| jmarley a întrebat:

Ar trebui religia să fie materie opțională in școli? Argumentați

34 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Da.Si nu numai religia.Si desenul, franceza, sportul.

| zurick a răspuns (pentru Wehrmacht):

De ce? De ce sa nu fie optionala?

| Wehrmacht a răspuns (pentru zurick):

Ce-ai ma? Lasa joint-ul si mai citesti odata.Am zis da.Si nu am ceva cu religia asa ca am mai dat 3 materii care ar trebui sa fie si ele optionale.

| Inferno a răspuns:

Daca prin "religie" intelegi crestinism predat din perspectiva subiectiva a profesorului, atunci da.
Nmeni nu are nevoie sa ineve considerentele unor oameni obscuri.
Una este sa inveti ce credeau Epicur si Platon, in mod eronat, despre suflet si Dumnezeu, alta este sa inveti ce credea Gigel profesor de religie, in mod eronat, despre suflet si Dumnezeu.

| zurick a răspuns (pentru Inferno):

Ori ori
1.sa fii de alta religie si sa ai de-a face cu niste idioti, care na de ce nu te-ar jigni, doar pentru ca crezi in altceva, de ce n-ai fi prost pentru ca ai o alta religie, de ce sa nu comenteze altii...DE CE
2. Vrei sa inveti si tu religia crestin-ortodoxa si la catedra o persoana cu care efectiv nu poti discuta, la care daca ii pui o intrebare nu poate sa te lamureasca si nici macar sa incerce...

| mODIN a răspuns:

Da.De ce sa fiu eu fortat sa ascult povesti cu zane o ora pe saptamana?

| milan9 a răspuns:

Ora de religie presupune în primul rând educaţie morală şi mai puţin prezentare a unui specific dogmatic. Cel puţin, aşa cum ştiu din toate sursele pe care le am, cam pe această educaţie morală se insistă cel mai mult.

Eficienţa educaţiei morale nu constă atât într-o asimilare a unei culturi generale (lucruri care în general sunt cunoscute din familie), cât mai ales în punerea în discuţie a temelor morale generale, practice şi esenţiale pentru echilibrul psiho-fizic al persoanei umane...

Fiecare elev, aflat în plin proces de formare a personalităţii, are nevoie şi de repere morale sănătoase, sau în primul rând de repere morale, de o învăţătură morală – constructivă pentru spiritul său tot la fel cum pentru metabolismul său, eficiente şi vitale sunt necesităţile sale nutritive.

| milan9 a răspuns:

Mesajul spiritualităţii în şcoală este cu atât mai necesară cu cât condiţiile societăţii o cer chiar şi în mod tacit. Relevante în acest sens sunt tarele morale care se cer remediate: influenţele non-educative ale mass-mediei, avalanşa de provocări ale imoralităţii, viciilor în general, ale pierderii diferitelor valori spirituale şi general umane, ale pierderii interesului pentru asumarea responsabilităţilor multiple ale vieţii, etc...

| milan9 a răspuns:

Aşa cum în general, înveţi toată viaţa, şi întotdeauna există loc pentru a mai descoperi ceva, pentru a mai învăţa ceva, la fel, pe planul vast al vieţii psihice, sufleteşti, întotdeauna există loc pentru a învăţa să cunoşti mai bine pe ceilalţi, să te cunoşti mai bine pe tine!

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Chiar dacă aceste lucruri de "viaţă morală", despre suflet, nu sunt la fel de interesante precum o lecţie de anatomie sau geografie- (avem şi spiritual nevoie de o anumită "anatomie"), fiecare elev în formare are astfel ocazia de a avea mai multe cunoştinţe în REALIZAREA IERARHIEI VALORILOR şi pe plan moral, nu numai material… valori în funţie de care se va conduce o viaţă întreagă şi de care va mai depnde şi o veşnicie…

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Chiar dacă aceste lucruri de "viaţă morală", despre suflet, nu sunt la fel de interesante precum o lecţie de anatomie sau geografie- (avem şi spiritual nevoie de o anumită "anatomie"), fiecare elev în formare are astfel ocazia de a avea mai multe cunoştinţe în REALIZAREA IERARHIEI VALORILOR şi pe plan moral, nu numai material… valori în funţie de care se va conduce o viaţă întreagă şi de care va mai depnde şi o veşnicie…

| zurick a răspuns:

Da.Fiecare are dreptul sa aiba ce religie doreste(cel putin asa ar trebui)+ca-n ziua de azi daca esti de alta religie intr-un alt colectiv ai sanse foarte mari sa fii batjocorit.

| RuxandraBianca a răspuns (pentru zurick):

Sunt total de acord cu tine.

| zurick a răspuns (pentru RuxandraBianca):

Mersi.
Spune-mi ai vazut o persoana care crede in altceva sau care nu crede in nimic sa nu fie criticata? Nu zic ca doar crestinii critica ci toti cel putin asa cred eu.

| AlexanderAdrian a răspuns:

La modul in care se preda religia prin scoli, eu as scoate-o de tot.

E evident faptul ca fiecare are dreptul sa creada ce vrea, si cand vine cineva si-ti baga pe gat ce nu vrei, ai un stres in plus timp de o ora.

Cand majoritatea profesorilor de religie sunt si niste imbecili notorii atunci stresul se amplifica, si apoi ne miram de ce chiuleste lumea de la scoala.

| Kalla a răspuns:

Nici o religie nu trebuie bagata pe gat nimanui.Trebuie sa respectam parerile celorlalti.
Partea naspa este ca la scoala invatam despre evolutionism si Big-Bang, dar cine nu-i convina sa-si ia copiii de la soala fara sa faca scandal.

| Thunderstruck a răspuns (pentru Kalla):

Ce ai dracu sunt profesorii, ne invata si despre teoria gravitatiei, ar trebui sa ne luam copiii de la ore, sa nu invete astfel de satanisme. Cateodata eu cred ca tu nu gandesti inainte sa postezi ceva.

| Kalla a răspuns (pentru Thunderstruck):

Am zis cine nu-i convine RELIGIA sa isi mute copiii.ai inteles gresit.

| Thunderstruck a răspuns (pentru Kalla):

rolling on the floor)))))))))) bai, eu credeam ca tu faci caterinca de noi, sau ca pur si simplu ai o zi proasta si nu-ti dai seama de ce tampenii zici, dar mi-ai demonstrat contrariul.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da, fiecare copil, ar trebui sa primeasca din partea parintilor o educatie spirituala, pentru ca este obligatia lor fata de copilul ce l-a primit in dar, si o favoare sa -l invete principii divine, si sa-i poarte o grija iubitoare. Pe cand la scoli, macar ca nu le predau adevarul despre Dumnezeu si scopul sau, si si in cazul acesta se face serviciul pentru plata, nici decum nu respecta porunca data de insusi Cel mai mare Invatator Isus Cristos care le zice apostolilor; ...In cinste ati primit darul, in cinste sa-l dati... Si fiecare are dreptul de-a alege, si de-asi exprima credinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da cum.si sexul oral in wc-ul scolii, si tagarile fumate la baie, si copiatul la lucrari si ezamene, si sexul proastelor pentru popula ritate.toate astea vor forma omul nou care spune; ieri mi-a cazut netul.am petrecut restul timpului cu familia.par oameni de treaba.

| zurick a răspuns (pentru anonim_4396):

Aparent aceste lucruri nu-s aprobate si totusi se-ntampa, corect? Si oricum explica-mi si mie un motiv pentru care sa nu fie optionala

| anonim_4396 a răspuns (pentru zurick):

Zurick? crestinismul il pune pe om prin cele 10 porunci, fata in fata cu ceia ce lui nu-i place sa se vada.adica cu ceia ce face el rau si pe ascuns crezand ca nimeni nu-l vede.de aia a fost rastignit Iisus. fiindca era prea mare contrastul intre el si invataturile lui si lumea cu pacatele ei.si lumii nu i-a convenit sa fie aratata cu degetul si mustrata.asa ca i-a omorat pe profeti, l-a rastignit pe mantuitor, a omorat pe sfinti si mucenici, si acuma sant calare in capul ramasitei care a mai ramas.e bine sa fie obligatorie fiindca legea morala este temelia oricarui sistem de legi in toate oranduirile sociale moderne.

| zurick a răspuns (pentru anonim_4396):

Si totusi nu suntem egali...Deci ca atare nu putem crede acelasi lucru, nu poti sa ai aceias parere...Nu poti! Crezi in Iisus..gandeste-te ca Romania avea alta credinta predominanta, iar tu tot acelasi lucru ai crede ti-ai schimba parerea, nu? Chiar daca si eu cred in Iisus percepe si altfel problema

| anonim_4396 a răspuns (pentru zurick):

Eu cred ca santem egali. oportuitatile difera, si alegerile, fiindca sant multe, ori cum spune romanul; lac sa fie ca broaste se aduna.si nu uita ca aici nu Iisus e problema.el a implinit legea, si ne-a dat o porunca noua.fiindca daca facem asa cum face toata lumea nu ne deosebim cu nimic.dar daca putem trece peste cele normale omenesti, ajumgem sa spunem; a gresi e omeneste.a ierta e divin.dar egalitatea nu o da nimic nimic altceva decat faptul ca ne nastem goi si plecam la fel.iar in groapa cu oase, spune ingerul; care e imparatul si care ostasul? cine e saracul? si care e bogatul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, fiecare elev ar trebui sa-si aleaga sigur religia, nu ar trebui sa ne fie "bagata pe gat" nicio religie, nu inteleg de ce trebuie sa fim obligati sa studiem religia crestina doar pentru ca asa vor parintii nostri, sistemul legislativ din zilele noastre chiar are probleme serioase.

| BlackSulphur a răspuns:

Da. De ce? Religia este ceva personal, si mai mult ca toate, nu ne ajuta mai departe in viata (Mai putin in cazul in care te angajezi ca preot, de exemplu).

| Calininio a răspuns:

Religia este deja materie optionala. Atentie, pentru elevii care vad acest mesaj: RELIGIA ESTE MATERIE OPTIONALA! Gasiti pe net cerere catre directiune, este complet legal, si garantat de constitutie. Din pacate este materie obligatorie de facto, in sensul ca din start se considera ca vrei sa o faci, si daca nu vrei sa o faci, depui o cerere si te pui fata in fata cu intoleranta directiunii si a profesorilor.

| tasmania a răspuns:

Uneori, cred ca da. Mai ales cand profesorii de religie sunt niste neaveniti. In rest, e foarte potrivita.

| IulianDornianu61 a răspuns:

Nu, pentru ca " cu noi ieeesteee duuumnezeeeeu ". Funda?

| zurick a răspuns (pentru IulianDornianu61):

Si eu cred in Dumnezeu, da de ce cei care nu cred in El sa...
si oricum de ce noi ii tratam asa, scuza-ma dar cand crezi in altceva iti trebuie oameni prea oameni ca sa nu fie ipocriti

| Dragos_Arapasu_1994 a răspuns:

Religia in unitatile de invatamant comform constitutiei este optionala.Ea este optionala deoarece tot constitutia permite diferenta de opinii si valori.Aceasta este un drept pe care statul prin unitatile de invatamant il respecta oricarui cetatean.

| Rock10 a răspuns:

Clar da! Religia e o optiune nu o necesitate sau o regula! Poate asa in viitor vom avea o tara cu mai multi oameni deschisi la minte decat indoctrinati si speriati de bombe!

| Bogdan2104 a răspuns:

Clar! Copiii ar trebui să fie învățați cât mai devreme să gândească pentru ei înșiși. Din păcate trăim într-o societate unde doctrina este stăpână pe om; părerea mea este că dacă un tânăr ar putea alege să participe sau nu la această materie, ar fi un pas destul de important spre o maturitate mentală. Prin faptul că religia ar rămâne un subiect obligatoriu în școli, nu ar însemna decât că tinerele generații ar rămâne victimele mani***rii, mințile lor fiind în continuare controlate de mizerii, pierzându-se astfel orice urmă de rațiune.