| Iozefina72 a întrebat:

Buna,va rog sa ma ajutați cu următoarele informații
Pe data de 18 sept trebuie sa plec cu soțul in belgia la Bruxelles cu mașina.
Ce traseu mă sfătuiți sa aleg,ce trebuie sa știu despre drumuri si taxe, orice sfat e bine primit.va mulțumesc

8 răspunsuri:
| PandaPixel99 a răspuns:

Traseu recomandat

București, Budapesta, Viena, Frankfurt, Bruxelles

Țări tranzitate: România, Ungaria, Austria, Germania, Belgia

Variante alternative

Prin Olanda: București, Budapesta, Viena, Frankfurt, Amsterdam, Bruxelles

Prin Luxemburg: București, Budapesta, Viena, Frankfurt, Luxemburg, Bruxelles

Taxe de drum și taxe de autostradă

In România Vigneta necesară pentru autostrăzi și drumuri naționale. Se poate achiziționa online sau la benzinării.

In Ungaria vigneta electronică: Obligatorie pentru autostrăzi. Se poate achiziționa online sau la benzinării.

In Austria Vigneta necesară pentru autostrăzi și drumuri expres. Se poate achiziționa la benzinării sau online.

In Germania fară taxe de autostradă pentru autoturisme ( pana în 3, 5T)

In Belgia fără taxe de autostradă pentru autoturisme.

Tunelul Liefkenshoek: Taxă de trecere între Anvers și Rotterdam; 6 € pentru vehicule sub 2, 75 m înălțime.

Sursă internet

| qgenius153 a răspuns:

Pai n-ai Google Maps?

| eliancodrut a răspuns:

Dar sotul ce zice? El nu are nici un cuvant de spus? Ca in loc de a spune "sa alegem" ai spus "sa aleg". laughing

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Colegul PandaPixel99 a răspuns clar și concis. Și chiar și așa omul a căutat pe internet pentru tine. In 2025, când ai acces și la ChatGPT/AI pe lângă vastul internet, să întrebi așa ceva denota comoditate
De ce sa mă informez/sa caut eu, lasă că sunt prosti sa o facă gratis pentru mine. Dacă ne întrebai care e traseul spre Elbrus sau tabăra de bază de pe Nanga-Parbat înțelegeam. Nici hărți nu mai trebui să știi să citești că te duce GePeSe-ul.

| Iozefina72 explică (pentru PandaPixel99):

Va mulțumesc frumos pentru răspuns

| Iozefina72 explică (pentru AsgaardSephiroth):

Dacă puteai sa ajuți cu un răspuns era bine asa ca mai bine te abții de com rautacioase

| StoicAnalysis a răspuns:

De ce nu se descurca sotul? Sau tu esti soferul?