| MartinelUrsuletulStefan a întrebat:

Buna, Tpu.Am o problema, surioara mea a fost la spital câteva zile pentru roșu în gât, a avut febră si îi era rău, eu am fost foarte supărat si am avut un mic soc că am văzut om câteva zile fara să mănânce la pat.In timp ce era la spital, eu jucandu-ma la calculator, nu știu cum mi-a trecut prin minte gândul că ei îi era rău din cauză că eu ma jucam la calculator. De atunci, eu nu mai am o viață normală, de fiecare dată când vreau sa mi cumpăr un lucru îmi trece prin minte că dacă cumpăr si folosesc acel lucru sora mea de poate îmbolnăvi.Ma gândesc sa-mi iau o masina, văd modele frumoase pe care vreau sa le cumpar, dar mă întreb dacă ea poate lua o boala de fiecare dată când conduc acea mașina ai nu o mai cumpăr de frica asta.Cu toate lucrurile mi se întâmplă așa, vreau să filmez un vlog, ma gândesc că o pot îmbolnăvi.O poate inbolnavii daca fac unele lucruri la PC sau online sau conducând sau scriind ceva? Cum pot sa nu mai am gândurile astea negative care mă împiedică zi de zi? O afectează pe ea lucrurile pe care la spun in minte fara sa vreau sau le fac, deși am spus că o îmbolnăvesc daca fac respectivul lucru?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Numai prin vointa poti reusii sa gandesti pozitiv!
Autocontroleaza-te si elimina toate friciile astea care ti le induci singur, ca pot degenera in crize de panica. anxietate, chiar si paranoia.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Mergi la psiholog

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apeleaza la un psiholog, spui niste tampenii

| ralu312 a răspuns:

Buna! Stai linistit! Sora ta nu a patit nimic din cauza ta. Ea are niste probleme medicale din cauza unor disfunctionalitati ale corpului ei. Tu nu ai cum sa ii influentezi starea de sanatate in vreun fel jucandu-te pe calculator sau cu jucariile. Asa ca stai linistit pentru ca tu nu ai nicio vina pentru ce i se intampla surioarei tale!

| MartinelUrsuletulStefan explică (pentru ralu312):

Acum am altă întrebare: Daca postez videoclipuri pe cablul meu de YouTube o pot inbolnavii? Vreau să mă apuc dar mi e frica.

| ralu312 a răspuns (pentru MartinelUrsuletulStefan):

Nu, activitatile pe care le faci (mancatul unor lucruri, postatul videoclipurilor pe YouTube sau ORICE ALTCEVA) nu o pot afecta pe sora ta in niciun fel, nu o pot imbolnavi, nu ii pot creea probleme medicale precum o raceala sau febra sau ORICE ALTA PROBLEMA MEDICALA. Sper ca te-am ajutat si te poti apuca linistit de facut videoclipuri!

| Violleta2022 a răspuns:

Da, pe surioara ta o pot afecta gandurile tale negative si comportamentul tau anormal, de aceea este bine sa incerci chiar de azi sa te schimbi, sa devii un copil pozitiv si sa vezi cu prorpii tai ochi ca totul merge spre bine tie si surioarei tale.'
De exemplu, cand cumperi ceva pentru tine, cumpara ceva si pentru ea, in felul asta va veti bucura amandoi (si vei vedea nu numai ca nu se imbolnaveste, dar ca este vesela, sanatoasa si fericita).

| MartinelUrsuletulStefan explică (pentru Violleta2022):

Nu pot gandii pozitiv, cum o pot face?