Inainte de pareri raspunde: In ce tara te-ai nascut? Parintii tai de ce natie sunt?
Romania; romani. Sunt un roman get-beget.
Doar consider ca sunt un austriac prin seriozitatea pe care o am, fara de asemanare fata de Romania.Plus ca am un pseudonim pe masura:Sigmund Schmidt.
Du-te si scrie romane si lasa TPU in pace.Du-te in Germania sau unde zici si lasa Romania in pace.Fa o favoare utilizatorilor de pe TPU si da ''Logout''ne plictisesti.Nu imi pasa si nici celor de pe TPU ca scrii romane si ai 11 ani.
Atunci daca nu accepti ca esti ROMAN, de ce nu propui parintilor tai sa va mutati in Germania sau Austria? Spune-le ca acolo castig si ei mai multi bani si daca ii convingi nu vei mai avea nicio problema in legatura cu aceasta tara! Peace
[it's just my opinion]
Pur si simplu, NU VOR! Ei sunt de alta parere, deci va trebui sa stau blocat in tara asta, pana la 18 ani (mai am de asteptat vreo 7 ani) Ei vor sa stea in tara, aici. Ei considera ca strainatatea e amara, dar avem posibilitatea de a avea o viata mai buna!
Pacat! Dar totusi, fara suparare, ai 11 ani. Nu poti hotari din ce natiune faci parte. Faci parte din cea in care esti, cel putin pentru moment. Nu stiu, scrie romanele alea si publica-le. Ajungi un mare autor, poate scrii ceva si in germana, engleza si ajungi cunoscut international.
Nu ai prieteni? Sa stai cu ei, sa faci ceva util pana trec cei 7 ani. Cine stie? Poate iti vei schimba parerea. Si daca ai de gand sa zici ca niciodata, am sa iti spun doar atat: Niciodata nu spune niciodata!
Multumesc! (pentru sustinere, evident)
Da! Stiu ca nu pot hotara din ce natiune fac parte.Dar e adevarat ca tara asta trebuie schimbata. (reformata, de la conducere la sistemele de sanatate, invatamant) Dar sunte membri UE, deci si noi meritam un minim respect. In legile UE scrie:Nicio tara membra UE nu poate fi discriminata pe criterii etnice si rasiale.
Asa e. Cred ca majoritatea tarii stie ca trebuie tara schimbata, dar nu vezi ca si dupa atatea protestari nu se intampla cine stie ce? Tu, ca cetatean minor, clasa a V-a (foarte matur la varsta ta) nu ar trebui sa te mai stresezi cu ceea ce este tara asta. Fi copil, ce naiba? Cand vei fi om mare vei avea tot timpul din lume sa iti exprimi opiniile.
Da,dar sunt scarbit de grozaviile ce se intampla in tara asta (pe parte negativa). Tara asta are sanse de schimbare! UE! Fonduri europene! Sunt salvarea noastra!
Consider ca si sistemul de educatie ar trebui reformat, de la gradinita, la Universitate.Un curriculum cam...imposibil.
Woow,ai 11 ani? Ai grija, mentalitatea asta atat de patriotica o fi avut-o si Hitler(i kid, i kid
)
Serios acum, eu am 14 ani si sunt fascinata de unicorni![]()
Relaxeaza-te..ai destul timp la dispozitie sa-ti urasti tara
Pai...m-am nascut in Romania, am cetatenie romana deci sunt roman.
Mentalitatea insa e cam "american ghetto".
Romania e o tara cu potential...Insa sunt prea putini cei care vor sa exploateze acel potential.
Hmmm...eu am o mentalitate diferita fata de a ta/dvs Eu sunt un neamt. (dupa mentalitatea pe care o am) Consider ca tara asta ar trebui pusa in miscare. E moarta. (scuze)
Nu-ti mai cere scuze pentru orice. ![]()
Lucrurile chiar stau jalnic in tara asta.
Incepand cu sistemul de invatamant si terminandu-se cu sistemul de guvernare.
Romania a ajuns o tara saraca din foarte multe puncte de vedere.
Probabil nici peste 20 de ani nu va fi altfel. Aceasta noua generatie e copii nu prea imi inspira siguranta.
Sunt româncă și eu mă mândresc cu asta.
Mi-e silă de cei care urăsc faptul că s-au născut români, deci...
Deci...nu am nimic impotriva.
In primul rand se scrie: "Ich bin ein Österreicher!" si daca nu ai "Ö" pe tastatura, il inlocuiesti cu "oe". In al 2-lea rand, Austria e o tara superba, unde mentalitatea difera cu mult de cea a romanilor, dar crede-ma ca daca stai prea mult aici, ajungi sa te saturi, ti-o spun din experienta!
Ok... Chestia cu "oe" o stiam deja.
Atunci vb de tara ta nu de Romania.Si eu stau in stainatate dar sunt mandru ca m-am nascut in Romania.Ce crezi ca in Austria si Germania nu se fura? Numai noi avem hoti jajaja. Stai acolo in Austria ta si scrie romane
Ce sa zic tara asta e minuta pacat ca majoritatea romanilor sunt niste idioti care asteapta ca lucrurile sa le pice din cer fara sa munceasca, asta-i problema.
Ma uit la parinti si la copii si nu pot sa inteleg cum din 2 persoane cu bun simt poate iesi un nesimtit, copiii sunt viitorul tarii dar majoritatea sunt ghinionul tarii si referitor la intrebarea ta ma consider mai multa brazilianca sau spaniola cred ca sangele latino curge mai repede prin venele mele desi sunt de etnie romana.
Doar nu va mananc! Sunt liber sa stau unde vreau.
Ei bine nu te supara dar nu cred ca ai scris romane s-ar putea daca ai avea mai multi ani.Mie una nu imi place Romania, cea mai frumoasa tara este America as vrea foarte mult sa ajung acolo.
Desi sunt roman, eu is de acord cu tine. Cand ii vad pe toti needucatii mi se face rau. Oameni buni! Comportati-va mai bine!
Apropo, si eu lucrez la povesti.
Hmmm cred ca tot de Germani dupa infatisarea fizica dar din pacate suntem romani cu toate ca ne place sa nu tot ce ai spus tu este foarte adevarat dar din pacate nimeni nu face nimic ca sa schimbe ceva in tara de exemplu daca va uitati in alte tari daca guvernul aproba legii care nu le place populate acestia in max o saptamana deja au declansat greva generala la noi pai tot ce se spune din parlament aia se face nimeni nu ia nici o atitudine de aia a ajuns tara cum este acum din cauza ROMANILOR CA NU FAC NIMIC.Bafta.