| mariioara a întrebat:

Frate m-am saturat de viata.Am 13 ani, si locuiescu mama intr-o singura camera..Ma culc la ora 8 ca asa ii e ei somn, ma uit la ce vrea ea la tv(sunt mult mai multe chestii).La baie, daca stau mai mult de 30 de minute sa ma spal pe par se enerveaza ca de ce stau atata.Ok, da aveti dreptate sunt doar o copila cacacioasa de 13 ani cum spuneti voi, si sa-mi vad de scoala.Dar cand o sa mai cresc, cand o sa am 14-15 ani si o sa tot asa o sa fie? Sa stau cu mama in camera si sa ma culc de la ora 8? Cand o sa am 16-17 ani si o sa-mi fac si eu un iubit, si o sa vreau sa il aduc acasa.NU NU O SA POT.Cum nici acum nu pot sa aduc
o prietena sau sa merg la ea acasa..Nu ma lasa sa merg nici macar la cineva acasa sa-mi traiesc copilaria.Trec a-7 a o sa am nevoie sa invat. unde ma duc? Ca ea toata ziua sta sa vorbeasca cu colelegele ei.si ea imi zice sa ma duc in bucatarie.tot se aude..Acum am si eu nevoie de intimitate..sa ma culc la ce ora vreau si cand imi e somn.Ce sa fac?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eu spun sa taci din gura si sa-ti ajuti mama, ca numai biata de ea stie ce sufera si prin cate trece ca sa-ti ofere si cat ai acum, tu neavand habar de problemele ei.
Fii copil cuminte si asculta de mama ta, ca mai ai multi ani pana sa-ti faci iubiti ( dupa 18 ani), cu care te poti vedea si pe strada, fara sa-i aduci in singura incapere unde este si mama ta.
La 13 ansiori despre ce intimitate ai nevoie, ca doar esti cu mama ta care te stie goala de cand te-ai nascut....doar nu o sa faci videocaht cu barbatii la anisorii astia, iar la baie poti sa mergi singura, sa-ti faci nevoile ori sa te speli, deci fiecare varsta cu prioritatile ei, ca mama ta atat isi poate permite acum.
Daca nu-ti convine spune-i si poate apeleaza la Protectia Copilului, unde vei putea sa mergi locuind la gramada, acolo neexistand "intimitate" fiindca dormi in dormitoare comune cu altele 10-20 de fetite, spalandu-te in bai comune, mancand la cantina, respectand un progam stict de culcare si sculare. Asta vrei?

| cristinabab a răspuns:

Banuiesc ca exista si tatal tau pe undeva? Mergi sa stai cu el, daca are conditii mai bune. Este frustrant sa nu ai intimitate dar din pacate nu ai ce sa faci tu acum. Stati in chirie sau e proprietate personala locuinta? Ati putea da in chirie garsoniera si sa luati 2 camere in chirie.

Discuta cu mama ta si spune-i problema ta

| Alexhan a răspuns:

Ironic sau nu, să te culci la ora 20.00 este mai sanatos.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Alexhan):

Sa te culci la ora 20:00 inseamna ca trebuie sa te trezesti la ora 3-4 dimineata. Ce faci tu la 3-4 dimineata pana la ora 6-7 cand se trezesc restul oamenilor normali? Mai ales intr-o garsoniera?
Si nu e ok nici sa dormi mai mult de 8-9 ore, pentru ca ai riscuri ridicate de depresie, migrene, si lipsa de atentie.
Eu de exemplu daca dorm mai mult de 8 ore intr-o seara, mi s eumfla ochii si ma doare capul.

| IHateCensorship a răspuns:

Parerea mea: Spune-i mamei tale ce simți, că poate o să te înțeleagă. Poate o și întrebi cum a fost la ea în copilărie sigur a avut prietene care mergea la ele în casă; ea vrea să te protejeze, dar nu prea știe cum. Spune-i calm, fără voce ridicată, pur și simplu când o vezi mai liberă sau la masă.

| IHateCensorship a răspuns (pentru IHateCensorship):

Contează și situația financiară. Mama ta poate că nu are destui bani pentru o casă cu două camere. Poate că ea își dorește acest lucru și cred că te înțelege că vrei intimitate; toată lumea își dorește intimitate.