anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce as putea face ca sa nu mai fiu neputincioasa? Adica am nevoie de diverse lucruri si nimeni din familie nu mi le ofera.De exemplu,am nevoie de bani,sa imi iau dulciuri,suc,mancare de care imi place, ce am eu nevoie si ej nu imi dau bani, chiar daca au.Eu am avut ultimii mei bani pe care i-am economisit si ei mi-au tot cerut din ei sa le dau, pana cand am ramas fara.Si cand le-am spus ca trebuie sa mi-i dea inapoi, ei au spus ca o sa mi-i dea cand o sa aiba.Niciodata noi nu avem nimic,ei doar la ei se gandesc si de fiecare data cand ne dau cate un ban,apoi ne "scot ochii",chiar daca suntem copii, ei vor sa contribuim si cu ultimul banut, adica sa li-l dam lor.In familia mea, daca nu ai tu bani, sanu te astepti sa itk dea cineva di familie pentru ca ei dau cei mai multi dintre bani pe bautura si tigari.Nici las scoala nu se stie daca o sa ma duc, adica cred ca o sa ajung la sapa de lemn.Nimeni nu ma ajuta cu nimic.Ce as putea face ca sa nu mai depind de ei financiar? Stiu ca sunt un copil, constientizez asta, dar eu inca sper ca exista o solutie.

Răspuns Apreciat de Editori
| MihaelaDart a răspuns:

Daca ai o profesoara draga tie in scoala unde ai invatat si o considerai ca si prietena, contacteaz-o si spune-i ce ai pe suflet si sa te indrume sau sa te ajute pe drumurile cele bune.
Ai mai putea sa-ti faci un venit, sa-ti scoticati-va leuti pe meditatii la cei mai mici decat tine, asta daca stapensti cateva materii bine si poti da lectii in privat. Nu trebuie sa le spui parintilor tari de intentiile tale si orice banut venit din alte resurse, ascunde-l intr-un loc numai ca tu sa il stii, atat nici sora ta sa nu stie de el, doar tu.
Imi pare bine ca estii tare pe tine si constientizezi de lucrurile nedrepte care ti se fac in jurul tau, dar din pacate nu ai cum sa ii schimbi pe ai tai, desi tu, poti lupta pentru drepturile tale prin caile mentionate mai sus, cerand ajutorul la alti si sunt sigura ca vei primi sfaturi pentru asa ceva.
Succes!

| Ralukafay a răspuns:

Nu am cum sa vorbesc cu vreo profesoara pentru ca o sa ma fac de ras si ar putea anunta la protectia copilului.Si nu am cum sa meditez copii mici pentru ca parintii lor nu ii lasa pe mana altora.

| MihaelaDart a răspuns:

Daca tie iti este rusine de cazul tau pe care il induri in famiie, atunci cum vrei sa te ajutam daca tot tu le stii pe toate! Daca tu ai sfatuit o femeie saraca sa-si spuna necazul pe profilul tau, tu de ce nu ai face-o in cazul tau? Rusine de cine ai? Ar trebui sa nu-ti pese de rautatile din jur si spuneti povestea celor care nu o stiu, tu esti un copil care cere dupa ajutor, noi de pe TPU nu avem cum sa te ajutam prea mult, doar dand sfaturi in acest caz, tu trebuie sa ne asculti si sa executi mai departe. Recunosc ca-i greu si nu sti cum safaci pasul pentru asta, nu te contrazic. Ajutor din partea a lor tai nu ai, acum viata depinde de tine, asta daca vrei sa iti urmezi visul de a urma un liceu. Orice ti-am spune, tu deja le stii raspunsul, cu incapatanarea nu vei reusi in viata si ar trebui sa acceoti sfaturile bune pe care tii le vom da. Daca nu te sfatui nici unui adult care are experienta in viata, prea mult de pe TPU nu prea ai cum sa iti rezolvi problemele tale personale, daca tu nu le pui in practica mai departe de la cei cu experienta care tot au incercat sa te ajute de pe acest site.

Ai incercat vreodata sa apelezi la meditatii in privat? nu cred. Nu ai de unde sa stii ca acel parinte nu te va lasa in preajma ta cu un copil de clasele primare sau de gimnaziu pentru a tine 1-2 ore de lectii. Cand inchei o meditatie, vorbesti cu parintele si le dovedesti ca la materia x si y esti buna, invataturile se vor vedea direct pe copilul sau.

Fi indrazneata in viata cu asta vei reusi mai departe.