| Roxana474 a întrebat:

Dau funda! :* Ce cariera, profesie, job etc as putea sa fac dupa ce termin liceu profil turism si alimentatie fara diploma de bac, da, am spus fara diploma bac, de ce? Pentru ca nu sunt in stare sa promovez va rog sa intelegeti asta (sunt foarte slaba la matematica, am incercat si cu pregatire nu pot, nu pot! asta e...trebuie sa continui cum pot si cat cred eu ca sunt in stare) tot ce pot spune despre mine este ca;
- imi place sa ingrijesc animale(si nu ma refer sa stau cu vacile si porci cum ar crexe altii ) am ingrijit pui de pisici si catei de cand aveau doar 2 zile cu biberonul si acum sunt la familiile lor
-imi place sa creez diferite masti faciale cu ingrediente naturale gasite in casa
-gatesc orice de la supe la torturi
- imi place limba engleza si crex eu ca am inceput sa progresez
-iubesc sportul alerg in fiecare seara 2 sau 3km
-momentan in fiecare duminica si sambata lucrez ca "barmanita" la un bar si chiar ma descurc, etc
Am nevoie de exemple, idei cum as putea sa ma descurc pe viitor fara bac, daca ma intelegeti. Accept si sfaturi si critici mi-e indiferent ✋

4 răspunsuri:
| Roxana474 explică:

Am uitat sa mentionez ca am doar 16 ani si primul lucru care ma intereseaza e viitorul meu.

| WaterDrop a răspuns:

Macar recunosti, tot e bine happy. Poti incerca ca si agent pe la agentiile de turism, poti sa urmezi cursuri de gatit (desi unele sunt exagerat de scumpe), poti face modelling daca ai cu ce, limba engleza este doar un bonus dar ai putea sa urmezi un curs si in aceasta directie ca translator.Coafura/frizerie sau cum naiba s`or mai numi, ar fi iar o idee daca vei deveni foarte buna pe acest domeniu pentru ca e suprasaturata piata de piti care pun unghii cu gel sau vand mehlemuri.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu are nimeni de ce sa te critice, nu toata lumea ar trebui sa ia bacalaureatul si nu inteleg de ce ai nevoie de bacalaureat ca sa inveti o meserie.
daca stii sa gatesti bine si mancarurile tale sunt gustoase, atunci poti sa te faci bucatar sau cofetar. Munca grea, dar e frumoasa si se castiga bine. Un bucatar bun poate castiga si 2000-3000 de euro pe luna in Romania si chiar de 5 ori mai mult in strainatate. Daca inveti putina engleza, incat sa poti vorbi fara probleme si sa intelegi conversatia, poti avea un viitor frumos din aceasta meserie.
Poti fi si barmanita, dar acolo trebuie sa faci calcule rapid si daca nu te descurci, vei avea probleme.
Trebuie sa stii multa chimie daca vrei sa faci masti de fata. Daca vrei sa fii macheoza, coafeza, manichiurista, trebuie pur si simplu sa faci cursuri despre asta. Sunt de asemenea meserii frumoase, curate, din care poti castiga bine.
Cu animalutele nu cred ca ai o cale. daca ti-ar placea cu adevarat sa ai grija de animale (adica vaci, porci, animale de ferma), atunci ai putea castiga si din asta, dar e o munca mai grea, mai murdara. Din catei si pisici nu prea ai cum sa iti faci un viitor, daca nu poti sa iti continui studiile ca sa devii asistent sau medic veterinar.

| Ara997 a răspuns:

Esti de apreciat -nu ma pot abtzine sa nu-ti spun.
Ai o fire buna, esti gospodina ai simt practic si in plus esti constienta de calitatile tale si asta e excelent!
Nu ti se potrivesc stiintele exacte - nu-i bai :Intre o integrala de volum si un tort - toata lumea va alege si aprecia tortul!
Poti lucra intr-un laborator de panificatie /cofetarie, faptul ca cunosti o lb straina o sa te ajute, poti lucra la o firma de catering sa preiei comenzi, poti lucra intr-un cabinet de cosmetica (eventual sa faci si un curs), ideal ar fi sa lucrezi intai sa capeti experienta si pe urma sa vezi cum poti sa -ti faci afacerea ta eventual in colaborare.
Ai grija de tine ( legat de actualul loc demunca -barul )- sa nu te prosteasca vreunul, pe motiv ca te vrea de nevasta ( a se citi servitoare ) ca te vede descurcareata si harnica.