| Ioana90elena a întrebat:

Bună
Am nevoie de niște sfaturi
De mică am avut probleme la scoală, iar acum la liceu au devenit tot mai mari. Colegii mei nu mă lasă deloc în pace. Devin tot mai răi pe zi ce trece. Mă înjură, mă bârfesc și vorbesc urât despre mine, ba chiar recurg și la agresiune fizică. Sunt o fire mai timidă, mai liniștită și nu îmi place să mă cert sau să mă comport la fel ca ei. Nu știu cum să îi fac să înceteze. Vorbitul cu profesorii, directorul școlii sau chiar și cu părinții nu merge. Mai mult de atât, au început să se comporte așa chiar și de față cu profesorii, iar ei nu au spus nimic. Probabil nici nu contează pentru ei, deoarece nu sunt tipul acela de persoană care să se de-a pe lângă profesori pentru a avea unele beneficii. Nici mutatul la altă scoală nu ar funcționa, deoarece singura școală din zonă este aceea la care am mers și în gimnaziu și unde am avut aceleași probleme, ba chiar și probleme cu profesorii. Nu știu cum să îi fac să se oprească. Nici măcar la școală nu mai vreau să merg.
O să mă opresc aici cu povestitul, oricum am scris prea mult.
Îmi puteți da niște sfaturi?
Mulțumesc.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Care este motivul pentru care te injura, te barfesc si vorbesc rau despre tine? ce le faci, spui sau cum te comporti cu ei?

| Ioana90elena explică (pentru Violleta2022):

Din cauza pasiunilor atat de diferite pe care le am, nu prea vorbim. De la inceput am fost mai timida si nu stateam decat cu o fata pe care o cunosteam (cu care acum nu prea mai vorbesc, deoarece incepe sa devina si ea la fel). Eforturile pe care le-am facut inainte de a ma "imprieteni" cu ei nu prea au dat roade. Nimanui nu ii pasa si nici nu prea eram luata in serios. Dupa ce am observat ca nu se poate, am inceput sa ma retrag cat de cat din grupurile lor si sa ma ocup in pauze de ceea ce ma intereseaza, fara a le mai da atentie. De comportat urat cu ei nu o fac. Ba chiar ii ajutam de fiecare data cand aveau nevoie. Doar ca in ultimul timp, lucrurile s-au inrautatit si nu stiu cum sa fac sa le opresc.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ioana90elena):

Pasiunile sunt acasa, nu la scoala.
La scoala iti faci prieteni dintre colegii de clasa, cu care discuti despre scoala, banalitiati si alte lectii. Pasiunile le poti discuta acasa cu parintii, rudele si prietenii de acasa.

Imi este greu s acred ca, dintr-o scoala intreaga toti iti vor raul si tot te barfesc. Mai repede cred ca esti un copil dificil, ori arogant, care nu doreste sa vorbeasca cu nimeni, ori ii trateti fara respect, ori cu aroganta. Chiar nu se gaseste nimeni cu care sa vorbesti, macar de la alte clase?
Singurul lucru pe care poti sa-l faci, este sa te intorci la ei si sa faci efort sa te adaptezi, sa mai lasi din pretentii si sa te dai pe brazda, cu alte cuvinte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am avut una la scoala de care radea toata lumea si se fereau in acelasi timp. A ajuns animatoare si le-a dat la toti peste nas. Nimeni nu se astepta

| Elide a răspuns:

Da eu am trecut la un moment dat prin ce treci tu acum, tot așa retrasă doar in bancă aveam decât o prietena care stăteam cu ea in bancă și ea era luată la "mișto" mai rău că mine, ideea că sunt niște băieți nesimțiți care cred că sunt "jmeckery" cu glumele lor de rahat efectiv..eu am vorbit cu părinții mei și le.am spus plângând că numai vreau la școală că nu mai am liniște nici macar in ore era numai gălăgie și haos lasă profii corigenți pe capete din cauza la alții se enervau și îi ascultau pe toți la sfârșitul orei și numai note proaste luam...in fine atunci cand am vorbit cu ai mei tată a mers la director erau doi prosti pe capul meu și al prietenei mele, am venit și cu politia și i.au calmat laughing și nu am mai avut de.atunci mari probleme la școală...mă înțeleg foarte bine cu toți. daca nu ai alta alternativa indicat ar fi sa te împrietenești cu cineva foarte tupeist și puternic de care sa nu se ia nimeni de el sa.ti i-a apararea, sau găsește.ti un iubit care sa te protejeze!