Întrebare recomandată | DedeeAndreea a întrebat:

Hei big grin Am si eu o problemuta laughing) Sunt dependenta de facebook si asta imi afecteaza situatia la invatatura(pana acum nu mi-a afectat-o, dar cine stie ce se va intampla in viitor).Cum pot sa scap de aceasta dependenta? Ceva sfaturi? Multumesc mult.Va rasplatesc cu o fundita! happy

Răspuns Câştigător
| DreyP a răspuns:

Ceea ce tu spui e ca ti-ai facut un obicei in a sta pe fb prea mult, iar asa iti rapeste atat din timpul pentru a studia cat si din timpul tau liber pe care ti l-ai putea petrece mult mai bine decat stand in fata la pc si vorbind pe fb.
Practic cand te scoli dimineata si te duci la baie te speli pe fata si pe dinti,nu te gandesti doar o faci pentru ca ai facut-o in mod constant ani de zile, asa si cu fb-ul datorita repetarea lui consecutiv pe parcursul timpului el deja e un obicei pentru tine.
Cum poti scapa de obiceiurile care nu iti aduc nici-un beneficiu?
Printr-o metoda destul de simpla, aceea find,inlocuirea lor.
De fiecare data cand te asezi pe scaun si vrei sa intri pe fb pur si simplu, inloc sa faci asta il inlocuiesti cu un nou obicei(jogging, TV, citit) ceva care sa te atraga si sa te faca sa uiti.
Evident la inceput o sa fie foarte greu pentru tine dar e chestie de timp ai sa vezi cum incet incet, progresezi.
^.^

6 răspunsuri:
| FerLin a răspuns:

Primul pas l-ai facut deja. Si anume sa constientizezi cate afecteaza.
La fel si al doilea pas, si anume sa-ti doresti sa rezolvi problema.
De-acum totul depinde de vointa ta. Daca nu reusesti sa-ti impui un program, incearca sa scurtezi cat mai mult timpul pe facebook, sa termini cat mai repede de facut chestiile "importante" de pe facebook.
Daca iti impui o autodisciplina, ai sa reuseste lucruri noi si pe alte planuri, nu doar in ceea ce priveste facebook-ul.

| Miranda29 a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun dar trebuie sa iti deactivezi contul de pe facebook ca sa poti scapa de obsesie. Dupa ce ai realizat acest lucru gaseste ceva sa inlocuiasca timpul petrecut pe facebook

| AdycuThebest a răspuns:

Dezactiveazati contul...asa am procedat si eubig grin

| andrei1993a a răspuns:

Incearca sa intri cat mai rar, ocupa-te cu altceva, de exemplu sa inveti daca zici ca esti la scoala, sau orice alta activitate. Mai bine intri aici pe TPU, mai inveti ceva decat sa pierzi timpul cu facebook-ul. happy

| Reysman44 a răspuns:

Incepe sa citesti o carte de preferinta o carte despre un vampir sau o poveste de dragoste cu un vampir ceva place voua fetelor si bine inteles sa nu intri pe facebook timp de 5 zile asa o sati dispara dependenta big grin

| Alternatiive a răspuns:

Uite cum am făcut eu şi a mers :
Încearcă să îţi faci un program de stat pe facebook, dacă în fiecare zi vei intra cât mai puţin ( 1 oră, să zicem ) după un timp o să te dezobisnuieşti să stai atât pe facebook, ci numai regulat.