Romania este tara minunata in care destinul a facut sa ma nasc, iar a fi roman a fost, pana mai ieri, o bucurie.De o vreme insa aceasta stare de bine a fost inlocuita de descurajare atunci cand ma aflu intre hotarele tarii si umilita atunci cand trec dincolo de ele.Nu am ajuns sa-mi para rau ca sunt roman, dar nici mult nu mai este. E prima oara cand exprim acest sentiment si cand toate sperantele par sa se surpe...
Romania este tara in care m-am nascut.Sa fii roman e o bucurie. Sa stii sa-ti respecti tara e mai greu, sau chiar foarte greu.Sa fie un miracol in Romania ar fi:
-sa fie boc si basescu oameni simpli (sau sa dea coltul cat mai repede
)
-sa avem la conducere pe cineva pe care ne putem baza si sa scoata naiba toate legile astea stupide gen:
-nu aveti voie in timpul saptamanii in baruri dupa ora 22:00
-se va prelungi vacanta de iarna pe masura ca economisim gaze
-peste tot numai tva
-orice faci faci cu bani (fara ei nu te ajuta nimeni)
-sa ne zbatem noi in saracia noastra si ei sa stea pe mii de euro pe scaun la caldurica cu laptopul in brate si sa facem legi in timp ce altii stau nu stiu cate ore in frig ca asa ii e serviciul. mai exista de asemenea si oameni care zic: daca u nu esti destept ca ala de aia nu ai ajuns acolo. destept pe d***u! in ziua de azi trebuie sa dai mita, sa ai pile ca cu "desteptaciunea" nu te mai baga nimeni in seama. cel mai pacat la aceasta tara si la "conducatorii ei" e ca stiu sa le faca doar lor bine si nu tarii (asta insemnand ca uita sa mai aprecieze sau sa vada valorile romanesti cu care lumea se mandreste, valori sunt multe, bani deloc, si pretuirea dispare pe zi ce trece.
Buna! Romania pentru mine este tara mea natala pe care o accept si cu bune si cu rele si pe care o respect de asemenea. sincer sunt mandra ca sunt romanca.
sper cate-am ajutat
pa, pa