| Gillian a întrebat:

Anxietatea m-a prins de o mână, iar tristețea de cealaltă. Ce fac? Mai bine zis, cum fac?

Răspuns Câştigător
| Felissa13Eden a răspuns:

Le iei la bataie.Cu astea doua nu se pune problema de a folosi vorba buna.
Trebuie sa le subminezi, sa le distrugi, uitand de ele cat mai mult posibil. Daca nu poti înfrunta o problema direct, ocoleste-o prin activitati pozitive.Toti avem cate un mic hobby, cel putin, pe care, daca l-am practica mai des, ne-ar ocupa destul timp incat sa uitam de stres si necazuri.

17 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Iesi afara si fa-ti prieteni.
Invata sa mergi cu bicicleta si petrece cat mai mult timp in aer liber.
Statul in casa, in special pe computer sau telefon, prosteste si te baga in depresii!

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Faci mofturi, vrei doar bagata in seama din cauza de plictiseala.

| Gillian explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Nu mă cunoști, deci comentariul tău mi se pare nefondat și dai dovadă de lipsă de respect.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Gillian):

"nu ma cunosti " ehe ...incepem sa ne trezim. Unde e vina mea? Ai avut tu vreun respect sau vrei cu adevarat un sfat care sa te ajute in mod real? NU. Nu ai dat nici cel mai mic indiciu de la ce provin supararile care le ai, iti pui singura un diagnostic medical cand ai 15 si 1, 55. Daca tu nu vrei sa faci nimic pentru tine, eu de ce as fi sclavul tau sa te ajut? Sa te ajut cu ce? Sa te sfatui ce? A trebuit sa te cercetez eu la dosar sa vad in ce ape iti e viata. Am una medic si unul tehnician, de 2x cat tine. Vezi de treaba ta, n-ai nimic. Supararile sunt un lucru normal, abia incepi viata, tu abia deschizi ochii. Pentru ca iubesc copiii iti spun un secret - Esentele tari se tin in sticlute mici -.

| Gillian explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Din cate spuneti, concluzionez ca ati dat un search prin intrebarile puse de mine pe acest site. "Indicii", ca să mă exprim asemeni dumneavoastră, sunt acolo.
Multumesc pentru timpul acordat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E bine ca ai constientizat. Acum trebuie doar sa va despartiti.

| Gillian explică (pentru anonim_4396):

Știu că trebuie să ne despărțim, întrebarea este "cum?".

| anonim_4396 a răspuns (pentru Gillian):

Fiecare are calea lui de a iesi din aceste stari.
Ideea e ca sinele fals are nevoie de suferinta si va face orice ca sa faca rost de ea, trebuie sa fii mereu pe faza si sa fii prezent, sa nu te lasi cufundat in gandurile trecutului. Cele mai mari sufeinte au legatura cu trecutul si cu faptul ca tu inca traiesti acolo si nu vrei sa te detasezi de acele lucruri. Ti-am zis, deja si facut un prim pas spre eliberare, prin faptul ca ai constientizat aceste stari. Acum trebuie sa fii mai puternic decat mintea ta (gandurile acelea netrebnice, vocea aceea care nu-ti da pace sa faci ceea ce vrei).
E o cale foarte lunga, nu am cum sa-ti spun "cum" sa faci acest lucru, pentru ca si eu ma confrunt cu chestia asta, dar oricum am mai redus-o considerabil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ne spui si de ce?

| Gillian explică (pentru anonim_4396):

Urmeaza o noua etapa in viata mea, incep liceul, plec de acasă. Sunt o persoana mai retrasa, introvertita, fara prieteni si vad-sau vedeam- asta ca pe un nou inceput, vreau sa scap de singuratate, dar mi-e frica, sunt foarte pesimistă, mai ales după ce mi-am "cunoscut" colegii. Vezi ultima mea intrebare, excluzand-o pe asta...am zis acolo.
Probabil că trebuia să zic toate astea mai sus, cand am pus intrebarea, știu. happy

Daca nu ti-ai face atatea probleme, n-ai mai fi deloc trista. Mie imi place foarte mult la liceu, acum chiar regret ca e vacanta si ca se apropie sfarsitul acestei perioade. Si eu gandeam la fel ca tine, imi era frica ca nu ma voi acomoda, dar n-a fost deloc asa. Asta cu plecatul de acasa, nu stiu cum e, n-am trait-o pe pielea mea, dar n-ar trebui sa-ti para rau. Eu abia astept sa plec de acasa. (si nu pentru ca nu m-as intelege cu familia, dar trebuie sa vina si momentul asta)

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Gillian):

" ce nu te doboara te intareste " Da, multe schimbari, copiii au o viata tot mai dura. Cand ii vad cu ghiozdanul mai mare ca ei imi e jale de ei. In Italia sunt dati la gradinita la 2, 5-3 ani si li se preda o liba straina. A innebunit lumea. Eu suport schimbari de peste 50 de ani. Nici ce pare negru nu e total negru nici invers. Frica e mare. Daca esti in stare sa vezi si partile bune vei fi in castig. Nu crezi ca cei din sat care incep acum cl 8 te invidiaza? In viata cresti pana mori, toate cresterile si descresterile cam dor. Intr-o poveste veche niste copii coborau si urcau dealuri, la coborare radeau, la urcare plangeau. Unul plangea cand cobora si radea cand urca. Cineva l-a intrebat de ce face asta. A spus ca e bucuros cand coboara dar se gandeste ca urmeaza urcusul. Toti au o frica cand intra intr-un colectiv nou creat. Nu judeca dupa ce spun unii pe net ca nu e realitatea despre ei. Facebook e una, viata reala e alta.

Nu stiu cum am dat peste asta din nou, vrei o carte (scurta) despre cum sa te faci placut? Daca da, anunta-ma!

| Kiwibibilă a răspuns:

Am şi eu o întrebare, aia din poza de profil eşti tu?

| Notmyaccount a răspuns:

Vorbeste cu cineva despre asta. Ocupa-ti timpul cu diverse activitati, fa ceva ce nu ai mai fa ut pana acum. Poti sa inveti sa canti la un instrument, asta bineînțeles daca nu stii deja. Plimba-te. Admira natura.
Fii constienta ca esti singura persoana care te poate ajuta. Nu ceda. Lupta. Lupta si vei reusi.