E nevoia de auto-afirmare a fiecarui individ (dupa Maslow, piramida nevoilor) - cea c are ne determina sa ne autoapreciem pozitiv. E unul din limbajele iubirii (in cuplu, dupa Gary Chapman - Cele cinci limbaje ale iubirii), si e nevoia omului de a iesi din anonimat, iar daca nimeni/nimic nu il opreste sa faca aceste lucruri in felul asta - o face - laudan-du-se...
Se merge pe principiul ¨Eu am aia, aia, aia. sunt asa, asa, asa. tu n-ai. SARACULE! ¨
Oamenii sunt asa laudarosi doarece vor sa fie priviti bine de catre societate...
Si nu e vorba de TOATA lumea...sunt si oameni care nu vor sa se laude pe sine (chiar daca ar avea cu ce) din cauza timiditatii sau a altor motive.
Pai tu ii bagi pe toti in aceiasi oala, ceea ce este gresit.
Depinde de firea omului, unii se lauda pentru ca asa sunt obisnuiti si pentru ca nu le-a atras nimeni atentia si se simt bine asa, altii o fac pentru ca se cred interesanti, altii pentru ca au ceva de aratat.
Cel mai bine este sa le spunem sa inceteze daca ne deranjeaza comportamentul lor, iar daca ei tot continua sa ii ignoram, sa nu ii mai aprobam si probabil se vor sesiza singuri!
Cel putin asta cred eu!