Cel mai imprtamt e cum ne vede Creatorul nostru si daca il intrebam El ne spune.Pentru mune o astfel de intrebate mi-a schimat complet viata, am scris la intrebarile mele cum a fost experienta.
Depinde ce esti, cine esti.
E nevoie de un echilibru in toate.
E bine sa ai o stima de sine sanatoasa, dar mai asculta si ce iti spun ceilalti. Daca tu o tii doar pe a ta si nu iti pasa de ceilalti (zero empatie), atunci e posibil sa o dai in tulburari de personalitate, narcisism.
Daca esti o persoana empatica, atunci e bine sa iti gasesti echilibrul interior, sa nu fii daramat la prima critica pe care ti-o arunca cineva in fata.
Sfaturile alea cu "sa nu-ti pese ce spun altii" nu sunt pentru toata lumea! Nu sunt pentru narcisisti sau psihopati, lor oricum nu le pasa de ceilalti!
Hai sa iti raspund cu o alta intrebare:
Lumea de pe strada iti plateste facturile? Ca mie nu.
E important sa te gandesti la ceea ce vrei tu. Insa e la fel de important sa ti si cont de parerile altora. Exemplu ar fi la coduri vestimentare, la anumite evenimente, rolul tau in societate, igiena, etc.
Din moment ce treiesti intr-o societate, asta nu inseamna ca ai libertate absoluta. Libertate absoluta o ai doar cand esti singur si nu ai responsabilitati.
Buna. Poate ca nici eu nu prea respect chestia asta,dar teoretic nu ar trebui sa iti pese de parerea lumii. Gandeste-te asa,cu ce te ajuta pe tine ca crede x ca esti prea laudaros (dau un exemplu)? Asta poate insemna ca tu chiar te bucuri de lucrurile respective.
In plus, tine minte ca lumea te judeca indiferent de ce faci. Daca esti sarac, te considera lipsit de valoare, dar daca esti bogat, vor fi invidiosi si frustrati pe faptul ca ai de toate.
Sunt importante amandoua cand traiesti intr-un colectiv fiindca ai interactiuni cu ceilalti.
Important e să te iubești așa cum ești, să te simți bine în pielea ta și să gândești numai lucruri pozitive despre tine, în primul rând contează ce crezi tu despre tine, după dacă vrei să-ți pese sau să pui la suflet ce zic alții despre tine...ok... dacă nu tot ok. TU SĂ FII BINEE!