| Smecherasdecartier a întrebat:

Salut! E vreun fost elev/elev/parinte pe aici care sa stie daca iti trebuie carnetul de elev atunci cand mergi cu trenul CFR? Stiu ca controlorul iti verifica doar biletul in tren, dar nu sunt sigur. Problema e ca nepotul meu l-a pierdut acum cateva zile... mersi frumos!

13 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Mie când eram la facultate îmi cerea și carnetul vizat și buletinul, la fel cred că e și la elevi.

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca biletul cumparat pentru elev, beneficiaza de reducere, da, iti trebuie carnetul de elev. Te controleaza, in momentul cand iti scaneaza biletul.

In momentul cand iti cumperi bilet de la gara, trebuie oricum sa-i dai carnetul de note functionarului de la ghiseu.
Daca il cumperi online, trebuie sa trimiti un cod de pe carnetul de note in aplicatie. Iar cei de la CFR in 1-2 saptamani, o sa contacteze scoala unde invata elevul sa-i accepte reducerea si sa-i furnizeze un cod special pe care il pui in aplicatie atunci cand cumperi biletul.

Ideea mai pe scurt, e ca fara carnet-ul fizic, nu beneficiezi de nimic.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Din ce am inteles din comentarii, deja ai cumparat biletul. Pot sa-ti spun ca biletul ala l-ai cumparat degeaba daca nepotul nu mai are carnetul.

| Wukong a răspuns:

Colegul Dragos a raspuns cat se poate de clar si bine, ia-te dupa el

| Solane a răspuns:

Controlorul verifica biletul si actul care iti da dreptul la reducere/gratuitate daca beneficiezi de ea. Ai nevoie de carnet. Asa cum pensionarii prezinta cuponul de pensie si CI in acelasi timp. Mai sunt si alte categorii. Toti prezinta actele doveditoare.

| FoundYouLover a răspuns:

Da, îți trebuie, am fost eleva, știu cum e.

| DrMihailovici a răspuns:

Puțină claritate n-ar strica...

În cazul în care "nepotul" dorește bilet de elev, este necesar carnetul de elev vizat pe anul acesta. Fără el, plătește bilet normal.
Nu e vorba "că-i verifică controlorul", e vorba că doamna din ghișeul de bilete nu-i eliberează bilet fără carnet.

| Smecherasdecartier explică (pentru DrMihailovici):

Scuze, i-am cumparat deja bilet cu reducere din timp. Singura problema e ca l-a pierdut inainte de excursie. Multumesc

| Dragosstpu a răspuns:

In primul rand trebuie carnetul pentru a cumpara biletul la reducere. In al doilea rand, la control, unii cer dovada (carnetul), altii nu. Deci ar trebui sa il aiba la el.

| Smecherasdecartier explică (pentru Dragosstpu):

I-am cumparat deja bilet cu reducere, singura mea nelamurire era pe tren. Carnetul lui de elev inca nu a aparut… Mersi frumos!

| Andreea0726 a răspuns:

Îți cere carnetul, nepărat să fie vizat, durează 5 minute sa îl vizeze la secretariat, se poate achiziționa( carnetul) din Carrefour, în jur de 5 lei

| Naty202012 a răspuns:

Da. Este nevoie de carnet. Știu ca cere controlorul la control

| cataletzz a răspuns:

Controlorul te va atinge la ochiu maro daca te prinde fara bilet