Foloseste felii de castravete, diminueaza pungile de sub ochi. Ai incercat creme sau tratamente?
Ca sa ai un ten perfect trebuie sa folosesti creme potrivite tenului tau, sa-l demachiezi si sa ai grija ce pui pe fata. In niciun caz sa nu mai pui lamaie!
Poti sa incerci sa-ti aplici linguri reci, comprese cu ceai verde sau sa iei in calcul si blefaroplastie.
"Pentru rezultate care dureaza peste 20 de ani se recomanda interventia chirurgicala de blefaroplastie (liftingul pleoapei). Acest lucru presupune inserarea unei canule electronice de dimensiuni reduse care sa topeasca grasimea. La persoanele tinere simpla topire a grasimii este suficienta pentru un rezultat estetic foarte bun, insa la cele in varsta este necesara si indepartarea excesului de piele de la nivelul pleoapei inferioare.
In ambele cazuri rezultatul interventiei este un aspect de piele intinsa, intinerita. Blefaroplastia este o procedura ce nu necesita internare si dureaza in jur de o ora; este necesara doar anestezia locala si o usoara sedare urmand ca in urmatoarele doua saptamani recuperarea in urma interventiei sa fie completa. Pacientii pot iesi afara din casa dupa o saptamana si cu un pic de machiaj, interventia poate trece neobservata. Desi costul unui lifting al pleoapelor poate fi ridicat, rezultatele sunt bune si de durata, uneori dovedindu-si eficienta chiar si dupa 25 de ani de la interventie. "
sursa : http://www.sfatulmedicului.ro/......-ochi_5271
Citisem pe un forum de masajul pungilor de sub ochi cu ajutorul jetului de apa de la dus, daca as avea probleme cu pungile de sub ochi probabil as incerca si eu aceasta metoda. :)) Persoana respectiva zicea ca a vazut rezultate destul de bune, poti sa citesti aci :
https://forum.softpedia.com/......-sub-ochi/
Zeama de lamaie este foarte acida ( are un pH intre 2 si 3 ), iritanta ( ba chiar contine un ingredient care are rol de penetrare si ajuta ceilalti iritanti din componenta ei sa patrunda in piele ) si fotosensibilizanta. Intereseaza-te mai mult inainte sa aplici ceva pe ten. Produsele benefice tenului nu trebuie sa usture sau sa inroseasca pielea. ( exceptie de la aceasta regula fac exfoliantii chimici, retinoizii si produsele antibacteriene )
Poti sa folosesti ingrediente cu efect anti-iritant ca sa-ti calmezi tenul acum : ceai verde, ceai de musetel ( iti faci un concentrat din 2 plicuri de ceai iar dupa o ora il poti arunca pentru ca-si pierde din proprietati ), suc proaspat de aloe vera sau miere. Ceaiul trebuie sa fie caldut, nu fierbinte.
Demacherea/curatarea tenului mi se pare cel mai important pas, degeaba aplici cele mai bune creme daca nu te demachezi chiar si atunci cand nu ai folosit machiaj. Se aduna pe ten impuritati, sebum, transpiratie, ingrediente ale produselor ( crema, tratament, ser ) aplicate anterior pe ten care n-au fost asimilate complet si curatarea doar cu apa nu este eficienta. Eu folosesc lotiunea micelara garnier, laptele demachiant balea med ultra sensitive si balea med ultra sensitive washgel. Toate sunt curate la ingrediente si nu usuca tenul, daca nu aplic machiaj folosesc doar gelul.
Dupa curatarea tenului poti sa aplici o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten, cu conditia sa nu contina iritanti, sa fie intr-un recipient opac si care nu-i permite aerului sa intre. Vezi raspunsul meu de aici, am explicat mai pe larg cum sa-ti alegi o crema potrivita : https://www.tpu.ro/beauty/care-e-cea-mai-buna-crema-de-fata/
Poti incerca Remescar, cel de la reclama. Am avut si eu acelasi complex si dupa cam o saptamana si putin a dat rezultate la mine. Inca il folosesc si are un efect luminos, dar nu ca atunci cand ai sebum pe fata. Pentru roseata poti incerca produsele La Roche Posay, tot in farmacii le gasesti. De asemenea poti cauta pe Youtube canalul "Rusu Cristin"- este o doamna care prepara tot felul de masti naturale si ofera sfaturi de beauty. Un alt canal, "Denisa Sima" are un video unde spune ca s-a confruntat cu roseata si povesteste cum a ascapat de ea. Sper ca te-am ajutat☺
Elsa9 întreabă:
alabala_8116 întreabă: