Daca este mancare fiarta, atunci adaugi zahar si o fierbi impreuna. Cantitatea de zahar sa fie aproximativ cata sare ai pus in plus.
La mancarurile de carne fripte indepartezi plusul de sare prin razuirea de pe suprafata carnii.
La sosuri, salate etc. reci pui zahar pudra (cata sare estimezi ca ai pus in plus), dar la "rece" (nu le fierbi, doar le amesteci bine.
Evident, dupa aceasta procedura se gusta "rezultatul", si se corecteaza dupa gust daca e nevoie (cu zahar sau sare).
Adaugand ingrediente in plus, in cantitate mai mare, ceea ce va spori numarul de portii rezultate dar va reduce proportional si gustul de sare in exces.
M ai pune i apă si las o la fiert, si daca pui bulion ala e dulce si m ai taie din sare.
Nu zahar, ca este o mancare dulce-sarata!
Se pune cartofi care se fierb in mancare si se scot dupa fierbere!
AlexandraColar întreabă:
JustForU întreabă: