| margaryta a întrebat:

Am 14 ani. As vrea vara aceasta sa ma schimb atat fizic cat si psihic. Sunt foarte timida, inchisa. Sunt respinsa de toate fetele din clasa.Astept raspuns

3 răspunsuri:
| Nemessys a răspuns:

Doresti sa te schimbi numai pentru a fi acceptata in societate?

| cami1626 a răspuns:

Nu e OK sa te schimbi pentru ceilalti, daca vrei sa te schimbi trebuie sa o faci pentru tine, nu pentru ceilalti...Plus ca o schimbare se face in timp, sunt unele lucruri care nu tin de noi
Cat despre timiditate, nu este o problema atata timp cat nu este dusa la extrem.

| JustBlackNoGrey a răspuns:

Esti timida... asta ar insemna ca iti e frica. de ce iti e frica? sa nu isi bata cineva joc de tine? toti am fost batjocoriti cel putin o data in viata asta si toti am batjocorit cel putin o data in viata asta. deci de misto nu prea are rost sa te temi, mai ales daca stii sa le dai inapoi replicile devil
esti inchisa pentru ca probabil ai pur si simplu alte preocupari fata de majoritatea. asta e bine - inseamna ca esti speciala, esti deosebita. multi oameni din cluburile acelea in care se intalnesc cei cu iq-urile cele mai mari au avut probleme in scoala in sensul ca ceilalti faceau misto de ei, ca sunt tocilari, soricei, etc. erau marginalizati pentru talentul lor pentru ca erau diferiti. deci ca sa vezi ca era apreciata banalitatea si mediocritatea, iar nu inteligenta!
dar tu poti sa analizezi situatia si sa iti mearga mintea sa stii ce replici sa dai in cazul unor situatii neplacute din care vrei sa iesi.
repet, nu cred ca te temi de ceva efectiv sau ca nu poti rade la o gluma buna, ci pur si simplu ai alte preocupari fata de cei mediocri. ar trebui sa vezi cam ce fete par sa aiba macar partial preocupari compatibile cu ale tale si incearca sa legi prietenii cu ele. daca e doar o singura fata - nicio problema! nu o sa va certati prea mult cand alegeti ce film sa vizionati impreuna big grin