anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de ajutor.va rog mult!
M-am revazut cu doua dintre cele mai bune prietene ale mele azi dupa ce nu ne mai vazusem de o saptamana si m-am simtit super ciudat.Simt ca faptul ca nu am facut Revelionul cu ele a schimbat totul, faptul ca nu am avut nici un iubit pana acum la fel.(sunt intr-a 9-a.) Nu stiu de ce azi nu ne-am mai distrat ca de obicei si chiar am simtit un pic ca isi bat joc de mine :-s.Ma enerveaza ca parca se cred superioare mie si de aceea faptul ca ele sunt mai frumoase ca mine ma macina si mai tare si ma face sa ma simt un nimic pe langa ele.Ca trasaturi eu sunt normala adica frumoasa, dar nu cred ca ies din comun.Pe cand doua din ele sunt asa de frumoase ca ma simt urata pe langa ele.In general ma enerveaza ca toata lumea ma percepe ca o persoana care nu are o parere, pe care poti sa o duci de nas usor, care nu poate sa cucereasca baietii si de abia acum mi-am dat seama asta.Eu nu sunt asa.adica eu incerc sa fiu amabila si de treaba, dar oamenii percep diferit acest lucru s-ar parea.Am crezut ca m-am schimbat si ca am mai multa incredere in mine, dar azi mi-am dat seama ca nu e deloc asa. Vroiam sa incep noul semestru schimbata si plina de veselie. dar acum mi-e frica sa nu ma adancesc in tristetea asta.
Nu stiu ce sa fac. vreau asa de mult sa ma schimb sa fiu mai puternica, mai increzatoare, mai populara si poate chiar sa le platesc cu aceeasi moneda celor care s-au purtat urat cu mine. Dar da.este prea greu.Cum sa ajung sa ma iubesc pe mine asa cum sunt si sa nu ma mai compar cu prietenele mele? Cum sa vad calitatile mele si faptul ca sunt frumoasa indiferent ce zic ceilalti? Nu stiu. poate aveti voi un raspuns la aceste intrebari.Multumesc daca ati citit tot si mi-ati raspuns!

Răspuns Câştigător
| ByaNca26 a răspuns:

Uite imi pare rau de situatia in care esti si chiar nu as vrea sa ma aflu in postura asta. incearca sa-ti alegi prietenii cu atentie si dusmani sa nu-ti faci. incearca sa nu te gandesti si efectiv sa nu-ti pese de ceea ce se intampla. ar trebui sa fii mai indiferenda si mai nepasatoare. poate ca uneori ele vor sa te faca sa suferi. dar arata-le ca nu e asa. si tie nu iti pasa de nimic. astfel de "prietene" am si eu in clasa. sunt pline de fite si doar cu nasul pe sus. dar eu nu am timp sa le bag in seama. daca mai incearca sa isi bata joc de o discutie cu tine sau de oricare fel intalniri si te iau peste picior incearca sa nu mai stai la discutii si pleci. si eu incerc sa fiu cat mai amaila dsi sa nu supar pe nimeni sa fac tuturor pe plac dar unii profita de toate astea si incep sa-si bata joc. nu mai pune fi tu suflet.
poti cere sfaturi mamei. pe mine tot timpul m-au ajutat.
daca mai vrei sa vorbim imi poti trimite un mesaj si iti lasa adresa mea de messengers. pa-pa.

| darnme a răspuns (pentru ByaNca26):

Multumesc mult pentru raspuns! Faza ciudata e ca eu ma intelegeam foarte bine cu ele (suntem prietene de vreo 3 ani de acum, deci le cunosc destul de bine) si nu sunt genul cu fite chiar deloc.Ele nu si-au batut tare joc de mine, dar am simtit stii ca m-au luat peste picior si ca se simteau superioare.Si tocmai asta e chestia ca am incercat sa fiu amabila si de treaba si in acelasi timp ziceam ca nu-mi pasa, nu-mi pasa si ca nu conteaza ce zic ceilalti, dar indiferenta nu prea mai ajuta.de aceea simt ca e nevoie sa ma schimb.Nu stiu ce sa fac.

| ByaNca26 a răspuns (pentru darnme):

Nu te poti schimba foarte repede. schimbarea se face prin maturizare. o mica fundita primesc? macar pentru efort? te rog?

3 răspunsuri:
| ForeverWarrior a răspuns:

Prieteni iti sunt cei care te accepta asa cum esti, stiu cum te simti si eu incerc sa am mai multa incredere in mine si incerc sa fac ce imi place mie sa fac nu ce vor altii cum am facut pana acum.In a 9-a iti cunosti colegii,profesorii si pe toata toata lumea,si atunci vezi cu cine poti vorbi si cu cine nu.Cel mai important este sa te gandesti ca nu esti datoare nimanui cu nimic, daca cineva nu te suporta, nu-i baga in seama, si pana la urma o sa se plictiseasca si o sa te lase in pace. Sper ca ti-am fost de ajutor.