Din pacate multi nu stiu nici limba romana, nu e de ras, e de plans
Sărăcia, mai ales în mediul rural. Jumătate dintre copiii din mediul rural românesc trăiesc în sărăcie. Jumătate, oameni buni! Peste șaptezeci la sută dintre copiii din România trăiesc la țarã. Sute de mii de copii din mediul rural românesc se culcă flãmânzi. Imaginați-vă această simfonie a burților goale: sute de mii de copii merg la culcare înfometați!
Alcoolismul. Organizația Mondială a Sănătății ne plasează pe locul cinci în clasamentul celor mai mari consumatori de alcool din lume. Și – atenție – datele sunt centralizate pentru alcoolul comercializat legal. Socotind tot ce este de socotit e destul de limpede unde ne aflăm, de fapt.
Analfabetismul. Peste patruzeci la sută dintre elevii de 15 ani sunt analfabeți funcționali (știu să citească, dar nu înțeleg nimic din ceea ce citesc). Și, au calculat experții în educație, dacă s-ar reduce semnificativ acest procent, PIB-ul României ar putea crește cu până la 200% (!) în douăzeci de ani.
Abandonul școlar. Avem cea mai mare rată de abandon școlar din Uniunea Europeană (un articol în engleză despre problemă: aici). Alți 400.000 de copii sunt în situație de risc de abandon școlar! Pe larg despre această situație am scris aici.
Faza cu nu sti sa pui cate i se pun,asta pentru ca nu e rational, nu are sens,majorotatea gresesc la asta,copi,copii ambele la plural,nu are sens,macar daca la plural ar fi cu doi de i ca a sti ba cu un i ba cu doi de ii asta la singural, e grea lb romana, eu nu am spus ca stiu sa scriu corect la perfectie, important e sa ma inteleaga omul, faza cu cratima exista doar in lb romana iar ceva fara sens dar in fine
Da, cam 90% din populatia Romaniei si din lume, nu stiu engleza.
Exceptie facand evident: America, UK, Canada, si Australia, unde engleza este limba de baza.
anonim_4396 întreabă: