| IoMaria a întrebat:

Hei. Am cam făcut o de sânge... Am fost zilele trecute la biblioteca din sat să-mi iau si eu o mai multe carti nevinovate, ca un copil constiincios ce sunt, mai precis: Moromeții de Marin Preda, volumul 1, editura cartex serv, 2005. Problema e, ca azi, am ieșit si eu în curte sa citesc, si am lasat cartea acolo pentru câteva minute. Cainele meu, s-a gândit sa mi o rupă de tot. M am speriat cand am vazut ce a făcut cu ea. Problema e, ce fac eu acum? E o ediție veche, cum sa procedez? Am șanse sa o găsesc, sau sa ii ofer bani? Îmi e si rușine... Vă rog ajutati-ma????

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Se pare ca va trebui sa o platesti daca nu vei gasi alta la fel.

| sierra1 a răspuns:

Poate găsești așa ceva prin anticariate (dar nu in sat!) deși e puțin probabil. Sunt două variante:
1 plătești cartea
2 te iartă că-i prea veche

să ne spui cum a fost

| IoMaria explică (pentru sierra1):

Am găsit o pe net si am dat comanda

| siriusblack98 a răspuns:

O platesti, alta varianta nu ai. Asta este procedura cand pierzi intr-un fel sau altul o carte imprumutata. Orice carte imprumutata de la biblioteca au un pret, tocmai pentru ca este luata in considerare posibilitatea ca nu o mai poti returna dintr-un motiv sau altul. Daca o carte ar fi inestimabila, nu ar mai fi disponibila la biblioteca publica.