut ajuta!
Apreciez raspunsul tau, si sincer, eu iti multumesc! Pentru ca imi oferi sansa sa te pot ajuta, si ca mi-ai ascultat toate cuvintele si tot ce aveam de spus (chiar daca a fost mai lung).
Mersi pentru fundita, si daca mai ai vreodata o problema nu ezita sa o postezi! :*
De fiecare data cand vad pe cineva cu moaca selenei gomez la avatar, ma intreb, oare nu ati gasit un alt star care sa va placa?
Dar oricum, asta nu e treaba mea.
Daca te pun intr-o camera, cu un calculator, dar iti spun sa stai pe pat si sa te uiti la pereti, iar dupa... 1 ora sa zicem, te plictisesti, nu incerci sa schimbi ceva? Eu ti-am zis sa stai sa te uiti la pereti, dar nu ti-am zis ca nu ai voie si la calculator, asa ca te poti duce si la pc.
Asa e si cu viata, si scoala, si toate cacaturile pe care suntem pusi sa le facem "ca sa avem o viata buna".
Te plictisesti de viata, si de scoala, si de tot, pentru ca nu sti sa faci altceva.
Si eu sunt plictisit de scoala, ba chiar foarte plictisit, dar invat si pe cont propriu, ceva care-mi place, si ghici, fac bani din ce-mi place, si scoala nu ma ajuta cu nimic, ba dimpotriva, ma pune sa cheltui bani in schimbul nimicului oferit.
Daca vrei sa nu te mai plictisesti, "du-te la calculator", adica, facand referire la metafora de mai sus, concentreaza-te pe altceva, ceva ce-ti place, nu trebuie sa faci mereu aceleasi lucruri, te scoli, te duci la scoala, vi, scrii, inveti, vorbesti nu stiu ce cu prietenii, stai putin pe youtube, asculti niste muzica, te culci, si asa e in fiecare zi.
Gaseste-ti o ocupatie, eu mi-am gasit informatica, ma concentrez 70% pe invatat informatica pe cont propriu, si 25% pe scoala, iar restul de 5% am timp liber, fac si ce trebuie, fac si ce-mi place sa fac, si mai am si timp liber.
Asa, n-o sa te mai plictisesti de viata, gaseste mereu ceva nou de facut.
Viata nu se rezuma doar la scoala.Desigur,e foarte importanta,fara studii nu vei ajunge sa ai o meserie care sa te multumeasca material.Dar dupa scoala sunt iesirile cu prietenii,timpul petrecut cu familia, excursiile, momentele amuzante, iubirile, peste 2-3 ani petrecerile,iesirile in club,facultatea, viata de noapte, peste alti cativa ani casatoria, copii si mai apoi, cand vei ajunge sa ai nepoti te vei gandi ca nu prea mai ai rost :*
Fii mai pozitiva!
Stii care e problema? Rutina. Normal ca facand tot aceleasi lucruri mereu ti se taie cheful de a mai face ceva. E ca si cu exercitiile fizice, daca la inceput faci febra musculara si au efect dupa aia muschii se obisnuiesc si nu mai raspund la antrenament, de aceea trebuie sa schimbi miscarile. La fel si cu mintea, trebuie mereu antrenata cu ceva nou.
Incearca sa faci in fiecare zi cate un lucru nou, micut. De exemplu sa schimbi drumul pe care mergi de obicei de la scoala, ia un drum nou, admira cladirile, intra in magazine in care nu ai intrat. Incearca un nou tip de mancare, ai mancat pana acum mancare turceasca, sau chineasca sau sushi? incearca nu ai ce pierde. Daca de obicei te uiti la filme de dragoste, azi incearca unul de actiune. Intelegi, sa faci cate ceva nou.
O data pe saptamana sau macar o data pe luna sa faci ceva nou mai important : de exemplu sa faci o excursie de o zi sau un week end intr-un oras apropiat, sau sa mergi la karting, sau sa incerci un sport nou, sa iesi cu o persoana cu care nu ai mai iesit, sa mergi la un restaurant exotic, sa mergi la diferite, targuri, expozitii, lansari de carte, sau alte evenimente care se intampla in oras, posibilitatile sunt nenumarate.
Te-ar ajuta si sa iti gasesti un hobby, de exemplu mie-mi place sa scriu pe blog si cand am timp asta fac.
In principiu sa incerci lucruri noi, orice ca nu ai nimic ce pierde decat cateva ore de plictiseala, sa accepti invitatiile prietenilor, si sa profiti de sansele pe care ti le ofera viata chiar daca la inceput nu ai chef sau inseamna sa faci ceva obositor.
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Te a scapat in cap cand erai mic?
Of of...Ai si tu dreptate intr-un fel.
Majoritatea avem o rutina de rahat care ne umple timpul prea mult.dar asta este lumea in care traim...tu nu ai ce sa faci
Cu toate astea...stii cum e :''orice om poate fi pus la locul lui cu medicamentul potrivit''.
Alege-ti tu felul in care iti traiesti viata...nimeni nu poate lua decizia asta in locul tau.
Iar cu scoala...parerea mea este ca cel putin in Romania este de toata jena...nu dezvolta nimic la noi, ne tine la un nivel mediu spre prost.In concluzie, cum am spus si mai sus, DETASAZA-TE de tot, viata e frumoasa daca stii sa o traiesti!
Refugiaza-te in o activitate ce iti place foarte mult si poate te ajuta sa scoti si niste bani gen web design, odata ce esti prins de acest miraj greu iti vine sa te deprinzi si sa vrei sa faci altceva sau sa te plicitisesti, si raspunsul de ce e foarte simplu, pentru creatia artisitica este cea mai placuta recreatie a omului si aduce cele mai multe satisfactii, monotonia strica stilul de viata a unui si aduce la plcitiseala, tristete, anti-socialitate, rebeliune, si multe alte efecte la care nu te gandesti pentru ca nici macar odata nu ai stat sa te autoanalizezi si vezi ce faci gresit in viata...
Stiu ca te simti destul de "naspa" ( termen folosit de voi adolescentii) dar gandeste-te copilo ca viata merge cu bune si cu rele. NU te gandi sa te sinucizi etc., asta inseamna ca nu mai vrei sa traiesti si momentele frumoase care vor urma in curand in viata ta si ca vrei sa pierzi intalnirea sufletului pereche, momentele frumoase petrecute alaturi de familie ș.a.m.d.
Incearca sa reflectezi la ce va fi, ce va urma si ce se va intampla. Priveste prezentul si viitorul. Cea a fost acum 3 ani, acum 3 ore, acum 2 minute a trecut (fac parte din viata ta totusi) dar nu te mai gandi la ele. Bucura-te de viata( sfatul meu)...
anonim_4396 întreabă: