Poți învăța să-l faci dar nu cred că va fi o plăcere, ci o corvoadă. Bine, depinde și despre ce vorbim, mai sunt cazuri când, pe măsură ce crești, ți se schimbă percepția asupra a ceva ce nu îți plăcea în copilărie ori adolescență.
Depinde. Cateodata da, cateodata nu.
In primul rand conteaza si ce varsta ai. Cand esti mic s-ar putea sa nu-ti placa un anumit lucru dar dupa ce ai un anumit profesor sa incepi sa fii ceva mai deschis cu lucrul respectiv. (Asa eram eu cu matematica pana in clasa a 10-a, am avut un profesor care m-a invatat sa gandesc mai mult si sa lucrez mai putin ceea ce pot spune ca m-a ajutat mult dupa.)
In al doilea rand conteaza ce motivatie ai. Fac lucrul respectiv pentru ca... ( primesc multi bani, vreau sa dezvolt o anumita aptitudine, vreau sa intalnesc persoane noi etc) De cele mai multe ori initial banii pot sa para o motivatie buna insa depinde foarte mult si cat timp dai pentru ei. S-ar putea sa nu-ti convina sa faci toata ziua ceva ce nu-ti place pentru bani.
In alta ordine de idei, s-ar putea sa corelezi lucrul respectiv (care nu-ti place) cu ceva care iti place. Daca ai nevoie de lucrul care nu iti place ( de exemplu teoria unei materii) pentru a realiza partea practica (aia care iti place) atunci s-ar putea sa poti invata teoria cu drag caci stii ca o faci pentru obiectivul tau principal.
Sper ca am fost destul de clar. Succes!
Eu unul nu vad rostul. Din cate lucruri sunt pe lume cred ca se poate gasi ceva pentru care sa ai o afinitate si usor-usor sa se transforme in pasiune.