Invata sa socializezi, de exemplu, poti sa petreci timp cu persoane care poate ca inainte le ignora-i. Invata si fii grabnic la ascultare și încet la vorbire. Dar sa ai mai mult incredere in tine si aceasta te va ajuta sa reusesti.
La treaba cu uitatul habar nu am. timid eram si eu dar odata cu iesirile tale te vei mai dezmorti si o sa fie mai bine, nu refuza dialogul cu nimeni, vorbesti cu toti dar evident cu limite pe care ti le impui tu. cat despre prieteni si prietena ta sunt mai multe chestii de interpretat si anume:voi ati vb de ceilalti si ea le-a spus si probabil ei din cauza asta nu mai vor sa vb cu tine
-daca esti timida si nu ii bagi nici pe ei in seama, le dau dreptate, eu unul ca sa vb cu cineva trebuie sa dau si eu mesaj si el primul si tot asa, chiar si cu fetele de la inceput le spun, cine vrea bine cine nu sa-si vada de drum.
-ei isi vad de vietile lor ca fiecare evident, au cunoscut altii, ii preocupa mai mult poate cariera, sunt multe dar doar tu ai putea sti deoarece cunosti situatia
Ms pentru sfaturi. Da, am aproape 16 ani... (Nu am voce)
Presupunând ca ai 15-16 ani cred ca înțelegi faptul ca avem nevoie de prieteni și toată faza asta cu vorbitul cu persoane e puțin grea la început. Te înțeleg perfect, de aia Îți și scriu, am fost și încă sunt la fel dar iți spun secretele mele și niște sfaturi. Încearcă sa deschizi subiecte nu sa te bagi random fără sa știi ce sa spuI intr-un subiect deja început care nu are nici o legătură cu ce ai avea tu în minte. Alt secret e sa te împrietenitești mai mult cu băieții (scapi de drame și screenshot-uri cu crush-ul nu știu cui ) și mai dau și sfaturi al naibii de bune. Ms omule mersi *bro hug* ). Încearcă sa te implici în cât mai multe chestii faine (voluntariat, proiecte la școală, etc...gasești tu), vorbește cu fata aia care sta mereu în ultima banca la școală și toți își bat joc de ea(sau el) crede-ma aia is cei mai faini oameni și e un început. Eu am avut ceva proiect în care am mers 3 săptămâni în portugalia cu alți 17 elevi pe care nu îi cunoșteam...străini. Pe langa faptul ca am ramas toti o familie m-am intors cu prietenI super faini și un tip care mă iubește și acum vorbește cu mine pentru ca e 4 dimineața și nu am somn. Ce vreau sa zic e nu fa aceeași greșeală ca mine gândește pozitiv, vorbește cu lumea, fii tu( așa cum esti acasă cu peria în mana cantand cu vocea naspa melodii vechi (e un exemplu poate ai voce scuze)), siiiii nu te simți obligata să vorbești cu toți sau cu niște persoane anume pe care le evita alți, vorbește cu persoanele cu care te simți tu bine. Doar când trecI pe lângă ele o sa iți dai seama ca va potriviți (ca prieteniii) a și încă o chestie nu baga prea multe persoane în friendzone ca o sa regreți mai târziu. Și încă ceva (promit ca e ultima) fa-ți prieteni online, intra pe grupuri cu oameni cu aceleași interese și vorbește asaaa ( ai grija totuși ca is mulți jegoși care își bat joc de tine)
Sfaturi de la o nebuna trecuta prin viață. Bafta mai...Fii tu. O sa vezi ca o sa fie bine. Da-o dr*cu de cea mai buna prietena
iulia972 întreabă: