Cu toti avem interese Denisa, cand interesele numai sunt satisfacute sau numai prezinta interes incercam sa cautam alternative, asa functioneaza creierul emotional uman, nu ca omul e rau si ca e emotional, impulsiv
Mda, știu cum e.
Da' ce, singura nu îți e bine? De ce sa ai în jur oameni cărora nu le pasa de tine?
Nu te lua dupa ei, nu uita nici tu de tine! Tu esti cea mai importantă persoana pentru tine. Prețuiește te tu si te vor prețui intr o zi si ceilalti. Invata sa te iubesti pentru a simti plăcea vieții din nou si asa vei depăși si depresia asta, care ce sa vezi, e trecătoare si o trăiește oricine la un moment dat.
Invata un singur lucru :
Daca o persoana se distanteaza de tine, nu te intrista. Este doar raspuns la rugaciunile tale " Si ne izbaveste de cel rau".
Poate acele persoane nu merita prietenia ta. Poate v-ati imprietenit accidental si a fost experienta de moment. Din aceasta experienta ar trebui sa inveti ceva. Ar trebui sa inveti sa iti alegi prietenii pentru ca exista doua tipuri prietenii : prieteni buni si prieteni toxici. In cazul tau poti considera prietenie buna? Deloc, pentru ca a fost o prietenie toxica. Iti petreci timpul cu persoane care nu ar merita atentia ta.
Este adevărat, majoritatea prieteniilor de astăzi numai sunt cum erau înainte. Rar mai vezi prietenie adevărată și nu înțeleg de ce. Și mie, acum 2 ani mi-sa întâmplat la fel. Aveam o gașcă plină de amici, eram 15 în număr și ieșeam zilnic pe afară. Ne știam de la 7 ani și chiar credeam că prietenia noastră va fi veșnicică, cei drept, a durat 5 ani întregi. Dar după, la fel ca și la tine, am început să fiu exclusă. Nu imediat, ci încetul cu încetul. Au apărut noi persoane în colectiv...
Prima dată numai eram chemată pe afară și veneam eu când consideram că a ieșit cineva. Apoi, au început să aibă secrete de mine, să își dea toți întâlniri fară mine, până am ajuns să numai fiu deloc băgată în seama de ei. Nu înțelegeam ce se întâmplă, pentru că știam că nu am greșit cu nimic. Mă simțeam în plus, așa că am decis să rup orice legătură cu ei. Și asta am făcut. Consider că le-am făcut un bine pentru că de fiecare dată când trec pe lângă ei par mult mai fericiți decât înainte. Doar "bună" și atât.
E ușor să ai prieteni. Prieteni găsești aproape la orice pas. Dar oare ei sunt de fapt prieteni adevărați? Tocmai aia e, că nu sunt. Prieteni adevărați nu găsești aproape pe nicăieri. Prieteni falși găsești și la toalete publice? De 2 ani, spun sincer că am rămas singură. Mi-a fost atât de greu și încă îmi este pentru că nici în momentul de față nu am găsit pe nimeni dispus să mă suporte. Adevărul este că sunt și foarte timidă și nu prea pot intra în vorbă cu oamenii, decât prin intermediul online. Dar n-am nici prieteni virtuali, n-am pe nimeni. Sunt unele momente când mă simt singură și inima îmi e grea, dar îmi place să fiu o persoană optimistă și să cred în lucuri bune și în partea plină a paharului. Mă bucur că mi-am dat seama de adevărata față a "prietenilor" mei?
Am doar 14 ani și viața mea merge înainte, abia acum începe. Presupun că și tu mai ai un drum lung de parcurs în viață. Fi o persoană optimistă! Poate că asta nu va face toată durerea din sufletul tău să dispară, dar te asigur că o să ți-o mai amelioreze ceva. O spun din propria mea experiență și poate că spui "cine mai e și proasta asta să-mi spună mie ce să fac? Trăiește într-o lume total paralelă de a noastră! "
Ei bine da, s-ar putea să mă înșel dar nu mori dacă încerci să privești lucrurile din perspectiva mea. Chiar dacă e greșită, măcar ai încercat și nu ai pierdut absolut nimic! Fie că ai încercat și s-a dovedit a fi o greșeală, fie că nu, te duci la același rezultat. În schimb, gândește-te că dacă încerci să îți accepți soarta deocamdată și ești mereu o persoană deschisă în a-și face prieteni noi, sunt șanse 70% să reușești ce ți-ai propus. Multe persoane sunt trădate de prietenii lor și așteaptă cu nerăbdare un prieten care să le aline singurătatea. Sunt și persoane populare, care pur și simplu sunt entuziasmate să își facă noi prieteni, cât mai mulți! Nu este un capăt de drum, viața e lungă și frumoasă. E plină de surprize. Unele frumoase, altele mai puțin plăcute. Ducem mereu o luptă infinită cu noi înșine și încercăm să ne descoperim. Avem tot dreptul să visăm, să avem prieteni, să facem ceea ce ne place!
Fii sociabilă, aceasta este cheie spre succes. Fi întotdeauna dispusă să ajuți oamenii la nevoie. Oamenilor le plac atunci când sunt ajutați și îndrumați.
Dacă ai vreo pasiune, aprofundează-o! Te vei distra de minune lucrând la ea și perfecționând-o bonus, vei cunoaște persoane noi. De exemplu, dacă îți place să dansezi, fă cursuri de dans sau ceva în legătură cu sportul, dacă îți place sportul.
Dacă îți place să stai mult pe internet și să comunici cu oamenii sau dacă ești pasionată de jocuri pe pc, creează prietenii noi prin intermediul online. Cunosc multe persoane care mențin prietenii frumoase cu prieteni virtuali.
La școală sau la liceu, implică-te în cât mai multe activități care te pot face cunoscută.
Cel mai important însă, este răbdarea și să ai încredere în tine că vei reuși.
Sper că nu a părut deloc prostesc ce-am scris?
Așa sunt și eu.O sa ajungi sa nu ți pese de nimic și vei fi singur.Nu caută alți prieteni că nu merită, toți sunt fatarnici.Doar vorbește cu ei și fără secrete.Cinstit mă doare când văd inferență "prietenilor".Cel mai bine este când ești singur
O prietenie adevarata e atunci cand iti imparti durerea cu prietenii tai, de exemplu eu am un prieten care are parintii divortati ca mine si ne intelegem foarte bine.
BgcGeo întreabă: