Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2616215intrebari
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
23 Apr
SATI 306.262AFISARI
147.561VIZITE
125.601V. UNICI
2 Decembrie 2011
fanaticdupatine intreaba:

Cum se prepara un bait bun pentru iepure la cuptor? Nu stiu varsta iepurelui, am auzit ca daca e tanar nu se mai pune in bait.



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    2 Decembrie 2011 10:17
    SamuraiaJacka a răspuns:

    Tu stii ca baitul are rolul de a fezanda carnea. Daca iepurele este salbatic,va avea carnea mai atoasa,indiferent de varsta si e nevoie sa-l lasi in bait o noapte-ntreaga,inainte sa-l gatesti. Daca e un iepure de casa, carnea lui e mai pufoasa, mai grasa si mai frageda.Baitul in care-l vei scufunda are rolul de a-i da aroma.
    Un bait bun trebuie sa acopere complet carnea, trebuie sa aiba temperatura camerei ca daca-l pui undeva la rece baitul ala n-o sa mai "lucreze-n carne".
    Proportiile ar fi asa: 60% apa, 40% otet de vin(dar otetul sa nu fie f concentrat,ca-ti iese bors),foi de dafin,cuisoare,piper boabe,musai usturoi, boabe de mustar.Dai un clocot si lasi sa se raceasca, nu pui apa aia fierbinte peste carne.Eu adaug coaja rasa de lamaie si portocala, astea dau o aroma subtila. Apoi scufund carnea cateva ore.2-3.Cand scot carnea,o spal usor in apa rece, o usuc intr-un prosop, o ung cu uleisi presar sarea.In felul asta se va forma o crusta fina pe deasupra iar in interior carnea va fi mustoasa si aromata.

  • 11 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 3 Decembrie 2011 13:36
    SamuraiaJacka a răspuns:
    Vreau sa stiu cum a iesit! (eventual cu poze? macar pune-mi o fotocopie de la analizele medicale? prietenii mai traiesc si ei? sau ai consumat cu egoism, in singuratate, Leporesul?)
    3 Decembrie 2011 16:53
    fanaticdupatine explică (pentru SamuraiaJacka):
    Eu ziceam sa-l las doua nopti in bait, asa ca maine e marea provocare.
    Nu testez pe prieteni experimentele mele gastronomice, eventual ii duc la un restaurant si in caz de pateste cineva ceva, am spre cine arata cu degetul.
    - Ascunde conversatia (1 răspuns)
  • 3 Decembrie 2011 20:14
    SamuraiaJacka a răspuns:
    2 nopti in bait? @_@
    Spune-mi ca otetul nu-i concentrat sau spune-mi ca iepurele este salbatic si-l cheama Tutankhamon, altfel iti iese JELEU si dai vina pe mine crying
    3 Decembrie 2011 20:28
    fanaticdupatine explică (pentru SamuraiaJacka):
    Nu e otet, e vin rosu si l-am pus la rece in frigi'. Gasisem alta reteta pana sa raspunzi tu.Nu dau vina pe nimeni, oricum avea nisip pe labute asa ca lasa-l sa se imbete un pic ca cine stie de cand sta in piramide.O sa vorbesc cu un admin sa mai bage o categorie: Barbati la Cratita si acolo sa avem posibilitatea de a primi mesaje instant pe orice gadget conectat la internet.De exemplu daca l-as fi bagat la un cuptor cu microunde high-tech, sa-mi apara pe usa cuptorului inzestrata cu un LED, mesaje de avertizare etc.
    - Ascunde conversatia (1 răspuns)
  • 15 Decembrie 2011 23:02
    SamuraiaJacka a răspuns:
    Vai, ce figuri sunteti!
    Sa-mi aduceti aminte, candva, sa va povestesc, de vreti de nu vreti, cum am bagat eu in baiț telecomanda de la centrala termica, in timp ce vorbeam la mobil pă șpicăr si am asezat rața, frumos, pe masuta, in hol.
    Ca nu-s Da Vinci sa le fac pe toate!
  • 15 Decembrie 2011 16:36
    Dmonik a răspuns:
    Fanaticdupamine, cum a fost? Delicios? Nimic nu spui!
    15 Decembrie 2011 16:52
    fanaticdupatine explică (pentru Dmonik):
    Nuuu, nu l-am mai gatit, dupa ce l-am scos ud si tremurand din bait(ca Leocerba n-a vrut sa-mi dea reteta completa, si l-am bagat viu) am fost impreuna la o pizzza.
    Da! fac astia la Datino o pizza infiorator de delicioasa!
    - Ascunde conversatia (1 răspuns)
  • 15 Decembrie 2011 17:29
    Dmonik a răspuns:
    Cu Leoooooo?
    Eu o vanez pe Leo de vreun an si nu am reusit sa dau de ea! sad
    15 Decembrie 2011 18:01
    fanaticdupatine explică (pentru Dmonik):
    Cu iepurele nu cu Leo! paranoic...nu? tongue
    19 Decembrie 2011 09:49
    Dmonik a răspuns (pentru fanaticdupatine):
    Ma gandesc acum ca n-o sa stii sa gatesti nici porcul (te invat, daca vrei! tongue ) si ca mi-ar placea sa te vad cum il inviti la o friptura la restaurant!
    19 Decembrie 2011 10:45
    fanaticdupatine explică (pentru Dmonik):
    Si ce banner au la intrarea in restaurant? "Specialitati culinare, Servim si porci!" laughing
    - Ascunde conversatia (3 răspunsuri)