| Adela50 a întrebat:

Imi spune cineva si mie nume de baieti, dar nume din Austria.Care se pus in Austria. FUndalove struck

Răspuns Câştigător
| ßömþŌʼnįĶ a răspuns:

CLAUS ( m )
Pronuntie: KLOWS (germana) Forma germana prescurtata pentru NICHOLAS (Nicolae)

HENNING ( m )
Forma de alint pentru HENRIK

KLAUS ( m )
Pronuntie: KLOWS (germana) Forma germana prescurtata pentru NICHOLAS (Nicolae)

KLEMENS ( m )
Pronuntie: KLE-mens (germana, poloneza) Forma germana, daneza, suedeza si poloneza pentru CLEMENT. Printul Klemens Metternich a fost cancelar al Austriei in secolul al 19-lea si a condus Imperiul Austriac la victoria impotriva Frantei.

MALTE ( m )
Pronuntie: MAHL-tu (germana) Forma prescurtata pentru Helmold, derivat de la elementele germanice helm "casca, protectie" si wald "lege, regula".

MALTHE ( m )
Pronuntie: MAHL-tu (germana) Varianta pentru MALTE

MARIUS ( m )
Pronuntie: MER-ee-us (engleza) Origine latina. Derivat de la MARS, zeul roman al razboiului sau de la latinul maris, insemnand "barbat". Gaius Marius a fost un renumit consul roman din secolul al 2-lea i.h.

OLAF ( m )
Pronuntie: O-lahf (germana, olandeza), O-laf (engleza) Origine norsa. Derivat de la numele Áleifr care inseamna "descendentul stramosului", de la anul "stramos" si leifr "descendent". A fost numele a 5 regi ai Norvegiei. MAI JOS LIPSESC CATEVA NUME PANA LA ORAL.

STEFFEN ( m )
Pronuntie: SHTE-fen (germana) Forma germana vestica pentru STEPHEN (Stefan)

THORSTEN ( m )
Pronuntie: TAWR-sten (germana) Varianta pentru TORSTEN

TORBEN ( m )
Pronuntie: TAWR-ben (germana) Forma daneza pentru TORBJÖRN

TORSTEN ( m )
Pronuntie: TAWR-sten (germana) Derivat de la numele nors Þórsteinn, care inseamna "piatra lui Thor'", dupa numele zeului nors Þórr (vezi THOR) combinat cu steinn "piatra".

VINCENT ( m )
Pronuntie: VIN-sent (engleza), ven-SAWN (franceza) Derivat de la latinul vincere "a cuceri". A fost purtat de mai multi Sfinti. Un alt nume notabil este Vincent van Gogh, pictor postimpresionist.

1 răspuns:
| andrei213 a răspuns:

Stiu ca e prea tarziua da iti pot spune unul dar nu stiu daca o sa iti placa : Dyta dau Dita nu stiu cum se scrie corect sincer dar am un prieten austriac care il cheama asa si numele mi se pare simpati nu stiu dclaughing