| Sweetlight3728 a întrebat:

Ce plante as putea pune pentru un ierbar? M-am gandit la brad, stejar, menta, tei si urzica alte exemple?big grin.

Răspuns Câştigător
| TicTacUser a răspuns:

Ohooooo.sunt multe frate.winking. tot ce apartine de natura.(frunze...fire de iarba...laughing si sunt o gramada.) pacat ca nu ai marijuana.iesea super.laughingdar sa culegi frunzele care nu sunt bolnave sau cu ciupituri de insecte.noroc la strans frunzebatting eyelashes. fundits

7 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Poate gasesti aceleasi plante ca de ex. aici unde ai si denumirea stiintifica!( asta ca sa nu muncesc eu de doua ori cautand prin atlasul botanic! )http://www.tpu.ro/......iintifica/ Daca ai altele te pot ajuta! important, pentru nota maxima, este si felul in care prezinti planta in ierbar

| elena a răspuns:

Bradul, stejarul nu sunt plante, dar pentru un ierbar/ din cuvantul francez "herbier", care inseamna colectie de plante, presate intre foi de hartie si pastrate in cutii sau in mape(intr-o anumita ordine)/, te poti apuca chiar de acum, de strans plante si este bine ca planta respectiva, sa aiba radacina si flori; daca este prea lunga, atunci se preseaza in forma literei Z, ca sa incapa pe o foaie A4 si nu uita, ca trebuie sa stii denumirea in limba romana dar si in cea latina a plantei presate. Cat despre arbori /brad, stejar, ulm, tei, artar, dud, prun, mar, par etc./ poti presa o frunza eventual si cu floarea acestuia alaturi. Bafta!

| UNfriendLY a răspuns:

Cannabis

| blue95 a răspuns:

Trifoi, coada soricelului, diverse flori.

| skumpikkk a răspuns:

Eu am pus :trandafir, frunza de colocazie, frunza de floarea-soarelui, vita de vie stiu ca am pus si flori da nu il mai am ca am pus vreo 200 si ceva de exemplare. Pacat

| LuHan a răspuns:

Pai si eu am acum de pus si mie mi-au trebuit 10 plante si am facut 20. Pune feriga,licheni, muschi, grau, lalea(e mai complicat trebuie sa o dezprinzi de petale, stamine si sepale si vezi sa nu pierzi vreo stamina sunt 6 si 3 petale 3 sepale colorate la fel ca petalele, frunzele le pu la presat asa si tulpina o tai cu un cutit in jumatate), tuia...conifere,eu am mai pus si frunze de stuf si tot felul de flori. Sper ca te-am ajutat.

| ioanaaaa21 a răspuns:

Pin, tei, nuc, mar, cires, visinhappy