Ce tare! Foarte dragut din partea ta. Eu cred ca procedezi ok fiindu-i amic si atat, ea are nevoie sa ii fii aproape si cand ii e greu si se loveste de prag, dar mai ales cand ii este bine. Tu esti bine intentionat, sunt convinsa. Ea are nevoie sa se caleasca, sa descopere singura ce este bine pentru ea si ce nu (tu o aperi de ceea ce tu consideri relatii fara sens), altfel cum va putea discerne mai tarziu singura? E ca un copil langa tine si, daca tii la dezvoltarea ei (cum se vede ca tii, altfel nu iti puneai aceasta intrebare), o lasi sa se mai si loveasca. Rolul tau de prieten este sa ii fii aproape, indiferent cate greseli ar face, nu sa ii fii bodyguard sau parinte.
Asta doar voi stiti. Daca pe ea nu o deranjeaza si tie iti face placere e ok... Daca as fi eu in locul ei nu as accepta asta... pentru ca sunt incapatanata... si pentru ca imi place sa simt anumite chestii "pe pielea mea"...
Eu zic ca faci un lucru bun avnd grija de ea...greseala ar fi prea mare si mult prea dureroasa, cel putin pentru o fata... vorbeste insa cu ea si ofera-i parerea ta, din perspectiva unui baiat... dar las-o si pe ea sa aiba un cuvant...
esti un real friend
Ai dreptate...sti cum e:nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul de cel de sus...nu ar trebui sa mai fii asa grijuliu cu ea.pana la urma din propriile experiente invata si asta o va ajuta sa se maturizeze... faptul ca te are mereu langa ea o va face sa depinda de tine
e foarte frumos gestul pe care il faci dar uneori in viata trebuie sa luam si singuri deciziile chiar daca acestea nu sunt tocmai bune
fii alaturi de ea dar cum ai zis si tu nu o mai opridin a gresii
bafta
Eu zic s-o inveti tu practic ce vor altii.Si nu te mai baga in viata ei. Poate ca stie si ea sa se descurce singura.Am mai avut un amic gen tu .si cand amica lui si-a gasit un iubit omu a inceput sa faca crize.ca isi bate ala joc de ea... dar relatia lor era una normala si frumoasa.
Este frumos ca atunci cand sunteti impreuna sa o faci sa se simta protejata. Evita totusi sa gandesti si sa iei decizii in locul ei!
Este ff frum sa ai un asemenea prieten... felicitari
nu prea mai sunt pers asa ca u
nu incerca sa o aperi ff mult sa fi tot timpul p capul ei, ar putea interpreta gresit atat ea cat sh cei din jur. spune-i parerea ta dsp acei baieti cu care ea vrea sa iasa, ar trebuie sa inteleaga k ii vrei binele pentru ca esti baiat sh sti k uneori acestia vor numai sex din partea unei fete.sh daca nu iti asculta sfaturile bune p care u i le dai, at va vedea k a gresit sh dupa cum bine spui sh u. din greseli invatam
Este de apreciat comportamentul tau. Pana la un punct, insa. Viata trebuie traita, iar ea va incepe sa traiasca in felul tau. Ceea ce nu este tocmai bine, nu sunteti siamezi. "O lupta-i viata, deci, te lupta!", spunea poetul. Las-o si pe ea sa accepte provocarile vietii, chiar daca, discret, mai poti veghea sa nu i se intample lucruri rele. Dar sa nu ajungi un fel de parinte autoritar, dictator...
Bineinteles ca faci un lucru bun
daca ar fi toti baietii ca tine...:X:X:X:X...
Felicitari pentru faptul ca iti faci pb pentru prietena ta! Nu consider k gresesti desi din cand in cand e bine sa ne mai dam si noi cu capul de pragul de sus...sunt persoane insa care invata din experienta altora...gandeste-te cum ar fi fost daca-ti reprosa k nu ai fost langa ea sa-i deschizi ochii.
E bine sa o lasi pe ea sa deciada ceea ce crede ea ca este mai bine pentru ea.nu trebuie sa ii influentezi deciziile.
Intradevar esti un prieten Adevarat.imi pierdusem increderea, ca ar mai exista asa ceva...cu siguranta pana acum ai ferit o de o groaza de imbecili-dar, ea a inteles?-ce putea sa i se intample sau, prin ce ar fi putut sa treaca, daca NU evita aceste lucruri-si asta datorita faptului ca ii esti prieten si ai ajutat o sa va altfel. e foarte important, daca ea e constienta de ceea ce ai facut pentru ea-daca intelege -pe bune, ce se ascunde in spatele intentiilor"bune" ale unora; daca face diferenta asta-pentru ca, daca face diferenta-atunci, STIE cu siguranta cat de mult ai ajutat o. DA, e foarte bine sa o aperi! important E, ca ea sa inteleaga, ca asta e intentia ta-sa o aperi si atat; si, la fel de important E, ca ea sa ramana cu ceva, dupa tot "aparatul"asta-adica, dupa ce a trecut de o situatie, sa constientizeze, ca putea fi Altfel-mult mai rau, pentru ea. daca NU ar fi avut de partea ei un prieten ca tine.si astfel, ea poate sa invete ceva din orice experienta, situatie.chiar daca e ajutata ...Bineinteles."balance is the key of the universe"-deci, sa NU exagerezi... Numai bine,
take care,
Cred ca tii f mult la prietena ta si nu vrei sa o vezi suferind
, cel mai bine ar fi sa continui sa-i dai sfaturri dar sa o lasi pe ea sa actioneze...![]()
Cred ca deja mult prea multi ti-au zis bravo... dar o mai fac si eu o data![]()
si eu sunt la fel ca tine...numai ca sunt fata.imi apar prietenii si incerc ca le fiu aproape mereu.trebuie sa o mai lasi si pe ea sa simta "gustul amar"dar tu sa ii fii mereu aproape si cum ai spus sa o protejezi "in limita bunului simt". ma bucur ca exista persoane ca mine.
E chiar frumos ca incerci sa o aperi, dar decat sa ii stai pe cap mai bine o pregatesti psihic astfel incat sa se poata apara si singura, pentru ca, fii convins ca nu o vei putea proteja la nesfarsit.
In orice caz, va trece prin toate. Si de fapt, si daca se intampla sa calce stramb sau sa dea de vreun nesimtit tu ii poti fii aproape, poti sa o faci sa treaca peste mai usor.
Meh... vreau si eu un baiat ca cel mai bun prieten
E un lucru mare si de apreciat in totalitate. Dar trebuie sa intelegi k odata si odata nu vei fi mereu langa ea, k u sa o protejezi... oricat de mult si de bine o sfatuiesti, trebuie sa o lasi pe ea sa isi urmeze cursul chiar daca e bine sau e rau...sa pretindem k daca v-a alege un drum gresit si doar in timp isi v-a da seama de acest lucru isi va asuma vina si v-a intelege singura cum stau lucrurile si totodata va fi mai inteleapta pe viitor, cand isi v-a alege un alt "drum". Si iti garantez k totul va fi bine... oricum fi alaturi de ea indiferent .succes!