| Xdreaper21 a întrebat:

Hei TPU am 19 ani(ca idee generala)
Probabil in ceva timp o sa am si eu o familie dar problema este ca nu stiu cum sa fiu pe plac dar sa nu iasa din copii niste rasfatati care nu o sa faca ce le spun(tot ca idee generala)
Azi l-am prins pe fratele meu de 13 ani cu tigari si o doza de bere cum ar trebui sa actionez?
Daca il spun lu maicamea sau lu taicamiu ei o sa zica ca eu sunt de vina caci eu beau bere si fumez(asta e pe jumatate adevarat eu nu beau bere)
Iar pe sora mea care face in 4 saptamani 13 ani cu iubit de liceu din clasa a 9 a (am fost un pic socat cum doamne e o fata de clasa a 6 a cu un baiat de a 9 a)
Eu cu sora mea de aproape 17 ani am vorbit ca eu sa mma ocup de fratele nostru si ea de sora nostra dar ea e miloasa si trece cu vederea nu ieste o fata care sa fie stricta
Ce pot sa fac? Am mai scapat de iubiti de a lu soramea tot dinastia de liceu prima oara amenintandui cu bataie si uni nu credeau si ii bateam dar asta era de mult acum vreau ceva mai rational
Cum pot sa il fac pe fratimiu sa inteleaga ca nu e bine sa fumezi si sa bei fara sa imi dea repros dar tu de ce o faci?
Si
Cum pot sa fiu rational si sa ii despart pe soramea de ala?(o foloseste am vazut cu ochii mei)

Răspuns Câştigător
| 393Dan a răspuns:

Fratele tau i-a exemplu de la tine in primul rand, chiar daca nu realizeaza, in subconstient tu esti persoana de la care el ia exemplu. Asa ca unica modalitate cred e sa-i zici ca te lasi si tu de fumat, si s-o lasati amandoi. Chiar si eu ma iut la mine, cand parintii imi reproseaza ceva ce ei singur o fac, nici nu vreau sa-i aud. Sa-mi zica cand ar sa fie ei mai "maturi" in treaba pe care mi-o reproseaza, pana atunci sayonara.
Si vezi sa nu tragi vreo una pe-ascunselea, ca daca te prinde, se duce toata incredere pe valea Prutului. Asa ca vezi, cei mai important, satisfactia ta sau sanatatea lui.
De sora ta nu stiu, ca am si eu sora si nu mai pot s-o controlez nici eu.

| Xdreaper21 explică (pentru 393Dan):

E un pic cam greu eu sa ma las ca fumez de la 17 ani si mama cu tata fumeaza dar oricum mersi de sfat

| 393Dan a răspuns (pentru Xdreaper21):

Nu-i pentru ce, alta solutie ar putea fi daca si-ar gasi o prietena si ea sa-i zica sa-nceteze, ca nu se va mai putea saruta cu el sau face alte treburi. Pentru el, ca prima dragoste, va fi gata sa faca multe pentru ea.

| Xdreaper21 explică (pentru 393Dan):

La asta chiar nu m-am gandit mersi fain

3 răspunsuri: