| ComatoseWine a întrebat:

Eu nu urasc si nu iubesc nimic si pe nimeni.Sunt trairi prea intense pentru a aparea in cazul multor persoane.Nici prietenele pe care le-am avut nu le-am iubit.Le-am raspuns cu un fals: "Si eu." la vesnicul "Te iubesc!". Oricum aceste cuvinte si-au pierdut aproape toata esenta fiind exagerat de folosite.Ma gandesc zilnic la asta si nu pot gasi nimic.Imi place asa.Acum sincer,ganditi-va bine, cautati bine si spuneti-mi daca iubiti si/sau urati pe cineva(ceva).De cand aceste sentimente? Pun pariu ca nu gasiti cine stie ce.Folosim cuvintele aiurea.

17 răspunsuri:
| LaRiiuU a răspuns:

De urat nu urasc pe nimeni, este un cuvant destul de urat. E adevarat ca exista persoane care nu le suport pentru forma lor de-a fii. Iar despre iubire normal ca iubesc, imi iubesc familia, iubitul, prietenii si imi iubesc viataa! Poate am o familie grea dar o iubesc pentru ca in ea am crescut datorita lor am ajuns pe lumea asta macar atat pot sa fac: Sa-i iubesc. Imi iubesc iubitul pentru ca ma sprijina cand am nevoie, ma ajuta in tot ce poate, ma intelege, nu ma minte, ne respectam, ne si certam dar mereu gasim forma de-a ne impacam frumos. Imi iubesc in special prietena mea cea mai buna pentru ca in 8 ani ne-am avut iubire neconditionata. Ne-am ajutat reciproc, ne-am fost alaturi, am ras, am baut, am glumit impreuna. Si imi iubesc viata pentru ca e singurul lucru care stiu cu exactitudine ca am. Am o viata si n-am de gand sa o risipesc cu ura. Si sincer imi pare rau ca nu stii ce inseamna sa iubesti. Pentru ca e adevarat ca iubirea cu timpul iti da durere, dar merita. Sper ca vreodata sa-ti dai seama de lucrurile asteawinking.

| ComatoseWine explică (pentru LaRiiuU):

Eu nu imi iubesc familia.E un respect, admiratie, obisnuinta, dependenta, o legatura care apare dinainte sa te nasti(cu mama) si continua.Dar daca ei mor asta nu inseamna ca e o tragedie.Pana la urma tot voi pleca sa am familia mea.Nu e chiar o iubire.Nu ma intelege gresit.Ei sunt tot ce am, ce ma face fericit(sunt o persoana fericita mereu, relativ), dar nu pot spune ca ii iubesc.In legatura cu iubitul, eu cred ca tu tii la el, dar nu cred ca e iubire. Iubirea, zic eu, apare in mai mult timp de convietuire.Eu nu pot simti ceva pentru viata, mi se pare ciudat sa spui ca iti iubesti viata. Poti iubi ceva ce nu e concret, irelevant si asupra caruia nu ai nicio dovada ca exista?

| LaRiiuU a răspuns:

Ahh. inca ceva. Daca iubesti nu inseamna neaparat sa spui "Te iubesc". Cand iubesti demonstrezi chestia asta. Ca sa-i spun iubitului meu "te iubesc" m-a costat vreo 6-7 luni si doar il iubeam.Asa ca iubirea nu inseamna doar sa spui "te iubesc"winking.

Stiu asta, dar trebuie sa fie o relevanta intre ceea ce zici si ceea ce gandesti.Plus ca nu am zis ca iubirea inseamna sa zici "Te iubesc!", dar ce rost are sa spui ca iubesti cand nu e asa?

| LaRiiuU a răspuns:

In caz ca nu stii iubirea e abstracta. E ceva ce doar se simte, nu exista. Iar asta se numeste sentiment. Cum poti sa spui ca eu nu stiu ce-i iubirea cand tu nici macar n-ai simtit chestia asta. Iubirea este cea ce te impinge spre a face un lucru. Si cum sa nu-mi iubesc viata? Eu cred si mereu o sa cred ca suntem pe lume cu un scop. Sa construim ceva in viata asta, sa nu trecem prin ea degeaba, sa lasam pe lume o amintire (nu ma refer la copii). Daca ai citi mai des ai intelege ce inseamna iubirea. Ca sa iubesti o persoana n-ai nevoie de timp. Ai nevoie de o privire in care se opreste timpul si nici un cuvant nu-si are rostul. Si asta o spun din propia experienta. Asa ca atunci cand o sa simti asta o sa-mi dai dreptate. O sa astepthappy.

Refuz sa cred ca iubirea poate aparea dupa o privire. Sa stii ca citesc si nu am gasit un roman de dragoste sau un roman care are o poveste de dragoste catusi de putin realista, dar asta nu inseamna ca nu imi plac.La prima-vedere nu e dragoste, nici "indragosteala", ci e simplu fapt ca vezi pe cineva care te atrage fizic. Nu am zis ca trebuie sa lasi viata sa treaca pe langa tine, dar cum poti spune ca o iubesti? Daca poti spune ca o iubesti inseamna ca poti sa spui ca o urasti? Nu poti avea sentimente fata de viata.Eu asa gandesc.

| LaRiiuU a răspuns:

Ti se pare o prostie ca iubesc viata? Stii cati copii mor pe zi? Mor de foame, boli, neglijenta si asa mai departe. Cand o sa fii pe patul de spital (sper sa n-ajungi niciodata) si o sa-ti spuna doctorii ca nu poti sa mai mergi sau ca ai sida sau ca mai ai o luna de trait. Sau o sa descoperi ca ai o boala care provoaca cancer si poti muri. Atunci as vrea sa vad daca tu ti-ai iubi si pretui viata pana la ultima secunda. Sper sa n-ajungi pana aici ca sa vezi astasad. Stii cum e? Toti credem ca suntem nemuritori sau ca noua n-o sa ni se intample niciodata, dar chestiile astea se intampla cand minus te astepti.

Viata e viata.Pot sa mor si maine si nu am nimic impotriva, pot sa traiesc 1000 de ani si nu am nimic impotriva.Viata e doar o stare pentru mine.Nu cred ca sunt nemuritor, de-aia am zis de si de familie.Nu e nimic daca mor maine, este normal sa se intample.Totul incepe si se termina.

| LaRiiuU a răspuns:

Cati anii ai? Eu cred ca esti un copil care nu a trecut prin viata. Si sunt romane care sunt inspirate din fapte REALE. Ar fi bine sa le citesti. Si vrei sa spui ca o persoana care scapa de un cancer n-o sa-ti zica ca-si iubeste viata si ca o pretuieste mai mult ca niciodata? Ia cauta o persoana asa si intreab-o. Cum inca n-ai gasit persoana potrivita pentru tine n-ai cum sa stii ca iubesti. Poate iubirea e o iluzie, dar este ceva ce-mi alimenteaza inima si imi da putere sa trec prin toate. Si daca azi sunt ceea ce sunt este pentru ca in viata asta iubesc. Si daca ti-am zis ca exista iubire dintr-o singura privire e pentru ca este adevarat. Stii ce inseamna sa vezi o persoana pentru prima data in viata ta si sa ai senzatia ca o stii dintotdeauna? Stii sa vezi prin ochii la alta persoana care sa nu fii tu?

Si mie mi-a placut aceasta discutie.Acum sunt mai sigur de ceea ce cred.Vezi altfel lucrurile cand le scrii. Sper ca si tu esti mai convinsa de ceea ce ai spus acum ca am avut aceasta discutie.Cred ca iubirea pana la urma tinde in viziunea mea catre intangibil. Poate complic lucrurile. Poate ca lucrurile in lume sunt mai simple decat par sau decat vrem sa para.Dar asta sunt eu.Asa vad eu viata cu aspectele ei.

| LaRiiuU a răspuns:

Hei. Esti inca un copil. Asteapta si ai sa vezi cand o sa iubesti si o suferi. O sa-ti aduci aminte de vorbele mele. Sau poate deja ai iubit si ai suferit iar acum te-ai inchis in tine. Daca este asa, pe-o parte faci bine dar ar trebui sa incepi sa-ti deschizi sufletul. Nu acum, peste cativa ani. Si sa incepi sa iubesti din nou. Mi-a facut placere sa avem aceasta "discutie"happy. Sper sa-mi spui intr-un viitor ca-mi dai dreptatelaughing

| LaRiiuU a răspuns:

Da...in minutele astea m-am dedicat sa-ti citesc raspunsurile castigatoarelaughing Vad ca stii sa dai sfaturi de relatii. Asa ca presupun ca ai avut cateva si sunt sigura 100% ca ai iubit pe vreuna big grin Asa ca am avut dreptate. Da continui la fel de sigura pe mine in tot ce-am scris. Mult noroc in viata, o sa ai nevoielaughing

| Nayuky a răspuns:

Banuiesc ca nu te referi la familie..Lasand familia la oparte, tin foarte mult la prietenii mei..si sincer nu am zis nimaniu ca il iubesc..pentru ca oricum nu am avut prieten..si si asa l-as fi mintit probabil..adic anul am dat de nimeni de care sa imi placa..deci ..nimic special.Plus ca sunt greu de rostit cuvintele astea..asa ca daca le spui prea des nu mai au nici o semnificatie.dar putini stiu asta.

Răspuns utilizator avertizat
| VelvetLight a răspuns:

Eu urasc si iubesc aceeasi persoana in acelasi timp: il iubesc pentru ca...nu stiu si il urasc pentru ca nu ma iubeste la fel de mult happy

| ComatoseWine explică (pentru VelvetLight):

Deci sa inteleg ca habar nu ai ce inseamna a iubi ai a uri? Sau cel putin nu avem aceeasi perspectiva.E vorba de un iubit, ceva?

| VelvetLight a răspuns (pentru ComatoseWine):

E doar un simplu baiat