| BiaSiAtat a întrebat:

Ce inseamna a fi exorcist? Funda...

Răspuns Câştigător
| Tzuc a răspuns:

Adica a exorcita personele.Adik sti atunci cand iti intra un spirit rau sau mai bine zis diavolul in corpul cuiva, exorcistul il scoate, dar de obicei preoti fac astawinkingSper ca te-am ajutathappy

14 răspunsuri:
| Ctrl a răspuns:

Cel care se ajuta de rugaciuni sa-i vindece pe cei posedati de diavolthinking Cred.

| NobodyHeree a răspuns:

EXORCÍST, -Ă, exorciști, -te, adj., s. m. și f. (Persoană) care practică exorcismul. – Din lat. exorcista, fr. exorciste.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de claudia | Greșeală de tipar | Permalink

EXORCÍST, -Ă I. adj., s. m. f. (practicant) al exorcismului. II. s. m. ecleziarh, în evul mediu, care căuta, prin rugăciuni, să-i vindece pe cei „posedați de diavol". (< lat. exorcista, fr. exorciste)
Sursa: MDN | Adăugată de raduborza | Greșeală de tipar | Permalink

EXORCÍST, -Ă adj. Referitor la exorcism. // s. m. și f. Practicant al exorcismului. [Cf. lat. exorcista, fr. exorciste].
Sursa: DN | Adăugată de LauraGellner | Greșeală de tipar | Permalink

exorcíst adj. m., s. m., pl. exorcíști; f. sg. exorcístă, pl. exorcíste
Sursa: Ortografic | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink

| LUuuuci a răspuns:

laughing nu exista asa ceva, termenul exorcist vine de la slujba pe care o face protul cand incearca sa scoata raul(diavolul din om) numita exorcizare, daca ar fi logic =>exorcist este preotul cand efectueaza slujba laughing

| MaeRi a răspuns:

Este un fel de preot care face parte dintru act public al bisericii, săvârșit cu autoritate, în numele lui Isus Christos, prin care cere ca o persoană sau un obiect să fie apărat împotriva influenței diavolului și eliberat de sub stăpânirea lui. Un exorcist are puterea de a putea alunga posedarea unuia.Primesc Funda?

| ddanaraluca a răspuns:

EXORCÍSM ~e n. (în credințele mistice) Ritual magic care are scopul de a alunga diavolul, duhurile rele. /

| AikkoxD a răspuns:

Sa scoti dracii din cineva.

| Cookiee9712 a răspuns:

In evul mediu se foloseau exorcizarile pentru a scapa persoanele posedate de diavol. asa am auzit si eu thinking

| 43v3r a răspuns:

Practicant
al exorcismului., în evul mediu, care căuta, prin rugăciuni, să-i vindece pe cei „posedați de diavol". (< lat. exorcista, fr. exorciste)

| Cookiee9712 a răspuns:

Si ce ai intrebat tu inseamna a fi posedat de diavol blushing

| axeman19 a răspuns:

Exorcistu scoate demoni din oameni : eu il exorcizez pe... fiindca are un demon in el ^^ funda plss big grin

| FlashXLight a răspuns:

EXORCÍST, -Ă, exorciști, -te, adj., s. m. și f. (Persoană) care practică exorcismul. – Din lat. exorcista, fr. exorciste.

EXORCÍST, -Ă I. adj., s. m. f. (practicant) al exorcismului. II. s. m. ecleziarh, în evul mediu, care căuta, prin rugăciuni, să-i vindece pe cei „posedați de diavol". (< lat. exorcista, fr. exorciste)

| Robottel a răspuns:

Exoricizare inseamna a fi posedat(a) adica un demon vrea sa iti faca rau daca ai patit asa ceva eu iti sugerez sa nu te joci si sa vorbesti imediat cu un preot sau daca ai vazut lucruri stranii ar fi indicat sa te duci la un control la psiholog. Bafta!

| Ella5637 a răspuns:

Cand mai ai intrebari din astea nu mai intreba pe tpu...ci baga pe internet:,, Dex"si iti va da ce cuvant vrei.