Sinceră să fiu, nu îmi plac aerele de superioritate când vine vorba de minori şi toate criticile la adresa tineretului, deseori subiective, exagerate şi generalizate pe nedrept. Fiecare copil este special şi merită respect şi prezumţie de nevinovăţie, mai ales că nu de puţine ori întâlnim copii/adolescenţi mai maturi şi înţelepţi decât o mare parte dintre adulţi. 
Site-ul - Toţi Pentru Unu - este destinat tuturor, indiferent de vârstă, căci toţi pot avea întrebări şi nevoie de ajutor şi chiar dacă s-ar dori la un moment dat impunerea unei limite de vârstă, acest lucru nu prea ar fi posibil, căci în virtual nu are cum să fie verificat/control - se poate declara orice. 
Consider că părinţii sunt cei mai în măsură să decidă ce ar fi bine pentru copiii lor şi ce site-uri şi la ce vârstă ar avea voie să acceseze. Responsabilitatea este a lor. Noi tot ce putem face e să ajutăm cu câte un sfat, o sugestie, o încurajare... Iar subestimarea copiilor, punerea accentului pe părţile lor negative şi bătutul la cap, în opinia mea, sunt agasante, de prost gust şi ineficiente, când vine vorba de educaţie. Panica şi implicarea excesivă în vieţile celorlalţi, chiar şi cu intenţii bune, nu ajută la nimic şi nu-şi au rostul. Copiii, după părerea mea, ar trebui lăsaţi să respire, nu demoralizaţi, desconsideraţi şi sufocaţi, mai ales că pe TPU mulţi dintre ei intră doar pentru socializare şi divertisment - odihnă de la şcoală şi lecţii de viaţă. Alţii, în schimb, uneori chiar au nevoie de ajutor şi în anonimat îl pot cere cu o mai mare degajare. Cine suntem noi să-i privăm de acest drept? Nu cred că ar fi corect.

Eu m-am gandit cum, prin buletin, daca ar fi sa se faca o restrictie de varsta. Bineinteles ca poate combatut prin metoda „mami, da-mi si mie buletinul tau sa vad cum ai iesit in poza :3 ", numai ca am impresia ca s-ar imputina... nu doar userii, ci si cei mici, care poate s-ar intreba „oare ce pot sa patesc daca dau date false si nu pot sa le dovedesc?". Asa gandeam eu cand eram mai mica.
In plus, pe facebook, poti raporta o persoana care inca nu a implinit 13 ani, daca reusesti sa dovedesti. Ca nimeni nu prea respecta asta, e altceva.
Sunt de acord, nu consider o metoda buna de educatie subestimarea si nici macar loviturile psihice, ce sa mai zic de fizic? Se merge pe principiul „daca il frec cu neputinta lui, va face ceva sa miste un deget si se va schimba.". Nu! Il intorci impotriva ta, il faci sa sufere, sa devina din cale afara de perfectionist sau pesimist, iar extremele nu sunt bune.
Mai spui vorbe la nervi precum expresiile amintite anterior. E cel mai usor sa te gandesti asa. Doar ca uiti cum gandeai cand erai copil si ca doar nu ai avut atata echipament pentru ca prostia ta sa ajunga cunoscuta.
Ma intreb, cum isi poate da copilul seama care sfat e bun? 

Everlina: "Ma intreb, cum isi poate da copilul seama care sfat e bun?"
Folosindu-şi gândirea critică şi, eventual, ghidându-se şi după voturi, comentarii, părerea majorităţii raţionale... Îmi place să cred că şi un copil în majoritatea situaţiilor ştie să deosebească pozitiv de nagativ, corect de nedrept, util de dăunător, real de fals...deşi îmi cam pierd această speranţă când trec pe la "Religie", concentraţia de naivitate şi ilogicitate în acea zonă fiind deseori de necrezut. 
Dar oricum, în tineret am speranţe. 
Şi da, probabil m-aş îngrozi (şi m-aş amuza), dacă aş avea ocazia să-mi citesc părerile de pe la 13-16 ani. Nimeni nu se naşte învăţat. : )

Eu ma ingrozesc si citindu-le pe cele de acum cateva luni (pe care le mai gasesc intamplator). E ok. ![]()
Daca nu avem in tineret sperante, atunci in cine? Noi suntem viitorul, la propriu.
Consider ca e greu cand nu ai o experienta de viata, intri intr-o criza confuza de identitate, una neplacuta. Risti social mult, putini se mai chinuie sa te inteleaga si fiecare, ori pentru a se ridica pe o inchipuita piramida sociala printre semeni, te vor blama si persifla, ori din incompabilitatea de caractere. Cand o persoana iti spune ceva, alta iti da teoria peste cap, altul ti-o reconfirma, apoi cineva ti-o destrama... iti vine sa spui „trec prin asta si vad ce se intampla si gata". E un stres in plus, zic eu.

"Copiii din ziua de azi iubesc luxul. Nu au maniere, disprețuiesc autoritatea și dovedesc lipsă de respect față de bătrâni. Nu se mai ridică în picioare când oamenii în vârstă intră în încăpere. Își contrazic părinții, mănâncă în grabă delicatesele la masă, stau picior peste picior, și sunt tirani cu profesorii.
Tinerii din ziua de azi nu se gândesc decât la ei însiși. Nu au pic de respect pentru părinți sau persoane în vârstă. Vorbesc ca și cum ei însiși ar ști totul și ceea ce noi considerăm înțelepciune este lipsit de relevanță pentru ei. Cât despre fete, sunt directe, lipsite de modestie și nefeminine în limbaj, comportament și îmbrăcăminte."
Socrate (470 î.Hr. – 7 mai 399 î.Hr)

Paranteza face totul... chestii ce se aplica pana si acum si sunt criticate.
Inteleg mesajul, doar ca ma enerveaza obiceiurile asta cliseizate.
Am maniere, dar nu o sa stau cu un bat infipt undeva doar de dragul manierelor. Utilitatea lucrurilor e mai presus decat locul in care se decide pozitia lor, cum ar fi servetelul la masa. Depinde si de maniere acum.
Depinde acum de autoritate, si conducerea e o autoritate... si preotii sunt, si baba din autobuz care e gata sa iti arunce cateva bastoane peste fata daca nu ii cedezi ei locul.
In momentul in care nu se da o sansa tineretului doar pentru ca „nu mai e ce a fost odata dardefaptpoatecaafostdoarcanuexistaucamerevideoatatdeperformante", cand cei batrani isi iau aere de superioritate indiferent de realizarea celui mai mic, punandu-i pe toti la gramada, nu stiu daca pot vorbi despre respect.
Tocmai ca sunt multi parinti cu atitudine de dictator si asta afecteaza cel mai mult copiii dintre toate tipurile de parinte, s-a demonstrat.
Acum stau picior peste picior si nu ar trebui sa stau doar pentru ca e nesanatos pentru circulatie, dar apoi nu vad utilitatea. Nu mai bine stau eu comod la scoala picior peste picior si imi fac treaba de elev?
Sau invers? Exista si destui impertinenti, doar ca nici toti profesorii nu au o atitudine ireprosabila.
Cat timp ai argumente pentru care consideri intelept ceva, atunci poti avea orice varsta ca te ascult. 
Alt stereotip idiot, fetele TREBUIE sa fie toate la fel de mimoze si deseori ipocrite.
Bun, daca traiam pe vremea lui Socrate, poate as fi spus altceva. Asta pentru ca oamenii au acumulat noi cunostinte, iar inteligenta s-a dezvoltat.

Într-adevăr, paranteza face totul. : ) 
Morala: mereu a existat şi va exista un conflict între generaţii (cât timp va exista umanitatea).

Buna![]()
nu ezit sa ajut acolo unde cred ca ma pricep/nu jignesc pe nimeni si nici polemica nu caut pe site de cand sunt din 2010.    dar nici nu pot fi de acord cu toate intrebarile postate pe site..am incercat sa explic unor minore "moartea caprioarei" ce crezi ca am primit? umilinta/reprosuri ca sunt frustata/ca sunt baba si lista continua..asa ca, ajut acolo unde cred ca pot si nu dau prea multe detalii decat daca e ceva legat de viata/sanatate etc..cat despre limita varstei, ar fi o idee dar nu noi administram site-ul asa ca, altii sunt raspunzatori..este adevarat ca parintii muncesc din greu pentru a oferi un trai decent copilului, dar uita c eva esential. uita total ca acasa au o fata/baiat c are necestita comunicare, nu poti sta cu mainile in san ca mama stiind ca acasa ai o fata si sa nu comunici cu ea/sa o controlezi/ sa ii explici despre CM/si despre pericolele care pandesc la fiecare colt/nu trebuie sa ii dai toate mura-n gura/nu ii pune toata tehnologia sofisticata in brate/ si nici sacosa cu bani pe umar..aici e greseala multor parinti..subiectul e mult si amplu de dezbatut..asa ca ma intreb..are rost?
O zi frumoasa sa ai

Nu  neaparat  sa fie o limita  de varsta,ci  modul de exprimare  intr-o  postare!
Imi  place sa cred  ca suntem  ca un fel de  parinti  virtuali   pentru  aceti  copii  si tineri. 
Si ca orice parinte  explicam,dam  sfaturi,asa cum facem cu propii  copiii.
Oricum  generatile care  sunt acum sunt din ce mai ce mai evoluate,din ce mai  ce mai curioase si cauta  informatii  din mai multe surse!
In general e mult mai  usor  sa gasesti   o informatie, un sfat  de pe internet, de un site, sub protectia  anonimatului, decat  la propii  parinti.
Desi  ei ar  trebui  sa fie primii sfatuitori  ai odraselelor  lor!

Imi place mult intrebarea adusa in discutie de tine( desi mi-a trebuit destul de mult sa o citesc 
 )
Ai mare dreptate cu lisa de informare a copiilor si adolescentilor in ziua de azi-asa se si intampla:parintii sunt prea ocupati cu munca sau pur si simplu unii le raspund:esti prea mic sa stii din astea,treci la teme!, sau nu le dau nicio atentie si atunci copilul (usinat si temator) va intreba aici sub protectia oferita de anonimat fara sa se gandeasca ca cineva ar putea raspunde rau intentionat, el devenind si mai confuz, cu mai multe nelamuriri decat inainte si asfel se va forma ca caracter.
Totusi eu nu cred ca ar trebui restrictionati-stii DE CE?-pentru ca am ajuns la concluzia trista ca cei care nu pot fi intelesi si ajutati de familie, scoala rar se mai intampla sa fie intelesi si/sau ajutati din aceste surse(care ar trebui sa fie principale)
Din pacate trebuie sa ne bazam doar pe bunavointa utilizatorilor care raspund la asemenea intrebari si cel mai greu este sa acceptam cu resemnare ca aceasta generatie care astazi sunt confuzi si/sau nu au raspunsuri la clare si corecte la unele intrebari vor deveni GENEATIA VIITORULUI.