supadeceapa
| supadeceapa a întrebat:

Respectul se câștigă sau vine cu vârsta la pachet?

Ești obligat să-i vorbești frumos unui om care te ia peste picior, te jignește și așa mai departe, doar pentru că e bătrân?

Răspuns Câştigător
| Adry05 a răspuns:

Depinde, am patit recent o faza cu o persoana nu enaparat in varsta dar mai batrana decat mine. Trebuia sa-i vand o carte, postasem pe un grup si m-am intels cu ea. Nah, si stabilisem 2 puncte de intalnire care erau la vreo 5 minute distanta pe jos unu de altul, si ea zicand de ambele puncte, m-am gandit ca e intr-o zona care-i permite sa ajunga la ambele. Si stabilim o ora si un punct, ajung acolo exact la fix si i-am dat mesaj, era iesita de pe Fb, am asteptat vreo 5-6 minute, am vazut ca nu vine, m-am dus la celalat punct de intalnire ca acolo era si un MC si am zis sa-mi iau ceva la pachet cat o astept. Cand eram la coada imi d amesaj ca a ajuns si unde sunt. Am intrebat-o daca poate sa vina la mc si a zis ca nu ca aici ne-am dat intalnire si i-am zis ok atunci vin eu dar asteptati-ma pana imi iau ceva de la mc, a zis ca nu vrea sa astepte ca se grabeste i-am zis ca nu mai am mult si ca termin imediat si a zis ceva de genu ca nu poate sa stea prea mult si daca nu vin, pleaca. Mi-am luat mancarea si cand am iesit am intrebat-o daca mai e acolo, a zis ca da si m-am grabit sa ajung. Si numa ma trezesc cu femeia ca incepe sa-mi sara in cap si sa-mi faca morala ca am intarziat?! Ii zic aveti dovada pe Facebook ca eu am ajuns exact la timp, am asteptat, am vazut ca n veniti, n-aveam de unde sa stiu cat dureaza ca n-anuntati asa ca m-am dus sa-mi fac treaba + ca ati zis si un alt punct care era apropiat de mc si m-am gandit ca va la e la fel ori aici ori acolo ca n-am de unde sa stiu de unde veniti. Si desi eu chiar aveam facts care sa-mi sustina argumentele si faptul ca n-aveam nicio vina in toata sitatua asta, a continuat cu atitudinea aia de sfidare sa-mi reproseze cat a asteptat ea dupa mine, si ca o deranjeaza ce am facut si etc ca vai draga e plecata ea de la 8 de acasa si era ora 3, extraordinar, sunt persoane care muncesc de la 8 la 6/7 seara si nu fac atata caz ca vai a asteptat maxim 10 minute dupa mine, cat de altfel asteptasem si eu dupa ea. Si pe langa scandalu asta mi-a si zis ca ea imi da 20 nu 25 cat stabilisem initial ca a deanjat-o situatia. Si ala a fost momentu cand mi-am dat seama ca e o tafnoasa batuta in cap cu care n-are rost sa-mi mai pierd timpul, i-am zis ok accept ca pana la urma eu voiam sa ma scap de cartea aia si 5 lei nu-s acu bani pentru care sa zici ca merita sa-mi pierd juatate de ora si nervi sa ma mai cert c-o nedezvoltata mintal asa ca mi-am vazut propriu interes, mi-am luat banii si am plecat fara sa-i zic absolut nimic ca nici la revedere/buna ziua nu mi s-a parut ca merita. Deci merita sa pastrezi un gram de respect cat sa tina de educatia ta sa nu te apuci sa faci mahala mai ales cu oameni de astia batuti in cap cu care 100% nu rezolvi nimic, doar iti pierzi timp si nervi. Nu e ok nici sa-i lasi sa spuna ce vor, desi uneori indiferenta doar mai tare decat daca te apuci sa-i faci circ, dar acu nici sa-ti pierzi o saptamana sa te certi cu-n debil ca femeia asta.

6 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Se spune ca daca esti batran esti mai intelept.
Unii oameni nu se schimba niciodata. Daca au fost niste nemernici toata viata pot fi si mai nemernici la batranete. Am vazut cazuri. Daca un om merita respectat, ok, dar daca nu, mai bine il ignori si gata.

| ℓαυяα a răspuns:

Respectul se câștiga. Dacă ești bătrân nu înseamnă ca trebuie sa te porți urat cu cei din jur. Indiferent de vârsta ar trebui sa ii respecți pe cei din jurul tau.

| Drimmero a răspuns:

Respectul se castiga, degeaba esti tu om daca celalalt nu e.

Eu unul merg pe un principiu corect ca sa zic asa, indiferent de varsta, sex, religie, etnie, orientare sexuala si altele,, daca esti om cu mine sunt si eu om cu tine, daca esti o javra, asa o sa fiu si eu.

| CarcotasulVesel a răspuns:

Respectul se castiga
DAR
trebuie in primul rand sa te respecti pe tine insuti
si sa iti dai seama ce efect au actiunile tale asupra celorlalti din jurul tau, dar MAI ALES cum or sa te vada pe tine cei din jurul tau

mai exact, daca tu nu respecti batranetea, toti or sa te considere de rahat, asa ca mai bine lasi de la tine si il ignori pe idiot

este echivalentul la a da intr-o femeie, chiar daca femeia aia stie box/karate/etc. si ea sare la bataie, iar tu doar te aperi, in momentul in care dai in ea, orice alta femeie aude de asta, foarte probabil ca ti-ar intoarce spatele

| Zas a răspuns:

Uneori,e mai bine să lași de la tine.

Era o vorbă:"Prostul are mintea odihnită"

Iar ca bonus, încă o vorbă faină:"Feriţi-vă să vă puneţi cu el rău, Că mintea lui mereu e odihnită"

| KatiiLove a răspuns:

De cele mai multe ori, chiar daca oferi respect unei persoane, aceasta o sa se comporte jalnic cu tine. Eu spun mereu ca: atat poate, atat face. Daca eu pot mai mult ca el, il las in legea lui. Oamenii sunt perversi. Tu poti fi cel mai bun om de pe lume, poti oferi respect, loialitate, iubire si ce e mai bun. oamenii se vor comporta frumos cu tine pana isi vor atinge scopul, iar apoi vor da cu tine de pamant. Chiar de e o persoana mai vârstnica, nimeni nu meriti sa fi jignit. Fiecare isi stie crucea. insa nu mai pune la suflet ce spune si treci peste. El cu cat vede ca te superi, cu atat face mai tare acele lucruri. Fi indiferent si ofera respect cui merita, iar cine nu merita, mai bine scoate din viata ta

Întrebări similare