anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Poti invata sa faci cu drag ceva ce nu-ti place?

5 răspunsuri:
| Raven a răspuns:

Poți învăța să-l faci dar nu cred că va fi o plăcere, ci o corvoadă. Bine, depinde și despre ce vorbim, mai sunt cazuri când, pe măsură ce crești, ți se schimbă percepția asupra a ceva ce nu îți plăcea în copilărie ori adolescență.

| Andreeush a răspuns:

De învățat poți, însă dacă nu îți place nu o să fii prea încântat.

| RainmakerX a răspuns:

Depinde. Cateodata da, cateodata nu.

In primul rand conteaza si ce varsta ai. Cand esti mic s-ar putea sa nu-ti placa un anumit lucru dar dupa ce ai un anumit profesor sa incepi sa fii ceva mai deschis cu lucrul respectiv. (Asa eram eu cu matematica pana in clasa a 10-a, am avut un profesor care m-a invatat sa gandesc mai mult si sa lucrez mai putin ceea ce pot spune ca m-a ajutat mult dupa.)

In al doilea rand conteaza ce motivatie ai. Fac lucrul respectiv pentru ca... ( primesc multi bani, vreau sa dezvolt o anumita aptitudine, vreau sa intalnesc persoane noi etc) De cele mai multe ori initial banii pot sa para o motivatie buna insa depinde foarte mult si cat timp dai pentru ei. S-ar putea sa nu-ti convina sa faci toata ziua ceva ce nu-ti place pentru bani.

In alta ordine de idei, s-ar putea sa corelezi lucrul respectiv (care nu-ti place) cu ceva care iti place. Daca ai nevoie de lucrul care nu iti place ( de exemplu teoria unei materii) pentru a realiza partea practica (aia care iti place) atunci s-ar putea sa poti invata teoria cu drag caci stii ca o faci pentru obiectivul tau principal.

Sper ca am fost destul de clar. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da. Eu am avut un job pe care nu l-am mai facut, si primele 3 luni, imi venea sa ma dau cu capu de pereti. Nu-mi placea de nici o culoare.
Dupa 8 luni, am devenit al doilea pe functie happy si imi si placea ce faceam happy

| vjr1979 a răspuns:

Eu unul nu vad rostul. Din cate lucruri sunt pe lume cred ca se poate gasi ceva pentru care sa ai o afinitate si usor-usor sa se transforme in pasiune.

Întrebări similare