Pai depinde de ceea ce exprima. gen, cu cat e mai profunda in sentimente si exprimarea e mai elevata, cu atat este mai reusita. si tema poate fi dic=versa dar trebuie aleasa bine in functie de starea in care te aflii(ca doar nu o sa scrii despre moarte cand tu radiezi de fericire) ce sa mai zic... talentul? pai da e si el pe acolo, dar nu neaparat. trebuie sa ai nuste lucruri foarte profunde si exacte pe care sa le exprimi in versuri mai ambigu. adica sa fie ceva ce trebuie oarecum descifrat(parerea mea personala). asta face poezia mai ineresanta(nu numai parerea mea) rima poate fi de la cea mai ampla(monorima sau cuvinte ce rimeaza cu 3 litere ) pana la rima alba care este de fapt inexistentta rimei. dar asta nu e un criteriu pentru ca si poeziile cu rima alba sunt f frumoase. in concluzie, totul tine de expresivitate si de modul de redare. succes
Sa fie despre un subiect anume, nu asa aiurea.
Sa fie ori cu rima incrucisata, imbratisata sau imperecheata (eventual monorima).
Sa pui punctuatia corect.
Incearca sa o faci de minim patru catrene. [4 strofe]
Bafta>
Dedicatie,rabdare,imaginatie,unicitate in versuri prin diferite moduri de exprimare, sa consideri ce ai scris tu inca un neajuns, pentru ca poti mai mult.Sunt multe, dar pe astea le consider factori principali si cred ca m-am repetat putin, dar iei ce e mai bun.Salut si Succes La Poezii.