| Eroare404 a întrebat:

Obisnuiti sa va spovediti si sa va impartasiti de sarbatori?

Răspuns Câştigător
| angelica02 a răspuns:

Da,eu una da, de 4 ori pe an se spune ca este bine, simt ca mi se usureaza sufletul eu chiar asta simt, si ma simt mai bine, acum chiar simt nevoia sa o fac!

19 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Nu.

| RAY a răspuns:

Parca iahve stie totul nu? ce sens are sai reispun eu totul?

| milan9 a răspuns:

Desigur.
PREOTIA CRESTINA a intemeiat-o Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Tot El a lasat misiunea Bisericii in lume si transmiterea harului prin preotia crestina.

Pentru ca ASCULTAREA de parinti (mama si tata) sau de Dumnezeu se verifica cu adevarat in lipsa "prezentei" directe a acestora, iata vedem cazul lui Adam si al Evei, caz in care asculatarea le este verificata prin factorul intermediar al pomului interzis.

Prin comparatie intelegem mai bine de ce in cazul crestinilor, ratiunea divina ne-a lasat ca verificare a ascultarii de Dumnezeu tocmai o "ascultare" fata de lucrarea harului incredintata Bisericii (pe care Fiul lui Dumnezeu o numeste "Biserica Mea"-).

| Doub a răspuns:

Nups.

| AvalohAlyn a răspuns:

Obisnuiam cateodata..acum nu prea..Nu mai sunt de acord si nu mai sustin BOR.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu obisnuiesc.

| AliGab a răspuns:

De spovedit de cate ori simt nevoia, nu doar de sarbatori, iar de impartasit doar daca mi se da dezlegare

| VelaJohnny a răspuns:

Nope, nu vad ce rost are sa ii spun unui om ce am gresit cand ii pot spune direct lui Dumnezeu, ce se roaga preotul pentru mine? laughing el poate e mai plin de pacate, de unde stiu eu ca il asculta si de ce sa apelez la un om din nou pentru asta?

| Eroare404 explică (pentru VelaJohnny):

Pai preotul prin harul sau este intermediar intre tine si Dumnezeu.

| VelaJohnny a răspuns (pentru Eroare404):

Isus ne-a invatat sa ne rugam singuri pentru iertarea pacatelor, avem ruganciunea model „Tatal nostru", nu a spus oamenilor sa ii spuna lui pacatele ca se roaga el lui Dumnezeu pentru pacatosi. Nici discipolilor nu le-a spus de „Taina spovedaniei" sa faca pe preotii...nu isi au baza in Noul Testament, provin de la anumite colcilii practicile astea, dupa secolul 3 fiind infiintate. Eu consider ca a fi crestin adevarat inseamna sa respecti doar ce spune Biblia, nu invataturi adaugate mai tarziu si convertite ca fiind crestine happy

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Stii ce spune Iisus catre leprosul pe care-l vindeca? "Du-te si te arata preotului ", vrand sa arate aici importanta preotului.Era clar ca leprosul era vindecat de insusi Iisus, dar Iisus il trimite la preot. (*Preotii in VT aveau cunostinte medicale)

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru VelaJohnny):

"Luati Duh Sfant! Carora le veti ierta pacatele, vor fi iertate, carora le veti tine, tinute vor fii! " (ev. Matei). Si in Biblie scrie despre preoti si Sf. Taine.
Sf. Pavel si Sf. Iacov ne indeamna sa ne marturisim pacatele.
Cele 3 grade clericale sunt descrise si in Biblie.
Mai sunt si alte surse istorice despre crestinism, de exemplu cronicile istoricilor romani, scrierile crestinilor, etc.

| VelaJohnny a răspuns (pentru 熊Panda熊):

Dap, dar erau preoti iudaististi prietene, nu erau crestini. Cei 12 discipoli ai lui Isus si restul de oameni devotati din Biblie nu au lasat meseria de pescar, doctor sau alte mestesuguri si au construit biserici, s-au imbracat cu fire de aur si faceau slujba in zi de sabat. E o diferenta prietene intre crestinii din secolul I si crestinii din prezent. Asa ca preoti crestini pe vremea aceea nu existau, ca scrie in unele pasaje de „biserica" se refera la congregatiile crestine, grup de crestini dintr-un anumit oras. Si da, preotii iudaisti aveau cunostinte medicale, insa a nu se confunda iudaismul cu crestinismul, nu mai avem legile mozaice cu jertfe de animale. Crestinismul e in NT.

| VelaJohnny a răspuns (pentru 熊Panda熊):

Scrie prietene „sa ii intrebati ce au gresit si daca vreti sa le iertati pacatele sa fie iertate"? Nu, si Isus a iertat fara sa intrebe despre ce e vorba in amanunt, pe baza credintei pe care o manifestau in el ca era trimisul lui Dumnezeu, promisul Mesia.

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Da, e o diferenta intre VT si Nt, insa Hristos ne-a lasat preotie si in NT, chiar scrie despre apostoli ca hirotoneau preoti, episcopi si diaconi. Chiar Tit si Timotei, discipolii Sf. Pavel erau episcopi, si Pavel le spune sa cerceteze viata omului inainte de a-l hiroroni, s.a. Era epoca persecutiilor. Nu puteau sa isi faca biserici, dar aveau catacombe pe care incercau sa le faca cat mai frumoase. Biserica cu B mare este trupul tainic al lui Hristos, adica noi, iar biserica cu "b" mic inseamna cladirea unde vin oamenii sa se roage.
Nu putem interpreta Scripturile dupa ureche. Chiar si teologii care fac ani de studii nu pot lamurii tot.
Apropo, ala nu e fir de aur, de doar ingalbenit happy. Partea asta mai "opulenta" (de fapt cea mai mare parte a obiectelor se fac din plastic si inox colorat ), se vede la preoti de obicei doar la slujbe. Sa vezi numai cum traieste un calugar, intr-o camera de 3X3, unde are doar un pat vechi, o soba si icoane... plus ca ei muncesc foarte mult, trebuie sa faca ascultare obligatorie de altii (atata timp cat nu pacatuiesc), se roaga mult, etc.
Si de obicei, preotii nu se prea scalda in bani. Depinde. Asta e invatatura pe care a lasat-o Domnul, iar Domnulnsa ii judece pe preotii corupti!

| VelaJohnny a răspuns (pentru 熊Panda熊):

Asta e crestinismul de dupa secolul 3, cum spuneam e o diferenta intre crestinismul autentic si cel din prezent. Romani 16:5 spune „Salutaţi congregaţia care este în casa lor" In traducerea Bibliei pe care o folosesti tu sunt sigur ca in loc de congregatie scrie biserica. Biblia foloseste termenul „congregatie" sau „biserica" cu referire la toti crestinii dintr-o anumita zona: Faptele 9:31 „Atunci congregaţia din toată Iudeea, Galileea şi Samaria s-a bucurat de o perioadă de pace...". In unele cazuri, grupurile care tineau intruniri crestine erau mici si incapeau intr-o casa, cum ti-am aratat mai sus in primul verset. Bisericile ca si cladiri au aparut cu secole mai tarziu dupa Isus. Invatatura de care avem nevoie pentru a sti cum sa fim crestini se afla in Biblie. Ce e adaugat dupa ea nu e de incredere, de exemplu ouale rosii de paște, sarbatoarea craciunului ca fiind data naterii lui Isus (Biblia nu mentioneaza data nasterii lui, si nici nu prevede ca discipolii lui Isus sa o tina, crestinii, cu brazi si toate cele, exemple de genu is multe. Desi is ortodox prietene, si asta fara voia mea s-a intamplat, studiind Biblia am inteles cum stau lucrurile de fapt: Faptele 20:29, 30 spune asa „Ştiu că după plecarea mea vor intra printre voi lupi asupritori, care nu vor trata turma cu tandreţe, şi că se vor ridica bărbaţi chiar dintre voi care vor vorbi lucruri denaturate ca să-i tragă pe discipoli după ei.". Ceea ce nu e mentionat in Biblie legat de crestinism nu trebuie tinut, si cei care au introdus invataturi, traditii, sarbatori si asa mai departe sunt sigur 100% ca sunt acei crestini falsi. sarbatoarea sanzienelor are legatura cu magia, cu zane bune si rele, totusi ortodoxia o aproba potrivit traditiei ortodoxe.
https://ro.wikipedia.org/wiki/S%C3%A2nziene
Nu intru in detaliu prietene, sper sa nu te simti atacat si sa te superi de mine, asta e concluzia la care am ajuns. Pace!

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Eu as zice altceva (si apoi inchei definitiv cu subiectul acesta ) : ca in loc de a zice ca am paganit crestinismul cu sarbatorile acestea, as zice mai degraba ca Hristos i-a biruit pe idoli si acum El e cinstit, nu dumnezeii falsi. In trecut sarbatoreau oamenii de Sanziene zane, vrajitori, etc, dar acum e o zi in care multumim lui Dumnezeu ca ne-a trimis un asa mare prooroc cum a fost Ioan Botezatorul. Traditiile acestea cu oua rosii, brazi de craciun, etc., nu au legatura cu Biserica, au fost introduse de laici, dar sunt niste chestii inofensive, cum poate un ou rosu sa rupa legatura cu Hristos?
Nu m-am simtit ofensat happy
Nu mai intru nici eu in amanunte si sper sa nu te fii suparat nici tu pe mine. Doamne ajuta!

| VelaJohnny a răspuns (pentru 熊Panda熊):

happy nu is suparat prietene, un ultim lucru sa mai adaug, acele traditii si sarbatori provin din culturi si religii pagane, e posibil cum spui tu, crestinii au incercat sa faca ceva bun din ceva rau, totusi, au facut compromis, si nu ar fi trebuit sa faca acest lucru, pentru a fi acceptati de natiunile idolatre au „crestinizat" sarbatorile lor, adica le-au adoptat in crestinism, astfel ca au deformat crestinismul autentic. Fiecare cu constiinta lui, pe mine nu ma lasa constiinta sa iau parte si sa sustin sarbatori care isi au originea in practicile paganilor, desi is „indulcite" sa zic asa fiind crestine si promovand lucruri bune. M-am documentat despre originea multor sarbatori crestine, is multe carti istorice pe subiectul asta. Fiecare alege ce considera mai bine, numai sa nu fie inselati de constiinta si cunostinta lor legata de acele lucruri happy o seara buna!

| Kanpeki a răspuns:

Nu prea.