| Muntean_Nicoleta_1977 a întrebat:

Am 14 ani jumate și nu știu cum sa scap de o sarcină în 3 săptămâni. ce ar trebui sa fac?

10 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu faci singura nimic! E extrem de periculos! Trebuie sa-i spui neaparat mamei tale si sa luati impreuna o decizie.

| 393Dan a răspuns:

Zii mamei si adresati-va la doctor. Daca iti faci avort fortat sau poate de catre cineva care nu-i experimentat ai putea sa nu mai poti face copii in viitor. Si grabeste-te, cu cat mai devreme cu atat mai bine.

| Elide a răspuns:

Nu faci nimic, ai și 14 ani nu mă mir, ai fost inconstienta, 14 ani și cu burta la gură Doamne ferește, nu.l avorta că e mareee păcat, mai bine da.i naștere și il dai spre adoptie, dar nu.l avorta crying((((((

| Xdreaper21 a răspuns (pentru Elide):

Ai mare dreptate dar nu o sa fie de rasul scolii?
Mai ales ca va merge la liceu ce sa faca acolo intra cu o reputatie super naspa daca nu il avorteaza atunci cand ai 16 ani e mai asa si asa dar totusi

| Elide a răspuns (pentru Xdreaper21):

Și ce o să facă? La liceu poate rămâne iar.

| Xdreaper21 a răspuns (pentru Elide):

Dar e naspa sa intri insarcinata la liceu crede-ma ca am avut o fosta colega de gimnaziua care a fost la acelasi liceu cu mine oar ea era insarcinata, a fost umilita si s-a mutat dupa ce a nascut copilul
Oameni sunt rai si chiar o mica chestie sa te umileasca foarte tare

| Elide a răspuns (pentru Xdreaper21):

Știu cum este lumea în ziua de azi.

| Kis_Iuliana_1983 a răspuns:

Buna! Mai intai asigura-te ca lucrurile stau asa! Oricat de dificila pare situatia ta, gandeste-te ca un adult te poate ajuta sa iei cea mai buna decizie.
Probabil in prima clipa te-ai gandit la avort. Gandeste-te ca oricum ai da-o, exista riscuri. Cu implicarea unui adult, vei putea sa te asiguri ca sanatatea ta nu va fi pusa in pericol - daca acel adult este responsabil si are ca scop principal binele tau.
Scapa de prejudecatile conform carora ceea ce ai facut nu e un lucru bun! Nu esti nici prima, nici ultima! Din punct de vedere crestin, nu e ok sa avortezi. Din punct de vedere uman modern, nu e ok sa-ti pui o astfel de piedica in calea viitorului si sa nasti un copil la 15 ani.
Eu cred ca mama e cea mai indicata persoana cu care ar fi bine sa discuti. Gandeste-te ca stie si ea la ce riscuri esti expusa, tinand cont de societatea actuala. Ca nu si-ar fi dorit asta pentru tine, e alta discutie, dar in mod cert vrea cel mai bun lucru pentru copilul ei. Fa-ti curaj si ia taurul de coarne! Ai grija de tine!

| Mihaela_Anna_1997 a răspuns:

Sincer. spune-i lui baiatu cu care ai copilu si hotarativa amandoi la o decizie eu spun sa il pastrezi...cea mai mare bucurie e sa ai un copil

| r1z2an a răspuns:

Daca faci avort inseamna ca ai luat o viata si e pacat mare. Nu esti Dumnezeu ca sa dai sau sa iei vieti, nu ai tu acest drept. Nu esti nici prima nici ultima care a ramas insarcinata la 14 ani. Dumnezeu este singurul care te poate judeca si te va ierta deoarece EL e singurul care te cunoaste cel mai bine. Sfatul meu este sa nu faci avort pentru ca nu ai dreptul asa cum am spus mai devreme. Daca-l dai spre adoptie sau parintii decid sa-l cresteti ca pe un frate/sora e o consecinta a ceea ce s-a intamplat. Insa nu distruge un suflet te rog mult de tot.