| WangLouis a întrebat:

Am 15 ani si visuri destul de mari, cum ar fi sa ajung in Coreea de Sud, sa devin chirurg sau procuror sau schimbator. Mama spune sa renunt la Coreea ca atunci cand voi fi mai mare voi renunta de tot la asta.
Sunteti de parere ca asa e?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut!

Sunt dorintele tale, nu sunt ale altora, ei pot sa iti zica un sincer "iti doresc sa ai succes". Daca dispun de vreun ajutor pe care sa ti-l de-a ( in afara de cel emotional ) si vor sa faca asta - o sa fie mai usor. Dar nu te baza sa primesti ajutor de la nimeni, gandeste-te cum faci singur sa ajungi unde iti doresti,iar daca te ajuta cineva,sa fi recunoscator -e un bonus -dar nu te baza pe asta,e mai bine.
Ai ce sa vezi in Coreea de Sud.
Mama ta probabil a zis asta pentru ca o sa ai alte responsabilitati,nu stii inca daca o sa ajungi bine din punct de vedere financiar,si oamenii se schimba in timp,isi schimba mentalitatea,nu o sa fii tot asa.
E posibil sa te schimbi si sa iti schimbi si dorintele, e posibil sa nu si sa ramana acelasi, sa se adauge, sa renunti la unele si sa pastrezi altele, etc, etc.
Nu e nimic exact si nimeni nu poate spune asta cu siguranta.
O sa vezi singur in trecerea timpului, tu stii cel mai bine ce si cum o sa faci.

O zi buna!

| WangLouis explică (pentru anonim_4396):

Hmm...da, ai dreptate, cred ca si mama e de aceiasi parere in ceea ce priveste mentalitatea, doar vrea sa nu ma dezamagesc cand voi fi mai mare.
Mersi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru WangLouis):

Cu placere happy

27 răspunsuri:
| Laura a răspuns:

Ce e aşa mare visul? Cu 2-3 salarii normale ţi-ai făcut damblaua, dacă vrei doar să o vizitezi. Dar ce înţelegi tu prin schimbător? laughing

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e nimic iesit din comun sa vizitezi o tara atat de dezvoltata precum Coreea. Un bilet de avion, o cazare cateva zile ceva bani de chelutiala... cu vreo 3-4000 euro se rezolva, nimic iesit din comun

| minrest a răspuns:

Schimbator nu stiu ce e. Procuror se ajunge greu si in cultura ta, in Coreea e imposibil sa ajungi ca strain. Ei nu ii trateaza bine pe straini, cine vrea sa mearga acolo trebuie sa faca un pas in spate. Nu stiu de ce crezi tu ca ai vise mari, poate ''schimbator'' sa fie ceva maret.

| WangLouis explică (pentru minrest):

Ai inteles gresit si tu, si eu cred ca am formulat gresit intrebare, nu vreau sa ma fac procuror in Coreea... vreau doar s-o vizitez. Si vis maret mi se pare cred ca doar mie, pentru mine e in tradevar un vis mare si chestia cu schimbator am explicat-o si mai sus, poate e ceva prea personal... poti sa o iei si asa daca nu intelegi.

| minrest a răspuns (pentru WangLouis):

Da ma, ce intuitie am avut, schimbator era aspiratia mareata. Game changer! Toate sunt zic eu realizabile. Procuror se ajunge greu. Examenul la Drept se da stiam eu la Romana. Dupa facultate mai faci scoli, si ajungi procuror. Dar trebuie sa iti placa sa citesti, sa fii cult. Si sa inveti foarte bine, normal. Coreea nu e greu sa o vizitezi, dar nu trebuie sa te grabesti, nu poti sa ii ceri mamei sa dea atatia bani. Succes!

| WangLouis explică (pentru minrest):

Asa e, ma bucur ca ai inteles (doar o micuta chestie, nu vreau sa ma duc impreuna cu mama in Coreea, asta e ceva de viitor, in niciun caz nu m-as duce pe banii mamei)...totusi multumesc doar...

| Matthew1995 a răspuns:

Nu trebuie sa renunti. Daca tu vrei sa ajungi acolo, atunci trebuie sa lupti pentru visul tau. Si eu vreau sa ajung in Japonia, dar parintii imi spun ca nu o sa ajung acolo, dar eu nu renunt, lupt pana la final pentru visul meu.

| WangLouis explică (pentru Matthew1995):

Asa vreau si eu! Multumesc de incurajare si mult succes si tie sa ajungi in Japonia! (Nu stiu daca te va ajuta dar pe YouToube este cineva care are o viziune foarte frumoasa despre Japonia...o poti cauta Japomania... daca desigur nu o stii deja)

| Matthew1995 a răspuns (pentru WangLouis):

Multumesc mult, si da, o stiu deja, ii urmaresc videoclipurile de ceva vreme.

| vocea a răspuns:

Sper sa iti indeplinesti visul, este intr-adevar un vis mare.

| FaraNumePls a răspuns:

Salut!
Eu zic ca ar trebui sa alegi alta țară, de preferat America să-i Canada. Acolo se vorbește engleza si daca vrei Canada tit engleza se vorbește dar acolo poți învăța și franceză ( limba această se mai vorbește dar în procente foarte mici).
Nu stiu daca te-am ajutat dar îți urez mult succes.

| WangLouis explică (pentru FaraNumePls):

Ai inteles gresit, nu vreau sa ma duc in Coreea si sa devin acolo chirurg sau procuror, doar vreau s-o vizitez. Am eu aceasta dorinta, foarte arzatoare momentan si mama nu ma sustine deloc...dor atat

Esti fan anime?

Nu sunt chiar deloc fan anime.

Întreb doar din curiozitate si amuzament...mi-ai respins cererea doar pentru ca nu-mi plac animeurile?

Nici mie nu-mi plac, nu accept cereri pentru ca ma enerveaza notificarile cu intrebari.

Ok,am inteles.

| NAT0 a răspuns:

Nu prea imi place mie sa judec dar. Dava vfei doar sa o vizitezi, cum a zis unul mai jos, cu cateva salarii ajungi sa vizitezi Coreea. In fine. Procuror si Judecator in Canada, Anglia se poate insa daca nu stii sa vorbesti engleza fluent, degeaba, vise. Si ma macina o intrebare.sad Schimbator de. ce?

| WangLouis explică (pentru NAT0):

Nu spun ca nu ai dreptate, apreciez raspunsul tau, dar fiecare are o alta viziune asupra lucrurilor.Eu nu i-au in calcul doar salariul necesar pentru a vizita Coreea ci si multe altele cum ar, daca as ajunge schimbator chiar nu voi avea timp...si multe altele.Schimbator inseamna rasturnator de situatie asa cum s-a mai intamplat aici(nu pe TPU)

| daywalker23 a răspuns:

Si daca tot ajungi schimbator... o sa fi automat sau manual? rolling on the floor

| WangLouis explică (pentru daywalker23):

Nu mai, inteligentule, ..am specificat ca am ganduri, visuri mari.

| Csokmai_Mădălina_2000 a răspuns:

Mult noroc la indeplinirea visului tau