Eu asa invat, imi aleg in ziua aia un anumit material de exemplu sa conjug 5 verbe in norvergiana si la invat pe rand in sesiuni 20 minute in 4, 5 sesiuni, cafeaua, ciocolata neagra, carnea de peste e buna cu adevarat la invatat, apoi ma autotestez sa vad daca am retinut ceva http://www.cram.com/
In primul rand ar trebui sa stii ce fel de inteligenta ai. Adica: vizuala sau auditiva sau putin din amandoua.
E clar ca daca ai o memorie vizuala, caietele tale trebuie sa arate intr-un anume fel. De obicei persoanele de genu, au caiete ordonate, cu nulte cuvinte subliniate, etc etc. Persoanelor cu memorie auditiva le este de ajuns sa auda informatia. Retin mai bine, lucruri care li s-au transmis pe cale orala.
In functie de ce tip de memorie ai, vei sti si cum sa inveti. Asta cu ciocolata, cu pauzele pe mine nu ma ajuta. Pentru ca ma intrerupe. Adica nu pot sa iau o pauza la 30 de minute, pentru ca ma intrerupe. Dar fiecare cu stilul sau.
Cel mai bun mod de a invata este sa gandesti logic. Sa deduci cate 2-3 idei/ formule (daca e cazul) dintr-una. E cel mai "econom" mod de a invata.Sau faci asocieri. Daca ai un termen greu de pronuntat sa de retinut asociezi cu unul pe care il stii deja. Depinde foarte mult si de materie. Sa inveti logic te ajuta la mai multe materii decat sa inveti ca si cum ai invata o poezie. Si mai e un factor: cel mai usor inveti la o materie daca te pasioneaza (sunt foarte rare cazurile). Poate fii suficient si sa agreezi materia respectiva ca sa poti invata la ea: "Orice problema trebuie imbratisata, nu respinsa". Bafta la invatat. Cum se spune trebuie sa fii "cu mintea acolo".