Ohooooo.sunt multe frate.
. tot ce apartine de natura.(frunze...fire de iarba...
si sunt o gramada.) pacat ca nu ai marijuana.iesea super.
dar sa culegi frunzele care nu sunt bolnave sau cu ciupituri de insecte.noroc la strans frunze
. fundits
Poate gasesti aceleasi plante ca de ex. aici unde ai si denumirea stiintifica!( asta ca sa nu muncesc eu de doua ori cautand prin atlasul botanic! )http://www.tpu.ro/......iintifica/ Daca ai altele te pot ajuta! important, pentru nota maxima, este si felul in care prezinti planta in ierbar
Bradul, stejarul nu sunt plante, dar pentru un ierbar/ din cuvantul francez "herbier", care inseamna colectie de plante, presate intre foi de hartie si pastrate in cutii sau in mape(intr-o anumita ordine)/, te poti apuca chiar de acum, de strans plante si este bine ca planta respectiva, sa aiba radacina si flori; daca este prea lunga, atunci se preseaza in forma literei Z, ca sa incapa pe o foaie A4 si nu uita, ca trebuie sa stii denumirea in limba romana dar si in cea latina a plantei presate. Cat despre arbori /brad, stejar, ulm, tei, artar, dud, prun, mar, par etc./ poti presa o frunza eventual si cu floarea acestuia alaturi. Bafta!
Eu am pus :trandafir, frunza de colocazie, frunza de floarea-soarelui, vita de vie stiu ca am pus si flori da nu il mai am ca am pus vreo 200 si ceva de exemplare. Pacat
Pai si eu am acum de pus si mie mi-au trebuit 10 plante si am facut 20. Pune feriga,licheni, muschi, grau, lalea(e mai complicat trebuie sa o dezprinzi de petale, stamine si sepale si vezi sa nu pierzi vreo stamina sunt 6 si 3 petale 3 sepale colorate la fel ca petalele, frunzele le pu la presat asa si tulpina o tai cu un cutit in jumatate), tuia...conifere,eu am mai pus si frunze de stuf si tot felul de flori. Sper ca te-am ajutat.
Mary_Rusescu_1990 întreabă: