Adica se formeaza grupuri pe care le intereseaza diferite chestii. (ex: unii emo stau cu aia emo; manelistii cu manelistii etc.)
Bisericuţe - Mici grupuri între elevi. În primele zile de liceu, elevii se cunosc între ei şi formează mici "găşti" de prieteni, care stau, bineînţeles, împreună (pe acelaşi rând, bănci consecutive, etc). De obicei profesorii încearcă să elimine "bisericuţele" astea, pe motiv că fac gălăgie şi nu sunt atenţi la ore.
Bisericute=grupulete in contextul dat.acestea se formeaza din copii care se cunosc, sau au fost impreuna la alte scoli, au interese sau activitati comune etc.
Cand faci "bisericute" inseamna ca te imprietenesti cu anumite persoane, iar pe restul le ignori oarecum. Eu te sfatuiesc ca la liceu sa te porti frumos cu toata lumea, cu toate ca ai prieteni mai stranse cu alte persoane.
Adica toata lumea nu vorbeste cu toata lumea...doar cu cativa... dupa o vreme in care o sa va mai cunoasteti nu o sa mai existe "bisericute"
Din cate stiu eu "bisericuta" este expresia folosita pentru a descrie un grup de oameni. Mai exact se strang copiii pe grupuri si vorbesc intre ei.
Adica grupuri de cate 2 3 4 colegi
care se inteleg mai bine intre ei, si stau numai ei acolo
nu prea mai suporta si pe altii. daca ma intelegi ce zic
asta inseamna "bisericutse"