| abctttt245 a întrebat:

Cati cm creste pe an un copil de 15 16 ani?

8 răspunsuri:
| Alyra a răspuns:

Depinde de persoană. Eu am crescut 1cm de la 15 la 16 ani.

| Victor453 a răspuns:

Fiecare diferit, depinde de hormonii lui, timpul de crestere si de genele parintesti.Pot sa fiu unii care cresc pe an cu 10 cm dar altii cu 2-3 cm.

| abctttt245 explică (pentru Victor453):

La endocrinolog mi-a spus ca am hormonii normali pentru varsta mea

| Victor453 a răspuns (pentru abctttt245):

Nu-ti pot spune cu cit o sa cresti pe an, dar pot sa spun formula dupa care afli inaltimea pe care o sa ai cand o sa cresti, adica cand o sa fii mare.
In cazul baietilor, inaltimea se poate calcula astfel:
Inaltimea mamei + Inaltimea tatalui + 13 cm : 2

Spre exemplu:

Mama ( 160 cm ) + Tata ( 180 cm ) + 13 cm : 2 = 176, 5 cm

| andreia67 a răspuns (pentru Victor453):

Formula aia e pur orientativa. Stiu destule exemple care o contrazic flagrant. Asa cei 2 frati ai tatalui meu ar fi trebuit sa aiba cam aceeasi inaltime cu el dar in realitate primul nascut avea cam 1.74-1.75, tata (mijlociul) cam 1.79-1.80 dar ultimul nascut avea 1.88. Eu sunt exact cu datele din exemplul tau si desi teoretic trebuia sa am 1.76-1.77 am fix 1.70.

| Victor453 a răspuns (pentru andreia67):

Fetele au alta formula) Stiu dar mai bine macar orientativ sa stii, decat deloc nimic))

| andreia67 a răspuns (pentru Victor453):

Eu m-am nascut de sex masculin, stiu formula si pentru fete, eu am inaltimea fix pe media parintilor.

| abctttt245 explică (pentru Victor453):

Mie medicul endocrinolog mo a spus ca as mai creste pana in jur de 171 si mi-a facut analizele si mi-a spus ca mai am de crescut dar a trecut ceva de atunci si am crescut 2-3 cm

Întrebări similare