| 00bytza00 a întrebat:

Pana la ce varsta se da vigantolul la copii mici? dau funda! rasp repede!

Răspuns Câştigător
| showtime1 a răspuns:

Copii �n primul an de viata, pentru prevenirea rahitismului: 1-2 picaturi/zi �ncep�nd cu v�rsta de 2 saptam�ni (pentru copii nascuti la termen, aprox. 500 U. I./zi; �n cazuri speciale, de ex. copii prematuri, 1 000 U. I./zi). �n continuare, vitamina D3 este necesara �n al doilea an de viata �n special �n lunile de iarna. La adulti, pentru prevenirea osteomalaciei: 1-2 picaturi/zi; �n tratamentul rahitismului si osteomalaciei se administreaza p�na la vindecare, c�te 5 picaturi de 3 ori/zi. �n tratamentul hipoparatiroidismului si pseudohipoparatiroidismului se administreaza 10 000-200 000 U. I./zi (se va controla nivelul seric al calciului la intervale de 3-6 luni, iar dozele vor fi ajustate �n functie de acesta). �n tratamentul de sustinere a osteoporozei 2 - 6 picaturi/zi.

Asta am gasit pe un site de medicina. Cel mai bine te-ai duce la farmacie ca sa intrebi, acolo trebuie sa-ti spuna.Succes!

2 răspunsuri:
| paupaulapaulina a răspuns:

Vigantolul este folosit pentru intarirea oaselor.

Se poate administra pana la varsta de 2 ani dupa care doar la recomandarea medicului happy

Fundita love struck

| paupaulapaulina a răspuns:

Fara suparare, dar cand eu am raspuns la intrebare nu mi-ai dat funda, dar bine ca la aia care a dat bine mersi copy-paste de pe net i-ai dat crying(