In primul rand la 13 esti in curs de dezvoltare. afla care este piramida alimentelor, incearca sa ai un program de masa! mananca fructe, legume, lapte, oua, branza, carne(de preferat fiarta sau de peste) si FA SPORT! esti in crestere! o sa arati altfel peste 5 ani. ai grija la dulciuri si toate chips urile si lucrurile care pot parea delicioase dar is de fapt otrava! lasa deoparte sucurile si bea apa![]()
Mergi la medicul pediatru sa iti faca un control daca esti ingrijorata, in functie de graficul de crestere anal o sa iti spuna care este greutatea optima, depinde de la persoana la persoana iar la varsta ta inca mai sunt destule schimbari pentru a avea un raspuns clar, pediatru este singurul care iti poate spune daca te incadrezi in graficul pe care il ai in istorialul de la circa din momentul in care te/ai nascut
Pai pentru fete exista o ecuatie prin care poti afla.Bineinteles aceasta e doar o marja de comparare.de ex:eu am 1, 68... din ultimele 2 zecimale(68)se scade 10(pentru fete)si ajungi la nr relativ de kg pe care e normal sa le ai.cum ar fi:68-10=58+nr de kg normale pentru inaltimea mea...
Trebuie sa-ti calculezi inaltimea de ex.ai 1.63 trebuie sa ai 53 de kg. deci scazi 10 din inaltime
Pai... Daca ai de ex. 1. 55 si esti fata scazi -10 deci 42-45 de kg... Daca ejthy baiat -12