Da, contacteaza Serviciul de protectie al minorului si poti cere sa fii mutata la Caminul de copii, unde poti sta pana la 18 ani!
Asta este singura alternativa legala, pentru ca esti minora.
O familie destramata nu cred ca e o solutie atat de buna...
In cadrul oricari Primarii exista serviciu de Asistenta Sociala! Mergi acolo eventual cu un adult care iti cunoaste situatia.
Ei vor veni la voi acasa, vor face ancheta sociala.Insa e greu de dovedit daca nu ai fost abuzata fizic, daca nu esti hranita, daca nu se intereseaza de tine.
Totusi, inceaca! Sa zicem ca daca vei dusa la un Centru special ce vei face dupa majorat?
Tu ai putea sa te duci la o prietena ca poate mama ei si tatal ei vor intelege si te vor lasa sa stai la ei
Nu este legal sa se duca nicaieri.
Nu poate parasii casa, fara constimtamantul scris al parintilor daca doreste sa mearga altundeva.
Singura solutie legala este Caminul de copii!
Singura metoda legala e sa aiba parinti unui prieten imputernicire
In ziua de azi, fiecare parinte are probleme cu cresterea copilului lui, facand fata cu greu cerintelor si intretinerii unui singur copil, fara sa mai ia si copilul altora spre crestere.
Eu sunt covinsa ca, in afara de buncii fetei, 99.9% din cupluri, nu vor sa mai creasca copilul altora, pentru ca necesita o gramada de bani si rsponsabilitate. In plus, sunt sanse minime ca parintii fetei sa accepte ideea de a-si instraina copilul, doar pentru ca ei au discuti intre ei.
Da aici ai dreptate eu am avut norocu ca parinti celui mai bun prieten sa aiba grija de mine imi dadeau de mancare si daca nu stiam la tema imi explicau
Pana la 15 ani (ca de atunci se pare ca am inceput sa exist mai mult pentru ei) parinti faceau mancare pentru fratii mei cand mama facea si pentru mine tata o manca
La 18 ani devi major\a si poti pleca de acasa. Dar nu iti recomand asta. Fuga nu este o rezolvare in nimic. Cauta tu o solutie prin care sa isi revina si mama ta si tatal tau si sa fiti fericiti ca inainte. Poti sa ii ceri ajutorul lui Iisus Hristos, El te poate ajuta numai sa Il rogi.
Se intampla multe in lumea asta si probabil cazuri mai grave ca la tine si e pacat sa se strice armonia din casa. Adica familia e sfanta si pentru Iisus Hristos fiecare dintre noi este foarte important si ne iubeste foarte mult.
Vorbeste cu El cu inima deschisa si cu cuvintele tale.
Iisus Hristos te iubeste.
Cristian2026 întreabă: