| Anonymus3000 a întrebat:

Am 2 intrebari legate de petarde:
1) De ce sunt interzise? Si cand le pot folosi din cate am inteles pot de revelion si Craciun.
2) Cum pot face sa dau fara sa fiu prins?

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sunt interzise din cauza multelor accidente intamplate. Nu le poti folosi deloc, folosirea este contraventie. Numai bine!

| Alice1122 a răspuns:

Eu nu iți recomand sa folosești petardele deoarece ele pot nenoroci viata unui om dacă explodează în mana lui asa ca mai bine nu folosi petarde

| andrei733 a răspuns (pentru Alice1122):

Sa stii ca ai dreptate.Ieri mergeam cu o colega prin oras si era sa calce pe o petarda aprinsa da nu mai facea vreo 2-3 pasi eploda langa ea

| Broadband a răspuns (pentru andrei733):

Daca o arunca in aer laughing

| stef112 a răspuns (pentru Alice1122):

Ce sa faca marolling on the floor))) cum ma sa te nenoroceasca petarda de aia cu un foc categoria de risc 1? aia nu poate sa iti faca nimic daca o arunci pe jos destul de departe..cica iti scot ochii pai normal daca sunt incompetenti care le tin in mana.

| UnBaiatPeNumesergiu a răspuns:

Alice4625,sa stii ca eu chiar am tinut o petarda in mana si a explodat nu e chiar asa de dureros de fapt nu doare deloc...

| ZaineaM a răspuns:

Cum sa faci sa nu fii prins, arunci si fugi laughing eu asa fac

| sebyse a răspuns:

1)sunt interzise din cauza accidentelor care le pot provoca din neatente 2) - arunci si fui 37%
- le arunci peste un zid astfel nu te vad (zona ma scazut populatasi, esti sigur ca prin zona nu-i nimeni) 40%
- (daca ai casa cu curte fara vizibilitate in ea) le arunci acolo (pentru distractie iti chemi prieteni)

asa fac eu la tara arunc in gradina pentru can curte am animalecu cativa prieteni

| 012345678901 a răspuns:

1) pentru ca din mai multe petarde poti face o bomba cu care sa distrugi locuinte etc
2) nu le dai in loc foarte populat

| DenisDulubei a răspuns:

Tipule 1 sunt interzise din cauza accidentelor si din cauza numarului mare de oameni care ajung la spital din cauza lor. 2 daca nu vrei sa fi prins nu spune nimanui ca ai cumparat, tinele doar pentru tine sau daca le iei de la scoala ascundele pe undeva doar sa stii numai tu de ele, daca nu o sa tile fure cineva sau o sa fi parat daca faci asa crede-ma ca nu vine politia in control pentru oric decat daca ai petarde foarte periculoase sau daca le ai in numar mare pentru 40-50 de cuti nu se dertanjaza nimeni crede-ma. Funda?

| piticul2atomic a răspuns:

Fii atent aici cum fac euwinking : in fiecare an iau petarde,artificii din Europa, sunt ieftine, iau de vreo 3-400 de lei, dar nu le trag ca prostu in mijlocul orasului...la tara la bunica,frumos,nu ma deranjeaza nimeni, nu deranjez pe nimeni, bunica sta la marginea satului.Acolo chiar se comercializeaza la magazinele din sat.Sarbatori fericite si spor la pocnit!

| GabiPatrascu a răspuns:

Petardele sunt interzise din cauza accidentelor intamplate...de ex:unui copil i-a explodat in mana, pe altul l-a lasat orb, pe altul surd si multe alte cazuri nefericite..Adevarul este ca petardele sunt niste chestii foarte periculoase daca iti explodeaza una in mana temperatura mainii tale poate fii egala cu cea a soarelui sau chiar mai mare din cauza carbitului sau pucioasei...iti dau un sfat:tine maxim 5 secunde o petarda in mana, ai grija sa nu o arunci langa masini fiindca unele pot merge pe gaz si nu le folosi decat de craciun sau de revelion risti amenzi destul de mari. big grin Sper ca te am ajutat cu ceva!

| Florin_Marius_1985 a răspuns:

Salut!
Eu imi iau petarde in fiecare an din 2012!
Raspunsurile mele sunt:
1)Sunt ilegale deoarece numarul de oameni raniti creste de la an la an!
2)Te duci intr-un loc mai retras(la tara)unde ne este prea populat si poti da toata noaptea!