| deliacrina1997 a întrebat:

Hallo TPU. Nu vreau să fiu judecată sau ceva dar am comis o infracțiune acum 2 zile. Vreau să cer un sfat. Am furat dintr-un hippermarket și am fost văzută pe cameră cum iau produse și merg cumva într-un loc unde nu bat camerele și când ies de acolo practic ies fără ele, distrugând codul de bare. La ieșirea din Hipermarket am fost oprită de o doamnă de la pază spunând-u-mi să îi arăt un bon sau ceva. Am mers cu dânsa intr-o cameră acolo unde am predat cele 5 produse și a chemat poliția, erau produse în valoare de 500 de lei. Au venit polițiștii, am mers la secție unde practic am stat 2 ore, am semnat că am fost percheziționată apoi mi s-au luat amprente, fotografii și am plecat acasă. Cei de acolo au spus că probabil voi fi sunată sau voi primii înștiințare acasă. Nu trebuia să dau o declarație sau ceva? Să mă aștept să am cazier? Sau Doamne ferește să fac închisoare? Cât timp durează să zic audierea de la săvârșirea faptei? Adică de 2 zile sunt acasă și cum v-am scris, am făcut doar fotografii și amprente și am semnat, nu am fost audiată sau ceva. Ce se poate întâmpla pe mai departe? Oare nimic și la a doua abatere chiar va fi ceva? Sau? Sunt îngrijorată. Mă oftic pentru că și cei din magazin, fură clienții pe bon. Săptămâna trecută un domn a cumpărat o sticlă de apă și l-am văzut cum se întoarce cu bonul și pe bon avea trecut 6 sticle de apă. Adică da, eu am furat ca și client dar pe ei cine îi pedepsește, la ei nu se numește furt? Legea nu e pentru toată lumea? A-ți făcut ce am făcut și eu sau nu știu, nu e ca și cum am omorât pe cineva sau am furat ceva foarte scump. PS, doamna de la pază era cam arogantă și mă lua personal mai sus de fapta săvârșită. Va mai fi ceva sau rămâne încheiat?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

"Furtul din magazin este o infracțiune reglementată de Codul Penal Român, unde articolul 228 definește furtul ca fiind luarea unui bun mobil din posesia altei persoane, fără consimțământ, cu intenția de a și-l însuși pe nedrept.
Pedeapsa pentru furtul simplu este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă, conform Art. 228 din Codul Penal."
Te vei alege si cu Dosar Penal, adica cu cazie patat care nu-ti va permite in viitor sa te angajezi nicaieri unde se umbla cu bani sau cu valori.

https://bv.politiaromana.ro/......tati-penal

https://lege5.ro/gratuit/gezdmnrzgi/furtul-codul-penal?dp=gqytsojuheydm

| deliacrina1997 explică:

Bună ziua caut sfaturi despre această situație. Nu vreau să fiu judecată sau ceva dar am comis o infracțiune acum 2 zile. Vreau să cer un sfat. Am furat dintr-un hippermarket și am fost văzută pe cameră cum iau produse și merg cumva într-un loc unde nu bat camerele și când ies de acolo practic ies fără ele, distrugând codul de bare. La ieșirea din Hipermarket am fost oprită de o doamnă de la pază spunând-u-mi să îi arăt un bon sau ceva. Am mers cu dânsa intr-o cameră acolo unde am predat cele 5 produse și a chemat poliția, erau produse în valoare de 500 de lei. Au venit polițiștii, am mers la secție unde practic am stat 2 ore, am semnat că am fost percheziționată apoi mi s-au luat amprente, fotografii și am plecat acasă. Cei de acolo au spus că probabil voi fi sunată sau voi primii înștiințare acasă. Nu trebuia să dau o declarație sau ceva? Să mă aștept să am cazier? Sau Doamne ferește să fac închisoare? Cât timp durează să zic audierea de la săvârșirea faptei? Adică de 2 zile sunt acasă și cum v-am scris, am făcut doar fotografii și amprente și am semnat, nu am fost audiată sau ceva. Ce se poate întâmpla pe mai departe? Oare nimic și la a doua abatere chiar va fi ceva? Sau? Sunt îngrijorată. Mă oftic pentru că și cei din magazin, fură clienții pe bon. Săptămâna trecută un domn a cumpărat o sticlă de apă și l-am văzut cum se întoarce cu bonul și pe bon avea trecut 6 sticle de apă. Adică da, eu am furat ca și client dar pe ei cine îi pedepsește, la ei nu se numește furt? Legea nu e pentru toată lumea? A-ți făcut ce am făcut și eu sau nu știu, nu e ca și cum am omorât pe cineva sau am furat ceva foarte scump. PS, doamna de la pază era cam arogantă și mă lua personal mai sus de fapta săvârșită. Va mai fi ceva sau rămâne încheiat? Ideea este că nu au probe când eu bag produsele în geantă. Știu un loc unde nu sunt camere de supraveghere, eu doar mă văd când mă duc și plec din acel loc. Doar asta văd camerele. Deci nu ar fi suficiente dovezi. Esența ar fi că mi-au găsit produsele, nu că le-am și băgat, e ca și cum au ajuns în geanta mea fără să știu. Eu știu că la o acuzare, trebuiesc dovezi serioase, să se și vadă când bag mâna în geantă. Să am nevoie de un avocat ceva sau îmi fac prea multe griji?