| Fefe2009 a întrebat:

Ai 14 ani, si pentru ca esti adolescent simti ceva pentru un baiat si el simte ceva pentru tine. Si vrei sa fii cu el, dar maicata si fratele tau de 21 de ani nu te lasa ca esti mica. Ce faci?
Daca ati avut si voi asa situatie voi ce ati facut?
( Stiu doar 14 ani, deja aproape 15, dar e adolescenta, e normal, si nu poti schimba nimic. )

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Mi se pare normal sa actioneze asa avand in vedere cum sunt majoritatea baietilor azi. Fiind si mica, daca el e ceva mai mare, fii sigura ca nu te ia sa te puna in vitrina laughing

| Violleta2022 a răspuns:

Adolescenta incepe la 16 ani!

Un copil de 14 ani, ramane tot copil, fiind in pre-adolescenta.
Iar daca parintii spun ca esti micuta sa te lase sa ai prieten, este pentru ca au perfecta drepate, esti mult prea mica pentru asta.

http://www.scritub.com/......212320.php

Ne intrebi ce sa faci?!
Ei bine, nu prea ai alternative, decat sa astepti sa mai cresti, iar intre timp, mergi zilnic la scoala si inveti sa-ti completezi educatia.
Baietii si intalnirile pot astepta, dupa 17-18 ani, va fi timp berechet pentru asta.

| Violleta2022 a răspuns:

Ai dreptate, la 14 ani simti ceva: simpatie sau antipatie, exact cum iti place sa te joci cu papusile si unele iti plac, altele nu-ti plac.
Bineinteles nu-i nimci serios, totul vine si pleaca la varsta asta!

| Ara997 a răspuns:

Ei vad problema in ansamblu :
- o prietenie astazi cu mai este ca pe timpuri adica tzinut de mana, scris biletele si facut schimb de timbre. ei stiu asta.
- ei stiu ca ce simti tu azi pentru el si el pentru tine, maine poate fi istorie pentru ca la aceasta varsta schimbarile de "dispozitie " sunt f frecvente, deci alegerea facuta este temporara.
- ei stiu ca prietenul poate avea si alti prieteni care te pot influienta si de multe ori apar derapaje datorita acestor influiente
-ei stiu ca esti eleva te asteapta niste examene, painea pe care o vei castiga "maine" este conditionata si de cat investesti "azi " in educatie, deci considera mai imporant timpul investit in invatat decat in plimbat
- esti si ramai copilul lor multa vreme de acum incolo, nu esti "finisata " nici in ceea ce priveste experienta de viata nici in ceea ce priveste scoala, si pana una alta familiei ii revine obligatia de a se ocupa de asta. si ei probabil sunt niste parinti constienti de rolul lor
ca si concluzie personala, multi adolescenti sustin ca nu poti invata decat din "experiente ", dar uite exista posibilitatea de a invata din experientele altora, e mult mai putin dureros.
deci ascultand si vazand ce se intampla altor tinere : abandon scolar, nereusita in cariera, copii nedoriti, boli contactate, poti intelege viata si face alegeri favorabile tie in primul rand.
Eu imi doresc, ca aceste randuri sa-ti fie de folos si sa incerci sa-i intelegi la randul tau pe "ai tai " si parerile lor din perspectiva pe care ti-am prezentat-o. Succes!

| Iuliana186 a răspuns:

Au dreptate. Esti inca cam micuta pentru o relatie. Ce varsta are baiatul? Daca e de varsta ta, e ok..ati putea sa va imprieteniti si vedeti daca va merge ceva pe viitor.
Daca e mult mai mare, asculta-ti familia.

| Lexi27 a răspuns:

Spune-i ca esti mare si ca nu mai esti un bebe necapabil sa-si poarte de grija.
Fa o cina cu mama, fratele tau, tu si baiatul acela si incearca sa faci o impresie cat mai buna. Spune-i mamei tale ca va iubiti si ca poate o sa va petreceti viata impreuna.
Nu inteleg cum pe tine nu te lasa sa ai iubit si eu am fete in scoala care sunt clasa a 5-cea si au avut deja 7 iubiti si primul sarut.
Sper ca te-am ajutat!
big grin big grin big grin