Ambele, dar cred ca regretul mai mare ar putea fi ca nu ai facut ceva ce puteai face
Mie una mi-ar parea rau daca nu am facut ceva.gresesti o data dar a doua oara totul merge bine
Atunci cand faci ceva si-ti pare rau suferi atat tu cat si altii, dar cand nu faci ceva tota viata iti poate parea rau ca nu ai facut chiar daca poate nu e cazul. Bine ar fi sa faci tot ceea ce iti doresti astfel incat sa nu regreti niciodata ca nu ai incercat macar
Eu as regreta mai mult daca nu as face ceva, indiferent de rezultat, din greseli inveti.
Din punctul meu de vedere, eu intotdeauna aleg prima varianta.
De ce sa-mi para rau ulterior ca nu am incercat macar? Se spune ca "incercarea moarte n-are!".
Depinde totusi de la caz la caz.Ca daca un nebun se arunca de la balcon, nu trebuie sa fac la fel. Oricum, dupa aceea nici nu as mai avea posibilitatea sa regret macar prostia facuta.Era un exemplu stupid, insa vreau sa subliniez faptul ca orice actiune trebuie gandita inainte, pusa in balanta cu argumente pro si contra.
Si de una si de alta cred ca e la fel. Caci daca ai facut cuiva un rau e la fel de dureros cu a avea posibilitatea si a nu vrea sa-i faci un bine.
Este bine sa regreti si sa-ti para rau pentru pacatele facute, sa nu te lauzi si sa nu te umfli in pene pentru binele facut, sa fii bucuros ca n-ai facut rau cuiva si sa iti ajuti aproapele atunci cand ai ocazia, conform poruncii Mantuitorului.
Nu e bine nici în prima nici în a doua variantă! Cel mai bine e să ai conştiinţa împăcată că ai procedat corect într-o împrejurare dată
Eşti acuzat de furt şi îţi pare rău că eşti acuzat degeaba? corect! dar cel puţin eşti cu conştiinţa curată... şi poţi oricând ţine fruntea sus! Crede-mă, până la urmă asta e cel mai important... este o vorbă "urma alege"...
Mai bine sa-ti para rau decat sa regreti. Daca-ti pare rau ca ai facut ceva inseamna ca ai invatat o lectie si nu mai repeti greseala. Mai e si vb. aia,, Din greseli inveti,,
Cel putin asa consider eu
Cred ca daca ai facut ceva, pentru. ca invetzi din greseli! Dar e la fel de rau daca nu ai facut ceva bine chiar daca ai avut posibilitatea.
Daca stii ca ai facut ceva, care nu merita...Sa-ti para rau! iar daca nu, mergi mai departe...fruntea sus!
Daca n-ai facut ceva, care trebuia sa fie facut...Sa-ti para rau! Pentru ca acu suferi cu gandu ca n-ai facut acel lucru! Daca ai facut totul, la timpu lor...sa nu-ti para rau pentru ca D-zeu ne da viata cu si fara regrete
Eu zic ca de ceea ce nu ai facut.pana la urma din orice lucru facut bine sau rau ai de invatat cate ceva.
Mi-e nu imi pare rau de nimic, in cazul in care am gresit incerc sa imi repar greseala si sa invat din ea. Nu regret nimic din ce am facut pana acum, oricum nu pot da timpul inapoi, dar pana acum eu zic ca mi-am reparat toate greselile fata de persoanele cunoscute, asa ca fa la fel.
Viata e prea scurta ca sa avem timp sa regretam
Pentru mine, imi pare rau de ceea ce n-am facut, ca n-am avut ocazia sa fac ceea ce mi-am dorit cu adevarat, dar cred ca cele 2 sunt relative, le poti simti in acelasi timp.
E bine sa nu-ti para rau niciodata de nimic, nici de ce ai facut, nici de ce nu ai facut. parera mea.
Salut GRiM, logic nu-ti poate parea rau de ceea ce n-ai facut, ca nu poti sti ce-ai fi facut dinainte sa faci lucrul, nu suntem clarvazatori
dac te referi la faptul ca ai fi putut face un lucru pozitiv (ajuta pe altul) si nu ai facut acel lucru intentionat, sau te-ai facut ca nu pricepi ca cineva are nevoie de tine, atunci da, va veni ziua cand iti va parea rau ca nu ai facut "binele" :-)
tot atat de bine, ti-ar putea parea rau ca la scoala nu esti dispus sa faci totul ca sa acumulezi un maxim de cunostinte
sau la serviciu...
In functie de gravitate si de situatie, fiecare gest are responsabilitatea sa. Daca cineva ti-a gresit si i-ai spus pe fata, nu are de ce sa iti para rau. Daca, in schimb, spui sau faci lucruri necugetate sau negandite, mai devreme sau mai tarziu iti va reflecta constiinta, daca ai asa ceva. Sunt de acord cu cristi
Parerea mea este ca trebuie sa iti para rau de ceea ce n`ai facut...ca nu stii pana nu incerci...
De ceea ce n-ai facut{ca poti schimba} dar de ce ai facut {nu mai poti schimba} pa!
JahBless întreabă: